Voel je beter door een goede ademhaling

Over de kracht van Ademhalen. Ademhalen, je doet het elke minuut van de dag meerdere malen. Onbewust. Gelukkig hoef je hier niet bij na te denken. Jeetje hoeveel energie zou je dat wel niet kosten! Maar toch….. er zijn ontzettend veel mensen die verkeerd ademhalen en dat kost zeker energie! Verkeerd is misschien niet het juiste woord in deze, maar dat het beter kan is een ding wat zeker is. In dit blog deel ik graag mijn ervaringen en tips waarmee jij jouw ademhaling helend in kunt zetten.

Lees meer »

Van lijden met HSP naar leiden met HSP!

Laatst luisterde ik een inspirerende podcast van Richard de Leth met Inge Nuijten. Zij spraken over lijderschap versus leiderschap. Ik bedacht me op dat moment dat dit eigenlijk heel typerend is voor de transformatie die ik door heb mogen maken. Waar ik enkele jaren geleden niet wist dat ik hoogsensitief ben, leed (lijden) ik dus echt onder de persoonskenmerken die ik daardoor heb. Ik veroordeelde mezelf als niet goed genoeg en onzeker, op mijn werk, als moeder, bij mijn familie. Was continue overprikkeld en raakte steeds meer vermoeid. Ik had moeite met veel mensen om me heen en praten met een groepje mensen. Ik piekerde heel veel en kon dingen maar niet loslaten. Ik voelde me snel schuldig. Had moeite met veranderingen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Lees meer »

HSP en autorijden: zo deal je met deze prikkels, 14 tips

De vakantie zit er weer op, terug in het gewone leven! Ik merk dat ik het heerlijk vindt om even in de auto te rijden. Woon-werk is voor zo’n 45 minuten en dat voelt echt heel ontspannend. Lekker een podcast luisteren; mentale voeding. Niets moeten. Maar waarom was het in de auto zo vermoeiend voor mij toen we op vakantie gingen? Ik raakte echt overprikkeld en moe. Terwijl ik dit jaar helemaal niet zelf hoefde te rijden (dan ben ik nog sneller moe) en achter in de auto zat. Er was ook geen gedoe met de kids onderling, eigenlijk heel chill. Maar toch….. Ik zocht het waarom uit en vond ook waardevolle tips.

Lees meer »

Niksen, luieren, lummelen, lantefanteren

In de laatste Energizer voor mijn vakantie schreef ik het volgende: Hierna ga ik een paar weekjes niet werken en vooral ook veel offline zijn. Dat vind ik namelijk wel een groot nadeel van mijn bedrijf; er gaat veel social media en digitaal werk mee gepaard. Daarom heb ik sinds dit jaar ook echte vakanties ingevoerd. Eerder vond ik het wel leuk om te blijven posten op de socials. Met alle gevolgen van dien..... Aangezien ik nog steeds aan het oefenen ben met "niksen" past dit me prima!

Lees meer »

Uit met dat geluid!

Onze dochter was toen zij jong was heel gevoelig voor harde, onverwachte geluiden. Tuurlijk is dat voor een kind nooit prettig. Bij haar leek het zo extreem heftig binnen te komen, dat zagen we bij de andere twee niet terug. Ze werd er echt naar van, moest huilen en ging bepaalde dingen uit de weg, waar zij dacht dat er misschien wel harde geluiden konden zijn of komen. Echt sneu. Tegenwoordig gaat dit een stuk beter. De muziek staat vaak op disco-niveau! Maar goed dat is ook voorspelbaar… Ook bij mezelf merk ik dat ik bepaalde harde geluiden niet prettig vind. 'S avonds met name. Dan vraag ik vaak of de tv wat zachter mag, omdat het zo intens bij me binnen komt. De anderen genieten juist van dat intense. Een film met dolby surround, lekker hard, zeggen ze dan. Mij niet bellen…

Lees meer »

Dit helpt tegen hooikoorts

Zoveel mensen om me heen hoor ik zeggen dat ze (ineens) hooikoorts hebben, ook kwamen er al een aantal mensen met rode oogjes vragen of ik iets voor hen kan betekenen met mijn behandelingen. Een interessant thema om verder in te duiken, dacht ik. Zeker omdat ik deze week op op het nieuws hoorde dat 1 op de 5 Nederlanders met de nare symptomen ervan kampt.

Lees meer »

Heb jij energetische blokkades?

Misschien heb je mij wel eens horen vertellen over energetische blokkades of lees je dit en voel je vraagtekens. In dit blog help ik je om te onderzoeken of jij energetische blokkades hebt en natuurlijk vertel ik je ook wat je eraan kunt doen.

Lees meer »

Verjaardagensurvival voor een HSP

Afgelopen weekend vierden we de verjaardagen van onze jongste en mijn man. Hartstikke gezellig. Op zaterdagavond kwamen de vrienden en wat familie op bezoek (17 personen) en op zondag ook nog 12 personen. Maar die gezelligheid heeft voor mij en ik denk voor vele HSP’s met mij ook een keerzijde. In dit blog neem ik je graag mee in mijn ervaring en de dingen die ik doe om mezelf staande te houden en maximaal te kunnen genieten.

Lees meer »

Zo kun je dealen met negatieve emoties als HSP

Emoties horen erbij, soms leuk soms niet. Voor HSP kunnen emoties ontzettend intens zijn, je helemaal opslurpen en heel veel energie kosten. Zeker als het negatieve emoties zijn kosten ze veel energie. Gelukkig kennen we ook heel fijne emoties die we ook intens mogen beleven en daar vliegen we alleen maar hoger door! Als HSP lijken we er ook een beetje anders mee om te gaan als niet HSP en eigenlijk maken we het er onszelf nogal eens erg lastig mee. In dit blog leg ik je kort iets uit over emoties. En wil ik je vooral praktische tools geven in de vorm van een stappenplan om zelf aan de slag te gaan met het verwerken van negatieve emoties. Zodat je jezelf lekkerder voelt en er misschien zelfs minder lichamelijke klachten van krijgt.

Lees meer »

Je voelt je kind zo goed aan; meditatie om je energie te beschermen

Het was maandagochtend, nog heel vroeg. Ik maakte onze jongste wakker om straks weer naar school te gaan. “Goedemorgen, schatje!” En ik voelde de zware energie al… Na een “Nou lieffie ik zie je zo beneden, doe maar rustig aan” ging ik alvast naar beneden. Daar kwam ze aan, haar stappen op de trap klonken anders, ook zwaarder eigenlijk. Plof daar zat ze aan tafel, mondhoeken naar beneden. Hoofd leunend op haar hand. Op mijn vraag wat er aan de hand was, haalde ze haar schouders op. Goh ben je nog moe of heb je er vandaag even geen zin in? Wederom een schouderophaal.

Lees meer »

HSP; ben jij het of niet?

De basis van ons bestaan is het opnemen van prikkels, deze verwerken en er een actie uit laten volgen. Dit proces verloopt niet bij iedereen op dezelfde manier. Zo ken je misschien denkers die de informatie graag opnemen uit een handleiding, dit verwerken en dan in actie komen. Daarnaast heb je de doeners, die eerder in de actiemodus stappen en proefondervindelijk ontdekken hoe de nieuwe computer werkt of hoe ze een Ikea-kast in elkaar kunnen zetten. Zo zijn er meer vormen van informatieverwerking uit te filteren. Hoogsensitiviteit is er daar eentje van. Hoogsensitiviteit is een eigenschap die je hebt of niet. Door middel van dit artikel kun jij ontdekken of je het hebt.

Lees meer »

De dokter vindt geen oorzaak voor je klachten, maar je wil er toch van af.

Klachten waar de dokter geen oorzaak voor kan vinden, blijven toch heel vervelend als je ermee moet dealen. "U moet er maar mee leren leven". Niet fijn als je dat te horen krijgt. Klachten waar je dagelijks op lichamelijk, energetisch, emotioneel of mentaal vlak mee moet zien te dealen en welke in meer of mindere mate impact op je leven hebben, dat wil je gewoon niet. Iedereen wil toch lekker leven, kunnen doen waar je zin in hebt, zonder remmingen of grenzen, ontspannen zijn en rust ervaren. Zoek de oplossing voor deze klachten eens op een ander vlak. Dokters kijken namelijk niet naar je energiebanen en daar kan toch van alles spelen. En het mooie is dat hier dan ook oplossingen voor zijn! Lees dit blog maar eens. 

Lees meer »

Download dan NU dit gratis e-book!

 

"Pak de regie over jouw energie" geeft je tips over hoe je voorkomt dat je energie verliest en hoe je jezelf weer kunt opladen. Dit waardevolle boek helpt jou, stappen te zetten je energie te beïnvloeden en daarmee naar jouw next level te gaan.

Jij wilt toch ook lekker in je vel zitten, een rustige en kalme moeder zijn en leuke dingen doen, kortom rondlopen met een glimlach op je gezicht.

Ja, ik ontvang graag het e-book! Je ontvangt wekelijks tools en tips om meer energie te krijgen.

 

Na het achterlaten van je naam en e-mail adres ontvang je waardevolle e-mails over energie in combinatie met HSP zijn en het moederschap en af en toe een aanbod dat je verder kan helpen.

In het Privacy statement lees je hoe we je gegevens opslaan.