Afgelopen maandag heb ik voor de 2e keer een reiki behandeling van Nicole op afstand ontvangen. Ik was tot voor kort nog onbekend met reiki, maar ik vond het een wonderlijke ervaring.  Het is bijzonder hoe iemand op afstand zo intens contact met je kan maken. Ik voelde een golf van warmte over me komen en processen op gang komen. In de sessie voel je echt een verandering ontstaan. Dus ik zou het echt iedereen aanraden. 

Nicole bedankt voor deze speciale ervaring! 😘

Groet Diana

Nieuwsgierig geworden?

Lees dan snel verder.................

Wat is Reiki?

Het woord Reiki is een Japans woord dat bestaat uit “Rei”, wat Universeel betekent en “Ki” dat staat voor levensenergie. Reiki is dus universele levensenergie.  Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan en die overal om ons heen aanwezig is en aanwezig is in alles wat leeft. Reiki is een eeuwenoude geneeswijze die iedereen bewust kan leren toepassen, eigenlijk opnieuw leren toe te passen. Reiki zorgt ervoor dat energietekorten in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld. Waar Reiki-energie stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost.

Bij het geven van Reiki wordt kosmische energie gestuurd. Vanaf onze geboorte zijn we in staat deze energie op te nemen en door te geven. Echter raken de meeste van ons deze gave in de loop van ons leven weer kwijt. Door een Reiki-cursus te volgen kun je je kanaal weer open laten zetten waardoor je weer in staat bent om deze wonderbaarlijke, onuitputtelijke energie door te geven.

Iedereen kan het dus toepassen. We kennen eigenlijk allemaal wel dagelijkse voorbeelden waarin de werking van de kosmische energie tot uiting komt. Het helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. Het zijn geen bijzondere gaven. Door het sturen van de energie activeren we het zelf-helend vermogen van het lichaam.

Reiki zet je in je eigen kracht!

 

Wat levert Reiki je op?

Bij een Reiki behandeling krijgt je lichaam op dat moment precies wat het nodig heeft. De energie gaat naar die plekken waar er stagnatie is en de energie niet meer stroomt. Het helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Het zelfgenezend vermogen ven het lichaam wordt aangesproken. Er is sprake van pijnvermindering. Het heft blokkades op, en geeft meer ontspanning en meer een gevoel van “joi de vivre”. Stress verminderen wordt ook bereikt en het doorbreken van negatieve denkpatronen wordt losgelaten.

De voordelen van Reiki 

 • Werkt stress verlichtend
 • Draagt bij aan een betere nachtrust
 • Helpt bij angst, depressie & burn-out*
 • Versnelt het zelf herstellend vermogen
 • Doorbreekt oude patronen
 • Boost je immuunsysteem
 • Zorgt voor meer focus 
 • Geeft een diepe ontspanning aan lichaam en geest
 • Verbind met jezelf (je intuïtie)
 • Activeert het parasympatisch zenuwstelsel
 • Ondersteunt bij het verwerken van emoties
 • Meer energie
 • Werkt pijnverlichtend*
 • Draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling
 • Verhoogt je vibratie/frequentie 

                Kortom een betere kwaliteit van leven!

* Raadpleeg altijd eerst een arts of specialist bij klachten.

Reiki, energiecoaching en access barsbehandelingen

Reiki geven

Een manier van energie doorgeven is door middel van handoplegging. Je kan dit toepassen bij mensen, dieren, planten en dingen. Ja uiteindelijk bestaat alles uit energie.

Degene die de hand oplegt fungeert als doorgeefluik van energie. De ontvanger kan deze universele energie gebruiken om diens lichaam of geest te voeden. Reserveer hier een Hands-on behandeling.

Het is ook mogelijk om Reiki op afstand te geven. De Reiki-gever maakt dan contact met de ziel van  de ontvanger door af te stemmen. Het is een moeiteloos contact, het is er gewoon. Dit is mogelijk doordat dimensies van tijd en ruimte, zoals wij die op aarde kennen, op een ander niveau niet bestaan. Reserveer hier een afstandsbehandeling.

 

Reiki ontvangen

De ontvanger kan bewust of onbewust een intentie zetten, waar hij de energie graag voor wil gebruiken of nodig heeft. Anderzijds zal de energie zijn eigen weg zoeken, naar de plaatsen waar deze nodig wordt geacht. Zo kan het lichaam terug in balans komen en herstellen.

Hierdoor zullen kwalen en pijnen verminderen of zelfs verdwijnen. Er komt zowel fysiek als emotioneel meer harmonie voor de ontvanger, mits deze openstaat voor het laten doorstromen van deze universele energie. De Reiki-energie werkt intens ontspannend.

Reiki kan zeker niet alle ziekten genezen, maar het levert wel verlichting van klachten of pijn op. Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen vrijkomen zodat de energie weer vrij(er) kan stromen. Hierdoor kunnen mensen zich ondanks hun ziekte zich een stuk beter gaan voelen.

 

Wat kan ik tijdens de sessie voelen?

Het kan wisselend zijn wat je tijdens de sessie ervaart. Een aantal voorbeelden van lichamelijke sensaties die je kan ervaren tijdens een fysieke of afstandsbehandeling: 

 • Je voelt warmte, tintelingen, stroming of koud.
 • Lichamelijke klachten kunnen tijdelijk in intensiteit wat toenemen. Wees gerust, dit is meestal van korte duur. En vaak zijn je klachten daarna milder geworden. 
 • Er kunnen gevoelens en emoties loskomen.
 • Je voelt ontspanning
 • Mocht je in slaap vallen, is dat geen probleem! Dit doet niets af aan de werking van de behandeling. 

 

Oh dat lijkt me heerlijk, zo'n energie-momentje voor mezelf!

Via Facebook zag ik dat Nicole een nieuwe weg was ingeslagen met de opstart van Energie-ik.

Nieuwsgierig naar de ins en outs heb ik een aanvraag gedaan voor een Reiki behandeling. Nog nooit eerder had ik kennis gemaakt hiermee en via de app heeft Nicole me op weg geholpen. De energie vraag lag bij mij op mijn blaasproblematiek.

Tijdens de behandeling merkte ik de eerste 10 minuten dat ik moeite had met ontspannen. Hierna ontstond er in mijn buik een soort golvende beweging. Dit voelde absoluut niet onprettig en kwam een aantal keren terug.

Na de behandeling voelde ik me meteen lichter.

De communicatie met Nicole is laagdrempelig en ze geeft op een prettige wijze haar bevindingen terug van de behandeling.

Een aanrader, ook voor degenen die misschien nog wat sceptisch zijn, probeer het eens.

Anoniem

 

Reiki voor hoogsensitieve mensen

Ben jij hoogsensitief dan herken jij vast het volgende:

 • je hebt het gevoel geen contact met jezelf te hebben
 • je voelt jezelf overprikkeld
 • je kunt je niet of nauwelijks ontspannen
 • je bent je balans kwijt
 • je bent erg gevoelig voor iedereen en alles om je heen

Reiki behandeling helpt je om je weer in jezelf te verankeren en vergroot je levenskwaliteit door verbetering op bovenstaande punten.

Reiki-therapeut

Ik werd in de Reiki ingewijd op 3 niveaus. Vanaf dat moment mocht ik me Reiki-behandelaar noemen. Op 18 juni 2021 ontving ik mijn diploma Reiki therapeut, na een intensief jaar lang een HBO opleiding te hebben gevolgd.

 

Maar wat kan of doe ik dan anders als Reiki therapeut?

In mijn eerdere behandelingen gaf ik de universele reiki energie door aan jou als klant. Ik vertrouwde erop dat de energie vanzelf zijn weg zoekt, waar dat voor jou het meeste van belang is. Het zelfhelend vermogen wordt daardoor in z'n maximale kracht gezet.

Wat ik geleerd heb in de opleiding is om eerst kort, maar gedegen kennis te maken met jouw, als je met een klacht komt bij mij.

Tijdens dat kennismakingsgesprek zoom ik eerst in op je hulpvraag. Dit doe ik vanuit oprechte interesse, openheid en ontspanning. Ik gebruik daarbij de informatie die jij me geeft, maar ook mijn intuïtie. Vaak kom ik er dan samen met jou achter dat er een vraag achter de vraag zit. Dus eigenlijk een dieper gelegen probleem.

Samen gaan we op zoek naar de angel van je probleem. Die oorzaak kan op verschillende niveaus uit je leven gelegen zijn. Denk hierbij aan een trauma, of je hebt het meegekregen uit je familiesysteem, het kan zelfs uit vorige levens meegekomen zijn of een combinatie van deze drie.

Tijdens de behandeling stuur ik de energie heel gericht op die angel aan je door. Waardoor deze veel effectiever en krachtiger is. Het maakt dat klachten niet alleen verminderen, maar ook daadwerkelijk wegblijven.

Daarnaast leerde ik aanvullende energetische technieken om deze behandeling te ondersteunen. Denk hierbij aan werken met een klankschaal, het gebruik van etherische oliën, orakelkaarten of loslaattechnieken.

Reiki heelt wat er op dat moment geheeld mag worden, die beslissing is aan het universum. Reikitherapie zorgt altijd voor ontspanning, rust en balans.

 

 

 

 

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Een Reiki sessie duurt ongeveer 60 minuten. Je beslist zelf hoeveel Reiki-behandelingen je neemt en hoe je deze inplant. Voor de ene persoon past een wekelijkse Reiki-behandeling, anderen nemen twee- of driewekelijks een Reiki-sessie. Onderhoudsbehandelingen kunnen ook bijvoorbeeld 4 of 6 wekelijks. Maar dat is aan jou. Jij bepaalt de frequentie. Je kunt ook een Reiki-behandeling voor een bepaalde situatie aanvragen. Er is geen goed of slecht. Ik werk met verschillende paketten, met daarin 5 Reiki-behandelingen, al dan niet gecombineerd met coaching.

 

Bij de Lichaams Reset Methode volg ik een protocol. Hierbij kom je bij voorkeur 3 weken op rij, waarbij elke sessie tussen de 60 en 90 minuten duurt. Dit is op voorhand niet precies te zeggen.

 

Ben jij geïnteresseerd? Het lijkt je heerlijk om zo'n behandeling te ontvangen, omdat jij behoefte aan ontspanning voelt. Er zijn bepaalde (onbegrepen) klachten waar je eindelijk van af wilt. Zeg dan "JA" tegen een  Reiki-behandeling". Druk dan op één van onderstaande knoppen om je bestelling te doen.

Hoe geef ik Reiki?

Ik geef Reiki op afstand en hands on, fysieke behandelingen in mijn praktijk in Siebengewald, Noord-Limburg. Voor mij is het belangrijk om kort met je kennis te maken voordat de Reiki sessie plaats vindt, dit doe ik middels een vragenlijstje of een intake bij aanvang van de fysieke behandeling. Tijdens een behandeling maak ik verbinding met het Universum en met jouw gidsen. Intuïtief geef ik de sessie vorm. Daarbij maak ik gebruik van edelstenen, etherische oliën, klankschalen en andere energetische toepassingen.

 

Misschien kun je je niets voorstellen bij een behandeling op afstand, daarom leg ik het je graag uit:

Tijdens een afstandsbehandeling zijn wij niet bij elkaar in de ruimte. Jij kan je op elke willekeurige plaats bevinden. Het is vaak fijn om er een momentje voor jezelf van te maken. Maar je kan ook aan het werk zijn of iets anders doen.

Ik maak een energetische verbinding met je. Energie kent geen tijd en ruimte, dus de energie die voor jou bestemd is komt gewoon naar je toe.

In principe kunnen er op afstand dezelfde resultaten behaald worden als in de praktijk. Al ervaar ik zelf een meerwaarde in ons contact en de aanraking die bij een fysieke behandeling plaats vinden.

 

Voordelen van Reiki op afstand

Deze behandeling kan waar en wanneer je maar wil. En dit is heel handig wanneer… 

 • Je bent chronisch ziek of het kost jou om een andere reden veel energie om naar mijn praktijk te komen. 
 • Je zit in een intensieve periode (emotioneel of lichamelijk) en hebt behoefte om met regelmaat Reiki behandelingen te ontvangen.
 • Je ligt in het ziekenhuis of ondergaat een intensieve behandeling*.
 • Als aanvulling op een coaching- of therapietraject, zonder dat het veel extra tijdsinvestering vraagt. 

* Bij sommige behandelingen, zoals een chemokuur kan dit niet te dicht op de behandeling zelf. Om daarmee het effect van de behandeling zelf niet te verstoren.

 

Het contact met Nicole verliep rustig en relaxed. Tijdens de behandeling voelde ik me ook heel ontspannen. Ook toen ik tussendoor werd gestoord kon ik de ontspanning makkelijk terug vinden.

Ik had hele warme handen en voelde het echt stromen in mijn lichaam. Ook moest ik veel gapen. Tijdens de behandeling probeerde ik geaard te blijven.

Mijn intentie was: meer in mijn kracht te gaan staan en de emoties van anderen bij hun te laten. Nicole richtte daar de Reiki-energie op. Zij maakte mijn aura schoon en compacter. Daarnaast plaatste zij energieën die mij beschermen tegen van buitenaf en mijn eigen negatieve gedachten.

Prompt de volgende dag kreeg ik met een ingrijpende, emotionele situatie van een vriend te maken. Ik reageerde op een heel andere manier als ik van mijzelf gewend ben. Ik was erg met hen begaan, maar bleef heel rustig in deze voor mij moeilijke situatie. Ook was ik in staat om hun emoties bij hen te houden en ze werden geen onderdeel van mij. Ik voelde alleen mijn eigen emoties. Een hele bijzondere ervaring en heel waardevol voor mij om weer verder te kunnen groeien.

 

Ik raad het echt iedereen aan om Reiki te proberen!

Ingeborg”

Let op!

Reiki therapie is een alternatieve geneeswijzen en kan in medische situaties nooit een arts vervangen.

Het kan wel een mooie aanvulling zijn. Ben je onder behandeling bij een arts of specialist?

Vertel deze dan ook dat je deze therapie als aanvulling wilt gebruiken.

Bij twijfel over jouw klachten, zal ik je altijd doorverwijzen naar een arts.