Holistisch energetische therapie

Als holistisch energetisch therapeut kijk ik naar de mens als geheel.

 

Je komt waarschijnlijk bij me met een hulpvraag. Een klacht waar je al een tijd mee loopt en je geen raad mee weet of waarvoor de reguliere gezondheidszorg geen of slechts een tijdelijke oplossing heeft. Ik zie jouw klacht als een symptoom van een dieper gelegen iets. Een symptoom dat meestal ontstaat door een blokkade in je energie stroom. Als je energie lekker stroomt voel jij je goed op fysiek, mentaal, emotioneel, energetische en spiritueel vlak. Er is dan balans op en tussen deze niveaus.

 

Maar er gebeuren dingen in je leven. Sommige van die dingen veroorzaken stress of spanning. Dit gaat vastzitten in je lijf als je het wegduwt of niet serieus neemt. Nieuwe, soortgelijke ervaringen zullen erop aanhaken en een blokkade veroorzaken. Aanvankelijk geeft je onderbewuste subtiel aan je aan dat er ergens je aandacht naar uit mag gaan. Maar als je daar niet naar luistert zullen klachten toenemen. Ik help je graag om het contact met deze gevoelens en emoties aan te gaan om zo samen de blokkades op te lossen.

 

Het kan zelfs nodig zijn om de oorzaak van jouw klacht in een vorig leven of in het leven van je voorouders te zoeken. Ook daar heb ik als holistische energetisch therapeut tools voor. We verbreken de verbindingen die je niet meer dienen en dat werkt heel bevrijdend.

 

Tijdens de sessie voel jij je ongekend ontspannen. Dit gevoel blijft na elke sessie langer hangen. Meestal kan ik jouw klacht in 5 sessies oplossen. Daarom bied ik een 5-strippenkaart aan. Sessies kunnen in de praktijk plaats vinden, dan zijn ze het krachtigst en duren ongeveer een uur. Energie werkt ook op afstand en dan duurt een sessie 20 minuten. Als je nog iets meer wilt weten of met me van gedachten wilt wisselen plan dan eerst een kennismakingsgesprek.

Let op!

Energetische therapie is een alternatieve geneeswijzen en kan in medische situaties nooit een arts vervangen.

Het kan wel een mooie aanvulling zijn. Ben je onder behandeling bij een arts of specialist?

Vertel deze dan ook dat je deze therapie als aanvulling wilt gebruiken.

Bij twijfel over jouw klachten, zal ik je altijd doorverwijzen naar een arts.

Afgelopen maandag heb ik voor de 2e keer een reiki behandeling van Nicole op afstand ontvangen. Ik was tot voor kort nog onbekend met reiki, maar ik vond het een wonderlijke ervaring.  Het is bijzonder hoe iemand op afstand zo intens contact met je kan maken. Ik voelde een golf van warmte over me komen en processen op gang komen. In de sessie voel je echt een verandering ontstaan. Dus ik zou het echt iedereen aanraden. 

Nicole bedankt voor deze speciale ervaring! 😘

Groet Diana

Waar aan merk je dat er een blokkade is?

Je energielichaam geeft een signaal af dat er iets niet oké is. Dit signaal begint vaak subtiel, maar zal steeds luider afgegeven worden als het niet gehoord wordt. Je lichaam laat je op deze manier weten dat er aan iets gewerkt moet worden. De blokkades kunnen zich uiten in fysieke, emotionele of energetische klachten. Er zijn een aantal dingen waaraan je kunt herkennen of je last hebt van een energetische blokkade. Ik noem er enkele:

 • vermoeidheid
 • concentratie problemen
 • niet goed kunnen gronden
 • last hebben van spierpijn op onlogische plekken
 • hoofdpijn hebben of spanning in het hoofd hebben
 • pijn of spanning op andere plaatsen in je lichaam
 • last hebben van onrust
 • last hebben van ‘onverklaarbare’ emoties
 • slecht los kunnen laten
 • het verleden dat maar blijft terugkomen in je hoofd
 • ergens niet goed van opknappen

De meest voorkomende blokkades:

 • Een blokkade in nek en schouders kan de oorzaak zijn van hoofdpijn en nekpijn. Welke last draag je mee?
 • Een blokkade in de onderrug veroorzaakt vaak rugpijn of menstruatieklachten. Soms moeite met zwanger worden.
 • Een blokkade in het hartchakra kan benauwdheid en depressie veroorzaken. Wat heb je op je hart?
 • In het maagchakra zitten vaak allerlei emoties samengeklonterd. Als een steen op de maag. Dat kan spijsverteringsproblemen geven en ernstig energiegebrek.

 

Aanpak vanaf de oorzaak.

Het opheffen van blokkades zorgt ervoor dat je levensenergie kan stromen en stimuleert je zelfhelend vermogen. Het geeft ruimte om "letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen. Hoe hoger de trillingsfrequentie van je energie is hoe lekkerder en blijer jij je voelt.

Er zijn veel verschillende methodes om je energie weer in beweging te zetten, ik voel intuïtief en in samenspraak met jouw en mijn gidsen, welke technieken ik in een sessie mag gebruiken. Ik leg er een aantal kort aan je uit:

 • Ho’oponopono, een Hawaiaans vergevingsritueel. Je reinigt negatieve programma’s in je lichaam en geest die overbodige weerstanden, pijnlijke herinneringen en negatieve ervaringen bevatten. Zo verbreek jij de verbinding tussen jou en zo’n beperkend programma.
 • Sedona; een techniek die je op elk moment in staat stelt om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en ongewenste lichamelijke sensaties (zoals pijn en vermoeidheid), los te kunnen laten. Lees hier meer.
 • EFT, een kloptechniek waarbij je op meridianen klopt en daarbij een krachtige helende zin opdreunt. Het is een tool waarmee je fysieke en emotionele stress, trauma’s, negatieve emoties en gedachten kan verwerken. Lees hier meer.
 • Reiki is een vorm van handoplegging, waarbij universele energie wordt gebruikt om ons uitgebreide netwerk van energiebanen (meridianen) weer in balans te brengen en te houden. Reiki lost energieblokkades op, door extra energie door het lichaam van de ontvanger te laten stromen.
 • Access Bars®; door 32 drukpunten op het hoofd in verschillende combinaties (bars) licht aan te raken, worden energiebanen in het lichaam in beweging gezet. Een manier om gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten of gevoelens te veranderen. Het bevat daarnaast een hele krachtige clearing.
 • Innerlijk kind-werk, dit houdt in dat je terug gaat naar de ervaringen die je als niet veilig of fijn hebt beleefd en jouw kind alsnog geeft waar het toen behoefte aan had. Jouw ouders/verzorgers konden het toen niet, maar jij kunt het nu wel.
 • Lichaams Reset Methode, door energie je lichaam in te laten stromen, nodig ik botten en wervels uit terug te schuiven naar hun oorspronkelijke stand en verwijder alles wat pijn, leiden en ziekte veroorzaakt. 
 • Regressie, door in trance terug in de tijd te gaan naar de absolute oorsprong van het probleem kan je het niet alleen ontladen, doorwerken en verwerken (helen): je krijgt ook antwoorden en inzichten in hoe een bepaalde ervaring op mentaal, emotioneel, lichamelijk én spiritueel vlak bijgedragen heeft tot waar jij nu mee zit en waarom het jou ‘overkomen’ is.

 

Zo werkt energetische therapie

Vanaf onze geboorte zijn we in staat Universele energie op te nemen en door te geven. Echter raken de meeste van ons deze gave in de loop van ons leven weer kwijt. Door een Reiki-cursus te volgen kun je je kanaal weer open laten zetten waardoor je weer in staat bent om deze wonderbaarlijke, onuitputtelijke energie door te geven. Iedereen kan het dus toepassen. We kennen eigenlijk allemaal wel dagelijkse voorbeelden waarin de werking van de kosmische energie tot uiting komt. Het helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. Het zijn geen bijzondere gaven. Door het sturen van de energie activeren we het zelf-helend vermogen van het lichaam. Ik ben blij dat ik de weg naar deze mooie energie weer ontdekt heb.

Energetische therapie zet je in je eigen kracht!

Reiki, energiecoaching en access barsbehandelingen

Hoi, ik ben Nicole

Als holistisch energetisch therapeut is het mijn missie om jou te helpen van denken en doen, naar voelen. En daardoor de weg open te zetten naar heling. Hiertoe ga ik een puur hart-tot-hart traject met je aan. Na afloop ben jij in staat je energie te laten stromen en een geweldig, energiek en klachtenvrij droomleven te creëren.  

 

Stop met denken, start met voelen.

Weg met blokkades en laat je energie weer stromen.

Voor jouw meest gelukkige leven.

 

Tijdens mijn burn-out kwam ik zelf in aanraking met energetische behandelingen. Sinds dien is energie een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Dagelijks werk ik voor mezelf met Universele energie. Op deze manier los ik telkens weer blokkades op. Ja want every level has it's devil!

 

Dit motiveerde mij om mijn eigen holistisch energetische praktijk te starten. En inmiddels heb ik vele mooie dingen zien gebeuren als we gaan helen in jouw verleden, in je vorige levens of het leven van je voorouders. Aan de andere kant coach ik mensen ook om te leren zichzelf en hun energie te beschermen tegen nieuwe blokkades.

Energie ontvangen

Bij de behandelingen kun je gewoon je kleding aanhouden, alleen je schoenen gaan uit.

Als ontvanger kan je bewust of onbewust een intentie zetten, waar je de energie graag voor wilt gebruiken of nodig heeft. Anderzijds zal de energie zijn eigen weg zoeken, naar de plaatsen waar deze nodig wordt geacht en naar gelang je op dit moment aan kan. Zo kan het lichaam terug in balans komen en herstellen.

Hierdoor zullen kwalen en pijnen verminderen of zelfs verdwijnen. Er komt zowel fysiek als emotioneel meer harmonie voor jou als ontvanger, mits je openstaat voor het laten doorstromen van deze universele energie. De Reiki-energie werkt intens ontspannend.

Reiki kan zeker niet alle ziekten genezen, maar het levert wel verlichting van klachten of pijn op. Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen vrijkomen zodat de energie weer vrij(er) kan stromen. Hierdoor kunnen mensen zich ondanks hun ziekte zich een stuk beter gaan voelen.

Oh dat lijkt me heerlijk, zo'n energie-momentje voor mezelf!

Juni 2020

Via Facebook zag ik dat Nicole een nieuwe weg was ingeslagen met de opstart van Energie-ik.

Nieuwsgierig naar de ins en outs heb ik een aanvraag gedaan voor een Reiki behandeling. Nog nooit eerder had ik kennis gemaakt hiermee en via de app heeft Nicole me op weg geholpen. De energie vraag lag bij mij op mijn blaasproblematiek. Tijdens de behandeling merkte ik de eerste 10 minuten dat ik moeite had met ontspannen. Hierna ontstond er in mijn buik een soort golvende beweging. Dit voelde absoluut niet onprettig en kwam een aantal keren terug. Na de behandeling voelde ik me meteen lichter.

De communicatie met Nicole is laagdrempelig en ze geeft op een prettige wijze haar bevindingen terug van de behandeling. Een aanrader, ook voor degenen die misschien nog wat sceptisch zijn, probeer het eens.

Anoniem

 

Holistisch energetische therapie voor hoogsensitieve mensen

Ben jij hoogsensitief dan herken jij vast het volgende:

 • je hebt het gevoel geen contact met jezelf te hebben
 • je voelt jezelf overprikkeld
 • je kunt je niet of nauwelijks ontspannen
 • je bent je balans kwijt
 • je bent erg gevoelig voor iedereen en alles om je heen

Energetische behandelingen helpt je om je weer in jezelf te verankeren en vergroot je levenskwaliteit door verbetering op bovenstaande punten.

Reiki-therapeut

Ik werd in de Reiki ingewijd op 3 niveaus. Op 18 juni 2021 ontving ik mijn diploma Reiki therapeut, na een intensief jaar lang een HBO opleiding te hebben gevolgd.Vanaf dat moment mocht ik me Reiki-therapeut noemen.

 

Maar wat kan of doe ik dan anders als Reiki therapeut?

In mijn eerdere behandelingen gaf ik de universele reiki energie door aan jou als klant. Ik vertrouwde erop dat de energie vanzelf zijn weg zoekt, waar dat voor jou het meeste van belang is. Het zelfhelend vermogen wordt daardoor in z'n maximale kracht gezet.

Wat ik geleerd heb in de opleiding is om eerst kort, maar gedegen kennis te maken met jouw, als je met een klacht komt bij mij. Tijdens dat kennismakingsgesprek zoom ik eerst in op je hulpvraag. Dit doe ik vanuit oprechte interesse, openheid en ontspanning. Ik gebruik daarbij de informatie die jij me geeft, maar ook mijn intuïtie. Vaak kom ik er dan samen met jou achter dat er een vraag achter de vraag zit. Dus eigenlijk een dieper gelegen probleem.

Samen gaan we op zoek naar de angel van je probleem. Die oorzaak kan op verschillende niveaus uit je leven gelegen zijn. Denk hierbij aan een trauma, of je hebt het meegekregen uit je familiesysteem, het kan zelfs uit vorige levens meegekomen zijn of een combinatie van deze drie.

Tijdens de behandeling stuur ik de energie heel gericht op die angel aan je door. Waardoor een sessie veel effectiever en krachtiger is. Het maakt dat klachten niet alleen verminderen, maar ook daadwerkelijk wegblijven.

Daarnaast leerde ik aanvullende energetische technieken om deze behandeling te ondersteunen. Denk hierbij aan werken met een klankschaal, het gebruik van etherische oliën, orakelkaarten of loslaattechnieken.

Reiki heelt wat er op dat moment geheeld mag worden, die beslissing is aan het universum. Reikitherapie zorgt altijd voor ontspanning, rust en balans.

 

 

Lichaams Reset Methode

In 2022 volg ik opnieuw een aanvullende opleiding: de Lichaams Reset Methode (LRM). Dit is een energetische behandeling, waarbij ik werk met de allerhoogst transformerende energie van deze tijd. In de loop van je leven maak je van alles mee, waardoor je lichaam niet meer in de oorspronkelijke staat van zijn is. Dit kan fysiek en/of emotionele klachten opleveren. 

 

Ik kan door een lichte aanraking, de energie laten stromen waarmee ik botten en wervels uitnodig terug te schuiven naar hun oorspronkelijke stand. Een uitnodiging om balans te creëren in onder andere hoofd, nek, schouders, ruggegraat en heupen. Doordat alles van je lichaam met elkaar in verbinding staat, kan het effect ook in andere delen van je lichaam merkbaar zijn.

 

Deze methode kan verlichting brengen bij b.v. spanning in je hoofd, nek, schouders of rug, of bij pijnlijke heupen, knieën, enkels of voeten. Door dit te combineren met zielsverbinding healing (het sterker verbinden van de ziel en het fysieke lichaam) kunnen ook klachten als slecht slapen, spanningen, emoties, moeheid, verminderd worden.

Holistisch energetisch therapeut

Holisme is het idee dat alles met elkaar in verbinding staat. Jouw emoties zijn niet los te zien van je gedachten, en je lichaam is verbonden met je ziel. Wanneer je uit balans bent op het ene niveau, heeft dat invloed op het andere. Omdat ik de mens als geheel zie, kan ik naar de oorzaak van de klachten gaan. Zo kunnen we de oorzaak helen, in plaats van de klachten bestrijdt, hierdoor ontstaat er balans en kan energie weer stromen. Ik kijk bij jou ook naar het geheel, het heden, verleden en vooroudergeschiedenis. Hierdoor ben ik in staat om op een dieper niveau bij te dragen aan jouw bewustwording en heling. En je op een oordeelvrije en effectieve manier te begeleiden in je transformatieproces naar bewustzijn, gezondheid, liefde en geluk

Tijdens de opleiding heb ik zelf ook een intensief ontwikkelingstraject doorlopen en een diepgaande transformatie ondergaan.

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Een sessie duurt ongeveer 60 minuten. Je beslist zelf hoeveel behandelingen je neemt en hoe je deze inplant. Voor de ene persoon past een wekelijkse behandeling, anderen nemen twee- of driewekelijks een sessie. Onderhoudsbehandelingen kunnen ook bijvoorbeeld 4 of 6 wekelijks. Maar dat is aan jou. Jij bepaalt de frequentie en ik kan je daarin desgewenst adviseren.. Je kunt ook een Reiki-behandeling voor een bepaalde situatie aanvragen. Er is geen goed of slecht. 

 

Bij de Lichaams Reset Methode volg ik een protocol. Hierbij kom je bij voorkeur 3 weken op rij, waarbij elke sessie tussen de 60 en 90 minuten kost. Dit is op voorhand niet precies te zeggen.

 

Ben jij geïnteresseerd? Het lijkt je heerlijk om zo'n behandeling te ontvangen. Jij denkt "ja ik wil graag holistische energetische therapie". Druk dan op één van onderstaande knoppen om je bestelling te doen.

Hoe zien mijn behandelingen er uit?

 

Ik heb mijn eigen manier ontwikkeld om Reiki te geven. Wil je weten hoe? 

Lees die informatie onder "OVER MIJ" of klik op onderstaande knop.

 

Het contact met Nicole verliep rustig en relaxed. Tijdens de behandeling voelde ik me ook heel ontspannen. Ook toen ik tussendoor werd gestoord kon ik de ontspanning makkelijk terug vinden.

Ik had hele warme handen en voelde het echt stromen in mijn lichaam. Ook moest ik veel gapen. Tijdens de behandeling probeerde ik geaard te blijven.

Mijn intentie was: meer in mijn kracht te gaan staan en de emoties van anderen bij hun te laten. Nicole richtte daar de Reiki-energie op. Zij maakte mijn aura schoon en compacter. Daarnaast plaatste zij energieën die mij beschermen tegen van buitenaf en mijn eigen negatieve gedachten.

Prompt de volgende dag kreeg ik met een ingrijpende, emotionele situatie van een vriend te maken. Ik reageerde op een heel andere manier als ik van mijzelf gewend ben. Ik was erg met hen begaan, maar bleef heel rustig in deze voor mij moeilijke situatie. Ook was ik in staat om hun emoties bij hen te houden en ze werden geen onderdeel van mij. Ik voelde alleen mijn eigen emoties. Een hele bijzondere ervaring en heel waardevol voor mij om weer verder te kunnen groeien.

 

Ik raad het echt iedereen aan om Reiki te proberen!

Ingeborg”

Let op!

Reiki therapie is een alternatieve geneeswijzen en kan in medische situaties nooit een arts vervangen.

Het kan wel een mooie aanvulling zijn. Ben je onder behandeling bij een arts of specialist?

Vertel deze dan ook dat je deze therapie als aanvulling wilt gebruiken.

Bij twijfel over jouw klachten, zal ik je altijd doorverwijzen naar een arts.