Inwijding Aartsengel Michael

 

๐“‘๐“ฎ๐“ญ๐“ช๐“ท๐“ด๐“ฝ ๐“ฟ๐“ธ๐“ธ๐“ป ๐“ณ๐“ฎ ๐“ช๐“ช๐“ท๐“ฟ๐“ป๐“ช๐“ช๐“ฐ!

 

De download van het handboek vindt je hier beneden. Daaronder vindt je nog aanvullende, interessante informatie over Aartsengel Michael.

Binnen 3 werkdagen ontvang je een mail waarin ik je meld dat de energie voor je klaar staat.

Zodra je de inwijding hebt binnen gehaald, stuur je mij een email met jouw ervaring. Dan mail ik jou een certificaat toe, als bewijs dat je de energiekracht beheerst én over mag dragen aan anderen. 

Aartsengel Michael Energie Ik
PDF โ€“ 503,8 KB 92 downloads

Disclaimer: Afstandsinwijdingen zijn bedoeld voor persoonlijke en spirituele groei. Dit product is niet bedoeld om enige ziekte te diagnosticeren, behandelen of genezen. Afstandsinwijdingen vervangen nooit het bezoek aan een arts. Als je gezondheidsklachten hebt, bezoek dan een arts.

Aartsengel Michael

De aartsengel Michael is de engel van bescherming en wordt over het algemeen gezien als de machtigste van alle engelen. Zijn naam betekent “hij die als God is”. Michael is een leider in het rijk van de engelen. Daarnaast is hij de beschermengel van rechtvaardigheid, van genade en van gerechtigheid. Samen met Gabriël is hij één van de twee aartsengelen die bij naam worden genoemd in zowel het Oude als het Nieuwe Testament. 

 

Michael in de verschillende tradities

Michael wordt in het Nieuwe Testament specifiek benoemd als aartsengel, in Judas 1:9. Verder komt het woord aartsengel in de hele Bijbel maar één keer terug: in 1 Tessalonicenzen 4:16. Naast de Bijbel komt hij voor de in Hebreeuwse Bijbel en de Koran.

Michael speelde een grote rol in de geschiedenis van Israël. Zo was hij degene die Abraham redde uit de vuuroven waar hij vanwege zijn geloof in was gegooid. Hij vertelde Abraham en Sara over de aanstaande geboorte van hun zoon Isaak. En samen met Gabriël reisde hij naar Sodom. Gabriël om de stad te vernietigen, Michael om Lot te redden voor dat gebeurde. Daarnaast speelde hij een grote rol bij de uittocht van de Israëlieten uit Egypte en behoedde hij het volk op hun toch door de woestijn.

Maar vooral staat Michael bekend als de aanvoerder van Gods legers. Toen Lucifer met zijn leger van opstandige engelen probeerde de macht in de hemel over te nemen, was het Michael die hem versloeg en hen tot gevallen engelen maakte. Bij Het Laatste Oordeel zijn beiden voorbestemd om opnieuw met elkaar te strijden.

Michaël is de patroon van de wapendragers, en vanwege zijn weegschaal ook die van de bakkers, de weegmeesters en de apothekers en verder van de ambulanciers, de artiesten, de bankiers, de stervenden, de kruideniers, de paramedici, de zieken, de armen, de zwaardsmeden, de ruiters, de soldaten, de politiemannen, de hoedenmakers, de blik- en tingieters, de wagenmakers, de radiomechanici, de snijders, de glazenmakers, de steenhouwers en de schilders.

 

Verschijning en beeld van Aartsengel Michael

Michael wordt dan ook meestal afgebeeld als krijger, met een zwaard in zijn hand. Hij wordt meestal mannelijk afbeeld, al zijn engelen in feite androgyne wezens. Hij heeft magnifieke witte of zilveren vleugels en soms een blauw aura van kracht. 

De beroemdste verwijzingen naar Michael in literatuur en andere (populaire) cultuur hangen ook samen met zijn rol als de aanvoerder van het leger van de hemel. In Paradise Lost van John Milton verwond hij Satan zelf met een zwaard uit het arsenaal van God. Hetzelfde gebeurt uiteindelijk in Lucifer, een toneelstuk van de Nederlandse dichter Joost van den Vondel van halverwege de 17e (Gouden) eeuw. Hierin wordt meer dieper ingegaan op de tragiek van Lucifer, die hevig misleid en gemanipuleerd wordt door de kwaadwillenden om hem heen, en Michael die tot het laatste moment bereid blijkt om genade met hem te tonen.

Dit is een uitgangspunt waar dankbaar gebruik van werd gemaakt in de televisieserie Supernatural. Hoofdrolspelers Sam en Dean Winchester zijn hier voorbestemd om de lichamen te zijn voor Lucifer en Michael. Via hen zullen de engelachtige broers dan de laatste strijd uit kunnen vechten, zodat de wereld “gereset” kan worden.

 

Aartsengel Michael aanroepen

Als aartsengel steunt Michael in situaties van angst en verwarring, of bij zorgen over je veiligheid. Hij bestrijd angst en twijfel; ondersteunt ons bij het maken van veranderingen in ons leven. Daarom wordt van hem gezegd dat hij samenwerkt met mensen in helende beroepen.

Je kunt Michael dus aanroepen voor extra moed, energie en vitaliteit, motivatie en zelfvertrouwen. Daarnaast kun je bij hem terecht voor spirituele groei, of wanneer je gewoon niet zeker weet welke engel je het beste om hulp kunt vragen.

De Aartsengel Michaël kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met carrière, sport, persoonlijke financiën, ambitie, bureaucratie, officiële zaken en de gezondheid van het fysieke lichaam. Evenals Raphaël is hij een genezende engel.

Aartsengel Michaël schiet vooral de sterrenbeelden STEENBOK, STIER, MAAGD te hulp. Deze mensen vinden vaak dat ze vastzitten in een sleur. Michaël helpt ze weer op gang.

Aartsengel Michaël beschermt: tegen bliksem, onweer, tegen een plotselinge dood en kan aangeroepen worden voor het verkrijgen van een goede dood

Klassiek gebed tot Michael

Heilige Aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd;
wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel.
Wij smeken ootmoedig dat God hem Zijn macht doe gevoelen.
En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten,
die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan,
door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen.