2020, mijn jaar!

Dat 2020 mijn jaar zou worden, had ik in 2019 niet verwacht. Het was me toen allemaal teveel geworden, ik viel uit op verschillende fronten, thuis en op mijn werk. Moe en emotioneel. Ik was niet meer de moeder en partner, die ik graag wilde zijn. Moeilijk om dat te aanvaarden, het voelde als falen.

Ik voelde me als die geplukte klaproos. Geen kracht en energie meer en kwetsbaar voor alle invloeden van buitenaf.

 

 

Vanuit dat diepte punt ontstond mijn missie: "Ik ga mijn aandeel leveren! Er aan bijdragen dat iedereen rust en energie ervaart en zijn eigen leven vol vertrouwen en positiviteit leeft. Mensen zoals ik. Moeders van een druk gezin, werkend en hoogsensitief.  Zij hoeven geen zoektocht te leveren om de ingrediënten voor een rustig en energiek leven, bij elkaar te vinden. Bij mij zullen ze aan het juiste adres zijn voor alles-in-één. En vanuit die energie van rust, liefde, vertrouwen en positiviteit die we met z'n alle uitdragen maken we de wereld samen steeds een beetje mooier."

 

"Echt super bedankt voor jou luisterend oor en de

fijne behandeling. Je bent een lieve vrouw met heel veel

kwaliteit op gebied van spirituele dingen.

Sandy Schattefor"

 

Via Facebook kwam in aanraking met een Reiki-cursus. Meteen had ik het gevoel dat deze niet voor niets op mijn pad kwam. Ik twijfelde niet en schreef me in. In november 2019 behaalde ik mijn Reiki 1. Het voelde zo goed om daar te zijn, om de inwijdingen te ontvangen dat ik besloot hiermee verder te willen. Reiki 2 behaalde ik in maart 2020. Door met Reiki bezig te zijn kwam ik steeds dichter bij mezelf, dichter bij mijn intuïtie. Ik kon de energie rijkelijk laten stromen, werd meer ontspannen, rustiger en positiever. Ik voelde beter wat ik nodig had.

 

Inmiddels had ik mijn werk in de revalidatie weer opgebouwd. Maar ondertussen kon ik alleen maar denken: "Hoe leuk zou het zijn als ik met dat alles wat ik over energie leer, ook andere mensen kan helpen."

 

Ik verdiepte me ook in andere zaken die met energie en spiritualiteit te maken hebben. Alles wat ik eerder al voelde werd versterkt. Het kwartje viel op z'n plek. Het smaakt naar meer! En de behoefte groeide om dit uit te dragen. Daarom ga ik in september 2020 starten met een Reiki Therapeuten opleiding. Deze zal mij nog meer tools bieden om mijn energie te laten stromen en om jou daar ook behulpzaam mee te zijn.

 

Gaande weg kwam ik er ook achter dat ik hoogsensitief ben. Door het doen van de test van Elaine N. Aron werd mijn vermoeden bevestigd. Door dit stempeltje vielen er veel kwartjes op hun plek. Wat fijn, een feest van herkenning! Waardoor ik nog meer mogelijkheden leerde creëren om mijn energielevel op peil te brengen en houden. Ook leerde ik de kwaliteiten van het hoogsensitief zijn, meer te waarderen.

 

Wil jij ook weten of je hoogsensitief bent, klik dan op onderstaande knop om ook die test te doen.

 

Nicole, Energie-ik Reikitherapeut en energiecoaching, access bars

Na een druk op de knop neem ik contact met je op, om een afspraak voor een oriënterend gesprek te maken.

Ik ken Nicole al vanaf de middelbare school. Er is daar een vriendschap voor het leven ontstaan.

Een vriendschap gebaseerd op kwaliteit en niet op kwantiteit. De verbinding is de grootste waarde in deze vriendschap. Begrip voor elkaar, eerlijkheid, waardering, een luisterend oor, een schouder om op te huilen en een handvat om eens iets vanaf een andere kant te bekijken. Samen zijn we ouder en wijzer geworden en blijven we elkaar vinden in die verbinding. En eerlijk is eerlijk de vriendschap die je in je jeugd als iets vanzelfsprekends aanneemt blijkt ontzettend waardevol voor de rest van je leven.

Nicole voelt als het minder met je gaat en zal met haar middelen en kennis de handvaten bieden die je nodig hebt. Het fijne hierbij is dat ze deze aanbiedt maar het verder bij jou laat wat je ermee doet.  Een klein berichtje, een spreuk of een mooie tekening geven je hierbij de kracht en het doorzettingsvermogen om dingen van meerde kanten te benaderen. 

De informatie/theorie die Nicole gebruikt en op haar manier herschrijft is herkenbaar en zet je tot denken. De kleine hulpmiddelen om positiever en energieker in het leven te staan zijn zo toepasbaar dat je het met een kleine investering in het begin, een natuurlijke start van je dag wordt.

Zoals ze ook in een blog van haar schrijft over de Kaizen filosofie, je doel is haalbaar door de doelen klein te maken. Door microstapjes te zetten zo klein dat ze eigenlijk geen energie kosten kan uiteindelijk een grote stap gemaakt worden na verloop van tijd die je veel energie geeft.

Samen een dagje sauna of een heerlijke wandeling in de natuur krijgt nog meer waarde door de opbouwende gesprekken en het feest van herkenning. Je bent staat niet alleen in de wereld van hoog sensitiviteit.

Als je geholpen wilt worden in de kleine veranderingen op weg naar meer Energie en meer Positiviteit is het zeker aan te raden om contact met Nicole op te nemen. 

 

Lieve groet, Susanne

Wat heb ik te bieden

Deze inspiratie leidde tot de oprichting van Energie-ik in juni 2020Door wat ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt, sta ik waar ik nu sta. Meer in mijn kracht als ooit! Klaar om mee te lopen op jou pad. Zodat ook jij die prachtige klaproos wordt, die krachtig in het veld staat!

 

Ga jij met mij op pad? Dan creëren wij samen een positief, energetisch veld. Dit doen we vanuit zaken die voor jou van belang zijn, want die stel ik voorop, mijn holistische visie en positieve psychologie. Jij bent degene die jezelf uiteindelijk het beste kent, maar geen enkel mens ontkomt aan het hebben van blinde vlekken. Het woord 'blind' zegt het al: je ziet het zelf niet. Dat komt doordat jouw patronen, belevingen, gevoelens en gedachten voor jou 'gewoon' zijn. Je realiseert je niet dat het misschien ook anders kan. Als coach help ik je graag om situaties van een andere kant te bekijken, die je zelf niet kunt bedenken. Tevens zet ik graag de kracht van stil zijn in, om op die manier ook bij een diepere laag van jezelf te komen.

 

Als ergotherapeut heb ik al vanaf 1997 ervaring met het begeleiden en coachen van mensen die met hun beperking streven naar een hogere kwaliteit van hun leven. Hen begeleiden naar een nieuwe aanpak toe, vanuit rust en empathie. En er samen voor zorgen dat die nieuwe aanpak staat als een huis, zodat de revalidant er nog heel lang de voordelen van mag beleven, zoveel mogelijk het leven leidt zoals dat voor hem waardevol is. In alle die jaren heb ik vele cursussen gevolgd, die mij tools bieden in het coachen van mensen. Eerder alleen revalidanten, nu ook hoogsensitieve mensen, zoals jij.

Reiki-therapeut

In eerste instantie ben ik in de Reiki ingewijd op 2 niveaus. Vanaf dat moment mocht ik me Reiki behandelaar noemen. Inmiddels mag ik me ook Reiki therapeut noemen. Door het volgen van deze Reiki therapeuten opleiding kon ik in verbinding treden met mijn diepste kern, mijn essentie. Ik ging weer voelen hoe het is om vanuit liefde en licht te leven vanuit mijn eigen krachtige zelf. En wie is die eigen krachtige ik? Mijn leven werd lichter, omdat ik leerde dat ik mijn emoties, lichaam en gedachten niet bén, maar héb. Ook kon ik weer connecten met mijn intuïtie, wat een krachtige tool tijdens de behandelingen is.

 

Maar wat kan of doe ik dan anders als Reiki therapeut?

Een Reiki therapeut heeft zichzelf verder persoonlijk ontwikkeld en is in staat om meer intuïtief te werken en aanvullende technieken in te zetten. Een Reiki therapeut kijkt naar alle holistische niveaus (waar komt de klacht écht vandaan) en voelt welke techniek het beste ingezet kan worden. Op deze manier is een Reiki therapeut in staat om de angel van het probleem in 3 tot 5 sessies te verwijderen.  Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan en kan op die manier helend werken en rust en ontspanning brengen. 

 

Je leest hier meer over Reiki.

 

Hoe geef ik Reiki?

Ik geef Reiki op afstand en hands on. Ik vind het fijn om in deze tijden waar Corona een belangrijke rol speelt in ons leven, toch van waarde te kunnen zijn door het geven van Reiki op afstand. Daarnaast geef ik ook fysieke behandelingen in mijn praktijk in Siebengewald, Noord-Limburg.

Voor mij is het belangrijk om kort met je kennis te maken voordat de Reiki sessie plaats vindt, dit doe ik middels een vragenlijstje of een intake bij aanvang van de fysieke behandeling. 

 

Misschien kun je je niets voorstellen bij een behandeling op afstand, daarom leg ik het je graag uit:

 

Ik vraag je vooraf of je graag een intentie wilt zetten, op die manier kunnen zowel jij als ik de energie een beetje sturen.

 

Wat is een intentie?

Een intentie is een wens die je doet aan het universum. De werking is het principe "dat wat je aandacht geeft groeit". Dit principe kun je inzetten om dingen in je leven op een positieve manier te beïnvloeden. De overtuiging dat je zelf invloed uit kunt oefenen op je leven en gezondheid activeert het zelf-helend vermogen van jouw lichaam. De kracht van gedachten wordt steeds duidelijker en wetenschappelijk onderbouwd. Op veel vlakken wordt deze gedachtekracht toegepast, denk aan topsport, kunst, geneeskunst en politiek. Een intentie is een bewuste positieve gedachte, wens of doel. Eigenlijk een soort wens met een goede afloop. Het worden ook wel affirmaties (innerlijk gesproken zinnen) genoemd.

 

Bedenk wat  je graag zou willen en wat er nu (nog) niet is. Verwoord het in positieve woorden waar je blij van wordt en zorg dat het echt bij je past. Ook is het belangrijk dat je het echt wilt en dat het vanuit je hart komt, niet vanuit je hoofd. Dit is een intentie.

Nicole, Energie-ik Reikitherapeut en energiecoaching, access bars

 

Wat doe jij?

We spreken een tijdstip af. Jij zoekt een fijne plek, waar je rustig kunt zitten of liggen. Je ontvangt van mij een linkje naar een meditatie die je tijdens de behandeling kunt doen. Op het afgesproken tijdstip visualiseer jij jou intentie tijdens de meditatie. Maak het plaatje zo beeldend mogelijk, wat voel je, wat zie je, wat doe je, wat ruik je, etc als jij de door jou gewenste situatie bereikt hebt. Beeld je in hoe het uiteindelijke resultaat eruit ziet. Voel hoe het is als dit straks gerealiseerd is. Ben alvast dankbaar voor dit geschenk. Heb vertrouwen in je zelf-helend vermogen en laat alle controle los.

 

Wat doe ik?

Ik ga voor je zitten, stem op je af, vraag mijn spirituele team om mij te ondersteunen en dan mediteer ik voor je. Intuïtief stuur ik de Reiki-Energie naar jou toe, ik ben als het ware doorgeefluik voor de energie van het universum. Mijn bevindingen schrijf ik voor je in een verslag. Vervolgens hebben we kort contact over de sessie en over wat JIJ eruit kunt halen. ‚Äč

 

En daarna?

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie hersteld wordt. Een Reiki therapeut kan je helpen de energie weer vrij, dus zonder blokkades, te laten stromen. Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en je holistische niveaus worden in balans gebracht. Ik zie Reiki als kleine energie-cadeautjes voor jezelf. Reiki zal je zeker helpen je daar te ondersteunen waar nodig. Indien een vervolg behandeling plaats vindt binnen drie weken dan kan deze voortborduren op de voorgaande sessie. Maar het is aan jou hoe je hier mee omgaat.

 

Het is wel zo dat als je niets aan je gedrag verandert er ook niets definitief aan jou situatie verandert! Er zullen nieuwe blokkades ontstaan. Zoals Albert Einstein het vroeger al heel mooi verwoorde: "If you always do what you always did, you wil always get what you always got." Blijf jij doen zoals je doet, denken zoals je denkt, reageren zoals je reageert dan zal je daar van tijd tot tijd last van krijgen. Je voelt je bijvoorbeeld overprikkeld of al je energie kwijt raken of er ontstaan fysieke klachten. Wil je dit voorkomen, dan is het noodzakelijk dat je leert hoe je anders kunt doen, denken en reageren. Dan neem jij de regie over hoe jij je voelt. Dan heb jij in de hand of je overprikkeld en vermoeid raakt, of niet. Je kunt bewust een keuze maken! En dat is een fijn besef, denk ik zo!

 

Daarom bied ik naast de pakketten Reiki ook pakketten aan waarbij ik de Reiki combineer met coachingssessies. Deze coachingssessies doen we via een Zoom-call en daarin gaan we op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

- Waardoor raak jij je energie kwijt en wordt jij overprikkeld?

- Waar krijg jij energie van?

- Hoe zorg jij ervoor dat je je energie op peil houdt?