Zorgen dat je leven flowt

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 15:38

Ik hoor ontzettend veel mensen om me heen die van alles moeten, veel ballen in de lucht houden, veel gedachten in hun hoofd hebben, vaak moe zijn, negatief denken over zichzelf, zichzelf kwijt zijn, geen nee zeggen etc. etc. etc. Wat herken ik dat! Heel lang heb ik dat ook zo gevoeld en te weinig acht op geslagen. Uiteindelijk belande ik in een burn-out. Dat gun ik niemand. Maar anderzijds was het voor mij een waardevolle leerschool en kwam ik er (stereotiep) sterker uit. Voor jou hoeft het niet zo ver te komen. Jij kan zorgen dat je leven weer flowt! Zodat je je energiek en gelukkig voelt. Want dat wil toch iedereen.

Als jij ook ooit geworsteld hebt met je goed voelen (of nog worstelt), dan zul je je zeker herkennen in mijn verhaal:

 

Hier ben ik vandaan gekomen

Achteraf zie je het natuurlijk allemaal veel helderder als op het moment dat je er midden in zit. Ik had al een tijd een ontzettend kort lontje. Met name als onze kinderen met elkaar kibbelden, kon ik daar heel slecht tegen. Het moest ook allemaal goed en volgens verwachting lopen. Was dat niet het geval, bij mezelf of bij een van de kinderen dan kon ik helemaal ontploffen, bijvoorbeeld als er iets omviel of als er speelgoed lag. Helemaal niet belangrijk denk ik nu. Na het werk was ik op. Ik voelde me zo ontzettend gespannen en overprikkeld, maar zei tegen mezelf “Stel je niet aan” en “Kom op”, daarmee de lat eigenlijk alleen maar hoger leggend. Zo ontzettend streng voor mezelf. Misschien herken je dat wel; het gaat niet helemaal goed met je, maar er is alleen maar meer waar je aan wilt voldoen, een perfect plaatje voor de buitenwereld neerzetten.

Maar toen gebeurde “Het”, ik moest toegeven dat het niet meer ging. Ik voelde uiteindelijk dat ik op mijn tenen liep en gunde mezelf een weekje vakantie. In die vakantie had ik een afspraak met een Holistisch Sensi therapeute en zij zei tegen mij “Nicole, je kunt helemaal niet werken op dit moment”.  Dat was voor mij de trigger om alles los te laten, waardoor ik me ging realiseren dat ik burn-out was (niet dat ik het zo al durfde te noemen op dat moment). Pas toen voelde ik hoe zwaar alles was, hoeveel ballen ik in de lucht hield. Hoe overprikkeld ik was.

 

Ik liep al jaren, achteraf ruim 15 jaar op mijn tenen, overvroeg mezelf, wilde aan eisen van anderen voldoen, voelde ook perfect wat zij nodig hadden, maar was het contact met mezelf totaal verloren. Met pijn in mijn hart moest ik erkennen dat ik ver van de persoon, die ik graag wil zijn was geraakt, ver van mezelf, verre van de moeder die ik zou willen zijn. Ik voelde me klein en minderwaardig, niet goed genoeg, ongelukkig en moe. En dat wilde ik veranderen.

 

Dat heb ik ook gedaan en dit is het resultaat.

Nadat mijn lijf en mind tot rust waren gekomen, ging ik op zoek naar mezelf. Ik ontdekte hoe ik mijn energie kan beïnvloeden, ik ontdekte dat ik HSP (hoogsensitief) ben, wat dit dan voor mij inhoud en hoe ik voor mezelf kan zorgen, ik leerde van mezelf houden met al mijn plussen en minnen, leerde dat minnen ook plussen zijn, ik vond de rust en berusting in mezelf terug.  

 

Daardoor sta ik nu veel ontspannener en energieker in het leven. Zorg ik eerst heel goed voor mezelf, elke dag weer. En weet ik dat ik daardoor de beste moeder ben die ik op dit moment kan zijn. Heb ik weer ontdekt hoe en waarvan ik kan genieten en doe dat dan ook volop. Ik durf te zeggen dat ik mijn mooiste leven leef. En natuurlijk zijn er nog hobbels op de weg, dat hoort bij het leven. Maar ik kan het aan! En ik leer nog elke dag.

Niet alleen

Ik besefte dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt. Ook andere mensen zijn HSP maar weten dit niet en/of begrijpen het niet, overvragen zichzelf daardoor en raken vervolgens burn-out of stevenen hierop af. Dat gun ik niemand. Ik gun iedereen om de mooie, waardevolle, unieke eigenschappen van HSP zijn, te leren kennen en ervan te houden. Deze eigenschappen maken de wereld zoveel mooier. Daarom heb ik datgene wat ik heb toegepast (en wat dus heel goed werkte) omgezet in de “droomleven-methode” en dat ben ik ook met andere mensen gaan toepassen en toen explodeerde mijn praktijk zo’n beetje!

 

De mensen die ik hielp kregen ook geweldige resultaten.

Zo was er bijvoorbeeld Sandra die alle flow en energie die zij bezat niet kwijt kon in haar administratieve functie. Ze was eenzaam in wat zij voelde en waar ik ze tegen aan liep. Er werd gezegd dat ze overal wat van vindt, maar in werkelijkheid verbaast ze zich over veel dingen door de diepgaande verwerking in haar brein. Ze leerde in het traject “van overleven naar droomleven”, dat als zij telkens moet opletten wat ze zegt, dit handelen vanuit angst is. En dat wilde zij niet meer. Zij vond een baan waar zij haar gevoeligheid volledig in kwijt kon, waar dit juist uitermate gewaardeerd wordt. Ze ging haar werk ook spreiden om de prikkels beter te kunnen verwerken. Nu werkt zij met kinderen en dat flowt voor haar. Die flow maakt haar gelukkig en daarnaast houdt ze nog energie over om dingen voor de samenleving te doen, want ook daarvan krijgt zij een goed gevoel. Ik kon haar helpen om dit te bereiken, door haar zichzelf te leren kennen en haar mooie eigenschappen in te zetten als kracht.

 

Marianne volgde ook de training “van overleven naar droomleven”. Zij vond het altijd zo lastig om in groepen te zijn. Zij werd er moe van. Dit kwam omdat het haar overprikkelde, ontdekte zij. Als er dan diepgaande gesprekken gevoerd werden, waarbij je je aandacht moest houden, dan werd dit nog eens versterkt en gebeurde het ook in 1 op 1 situaties.

Marianne heeft zich al altijd anders gevoeld. Nu zij met mijn hulp, ontdekte dat ze HSP is, kon zij haar leven anders in gaan richten. Hoewel zij het nog soms ingewikkeld vindt, heeft zij nu tools om het handen en voeten te geven.

En als laatste voorbeeld schets ik de situatie van Diana, zij stond altijd voor haar gezin, collega’s, familie en vrienden klaar. Ze wist precies wat er nodig was en kwam meteen in actie. Nee zeggen vond zij erg lastig, dan had zij daarbij allerlei ideeën over wat de ander zou denken of vinden. Haar eigen belangen en wat zij fijn vond was ze helemaal uit het oog verloren. Uit haar lijf, in haar hoofd.

Dit is wat Diana na afloop van het DROOMLEVEN-traject zei: “Hoe belangrijk is het om dicht bij jezelf te blijven, goed voor jezelf te zorgen en vooral goed naar jezelf te luisteren. Mij is zo duidelijk geworden dat de kracht om te genieten en gelukkig te zijn in jezelf zit. Als je van jezelf gaat houden voel je dat je sterker wordt. Het geeft me zo’n fijn gevoel en geeft me rust.”

 

Van overleven naar droomleven

Voorbeelden van mensen die de regie over hoe zij zich voelen in hun leven weer konden nemen. Dit leidde tot voor hen hele waardevolle resultaten, waarvan ze de rest van hun leven de vruchten plukken. Die resultaten bepaal je zelf!

  • Waar wil jij heen met je leven?
  • Waarover droom jij, wat is jouw diepste verlangen?
  • Ben je daar al?

In het online programma “van overleven naar droomleven” help ik jou om jouw dromen waar te maken. Dit programma heeft inmiddels zijn kracht bewezen aan tientallen mensen die je voor gingen. Zij nog steeds heel blij dat ze in gestapt zijn.

Stap jij ook in? Doe het dan nu. Want vanaf 1 mei gaat de prijs omhoog, omdat er inmiddels nog zoveel waarde toegevoegd is aan het programma.

 

Of meld je direct aan:

Ik neem deel aan de online training: Van overleven naar droomleven, en kies voor het VIP traject.
Ik geef toestemming tot opname in het mailbestand.
Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.