Zo worden drukke plaatsen weer leuk voor een HSP'er

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 12:15

Afgelopen week moest ik zien te dealen met een aantal drukke situaties. Het ging me behoorlijk goed af en ik realiseerde me dat ik inmiddels een heleboel tools gebruik in dat soort situaties, om mijn energie te beschermen. Het leek me erg waardevol om ze hier met jou te delen. Dus lees lekker verder!

Ik merk dat ik het heel fijn vindt om blogs voor jou te schrijven en je hiermee te inspireren. Daarom maak ik er met liefde tijd en energie voor vrij. Dit naar aanleiding van het vorige blog waarin ik schreef over: Druk zijn is (g)een keuze.

Aangezien druk zijn een keuze is heb ik deze week mijn prioriteiten gesteld. Ik besloot om nog niet in de voorbereiding van de zelfliefde challenge te duiken, omdat ik deze week een extra cursusdag had. Dat zou allemaal niet werken, ik zou mezelf overvragen. Met een beetje zelfliefde kon ik de keuze maken om het zo te doen. Hoewel er dan toch nog zo'n stemmetje in mijn oor fluisterde: wat als je het dan niet op tijd klaar hebt, maar je hebt het beloofd, de lezers zullen teleurgesteld zijn..... Herkenbaar?

Naast die extra cursusdag (veel en ook onbekende mensen) waren er nog meer momenten dat ik in drukte verkeerde de afgelopen week: we hadden een verjaardag en waren bezig met de voorbereidingen voor Carnaval. En daar wil ik het vandaag graag met je over hebben. Ervaar jij dit soort bijeenkomsten ook vaak zo intens? Dat is namelijk een van de kenmerken waar HSP mee moeten zien te dealen. Hoewel de meeste HSP'ers er absoluut niet van houden, is het voor mij niet alleen maar ellende, mijn Sensation Seeker kant geniet hier ook intens van. En dan heb je nog de drukke plekken waar we elke dag mee om moeten zien te gaan, zoals de supermarkt of het openbaar vervoer. En zoals gezegd heb ik inmiddels manieren gevonden om er ook echt van te genieten en niet volledig gesloopt thuis te komen.

Maar waardoor is drukte vaak zo intens?

 • Meerdere mensen bij elkaar maken nu eenmaal meer herrie. Geluiden komen bij een HSP-iemand veel harder binnen.
 • Iedere aanwezige heeft zijn eigen energie. Jij als HSP'er voelt elke energie haarfijn aan en daar gaat jouw helpersmodus makkelijk op aan.
 • Ook de plaats/ruimte waar je bent heeft zijn eigen energie, waar jij heel ontvankelijk voor bent.
 • Er worden dingen verteld of gedaan en daarmee gaat jouw brein aan de haal. Je denkt er ver op door, maakt er je eigen verhaal van, kan het niet   loslaten etc.
 • Als je niet zo lekker in je vel zit heb je misschien ook nog het idee dat je leuk moet doen. Je raakt nog verder uit verbinding met jezelf.
 • Omdat je dit alles heel goed weet, zie je er op voorhand al tegen op. Dat kost je ook nog eens bakken met energie.

Hoe zorg je dat je dit soort zaken kunt handelen?

Maar hoe doe ik dat dan om er voor te zorgen dat ik niet overprikkeld en oververmoeid raak? Er zijn verschillende technieken die ik toepas, eigenlijk elke dag wel een aantal als vaste routine en inmiddels gaat het als vanzelf.

 •  Zorg dat je goed geaard bent. Doe eventueel een aardingsmeditatie zoals deze.
 •  Visualiseer een beschermend schild om je heen. Of gebruik deze energie van Aartsengel Michael hiervoor.
 •  Zorg dat je voordat je de drukte ingaat goed opgeladen bent, je rust genomen hebt.
 •  Wandel naar de bijeenkomst, zodat de buitenlucht je helpt opladen.
 •  Focus op jezelf in plaats van op alle prikkels die binnenkomen. Neem bijvoorbeeld je ademhaling om telkens bij terug te komen.
 •  Durf jouw ruimte in te nemen en je grootste licht te stralen.
 •  Ga af en toe even uit de drukte om jezelf weer even bewust op te laden.

Daarnaast zijn er technieken die je na afloop of tussendoor kunt gebruiken om los te laten wat niet van jou is en je energie terug te brengen bij jezelf.

 

Dit en meer leer je in de trajecten die ik aanbied. Na zo'n traject kun je nog meer genieten van feestjes en andere drukke situaties! Zonder je daarna uitgeput en overprikkeld te voelen. Hoe gaaf is dat?

Mocht je jezelf onverhoopt al overprikkeld of moe voelen of het idee hebben dat je helemaal gespannen of overvraagd bent en je daar misschien zelfs fysieke of mentale klachten van hebben. Dan is een energetische healing meer geschikt voor jou. Klik op de button voor meer informatie.

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.