Pfff mijn eerste werkweek

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 19:28

Afgelopen week was m’n eerste werk week na onze vakantie. Het was een pittige… En omdat ik voor jullie geen perfect plaatje neer wil zetten, vertel ik er graag wat meer over. Wat er gebeurde, wat het met me deed en hoe ik er dan mee omga (of niet).

 

De laatste zondag

Op zo’n laatste zondag van de vakantie vindt ik het fijn om niets te moeten. Om de werkdag van morgen in gedachten alvast een beetje voor te bereiden, omdat ik weet dat ik dat nodig heb. Hoe anders verliep het die zondag. Mijn man en dochter moesten laten testen of ze Covid hadden. Nou dan is mijn brein daar dus al volop mee bezig, wat als… Mijn ego gaat dan met me aan de haal, als ik het daarvoor de kans geef.  Aarden, ervoor kiezen om niet naar die stemmetjes te luisteren want je weet het toch nog niet, mediteren, dat zijn dingen die me dan helpen.

En daarbovenop bleek die middag dat mijn mobiel gehackt was. Eigen schuld; ik had een link aangeklikt en dat had ik beter niet kunnen doen. Daar ben ik dan gelukkig wel veel milder in tegenwoordig; ik ga mezelf niet lopen veroordelen. En daarbij helpt het om mezelf de vraag te stellen: “Heb ik er nu nog invloed op?”. Bij nee loslaten en bij ja meteen doen.

 

Brandje blussen

Nee, was het antwoord. Het enige wat me te doen stond, als digibeet, was het oplossen, want inmiddels werden er ontzettend veel SMS’jes verstuurd uit mijn naam. (Duur grapje.) Voor mij betekende dat een heleboel uitzoekwerk: wat kan ik doen en hoe zorg ik dat mijn gegevens bewaard blijven. Uiteindelijk was het duidelijk dat ik alleen maar mijn mobiel kon resetten. Zo gezegd zo gedaan. Niet! Ik voel dan de energie gewoon weglekken. Waarom? Geen idee, maar het lukt me nog niet om me daar tegen te beschermen. (Tips zijn welkom 😊)

 

 

De uitslag

Mijn man kreeg als eerste de uitslag: negatief. Maar mijn dochter bleek positief. Dat had heel veel impact op haar. Zij zou eigenlijk nog een weekje naar kindervakantiewerk gaan. De laatste keer, want het is alleen voor basisschoolkinderen, met haar oude klasgenootjes. De spanning of ze er de eerste dagen in de brugklas bij kan zijn. Ook dat voel ik als HSP natuurlijk ontzettend. En als gevolg van de andere energielekken, kwam alles vol bij me binnen. Daarbij kwam nog het bedenken wat moeten en mogen we nu volgens de richtlijnen. Hoe organiseren we alles. Pffff, doe mij maar weer vakantie!

Werken

Ik mocht werken omdat ik volledig gevaccineerd ben, maar het voelde ook wel een beetje dubbel. Je werkt toch met mensen. En tijdens het werk belt dan nog de GGD, met tamelijk vage berichtgeving. Ik blijf dan toch ook steeds in verbinding met het thuisfront. Er moet ook nog vanalles geregeld worden voor het sporten enzo. Het betekende voor mij dat ik de maandag en de dinsdag continue aan het switchtasken was. Thuisfront, bijwerken mail, thuis, op de hoogte zijn van de revalidanten, thuis, behandelen.

 

Wat als…

Ik bedenk me nu dat ik misschien de koorden had kunnen verbreken met het thuisfront. Waardoor ik de regie nog wat meer bij mijn man had kunnen leggen. Ik hoor je denken: “Koorden verbreken?”. Dat is iets wat ik elke avond en elke ochtend doe, met behulp van het beschermend zwaard van Aartsengel Michael. Hiermee verbreek ik snel en effectief de energetische koorden waarmee mensen aan me blijven hangen, of ik aan mensen blijf hangen. Als de koorden intact zijn blijft er verbinding op energetisch vlak en vloeit mijn energie ook weg naar die ander. Maar op dat moment heb ik niet aan deze techniek gedacht.

 

Klik hier als je meer over deze en andere afstandsinwijdingen wilt weten, want daarmee kun jij je ook allerlei waardevolle, energetische technieken eigen maken.

 

Vrijheid

Woensdag is de dag waarop ik thuis werk, op deze woensdag hadden de kinderen ook nog vakantie. Daardoor werd het een dag met een goede mix van werk en plezier. Het indelen van mijn eigen dag, die vrijheid is voor mij heel waardevol. Ik werk dan met behulp van een pomodoro-app, die mij na 25 minuten werken een signaal geeft, waarna ik ongeveer 5 minuutjes iets anders ga doen, ga bewegen. En dan kan ik weer fris door. Na vier keer is er dan een langere pauze. Deze variatie zorgt ervoor dat ik telkens energie uitgeef en weer oplaadt. Deze dag kon ik ook nog opladen tijdens spelletjes en door samen te lachen, lover it! Vaak werk ik dan ook met een to-do-lijstje waarmee ik de focus van de dag bepaal en ook mijn zo belangrijke me-time op staat.

 

 

Loondienst

Die principes probeer ik ook wel toe te passen als ik in loondienst werk, maar dan is er toch een planning, zijn er collega’s en onverwachte zaken, waardoor ik veel minder pomodoro werk en die vrijheid niet ervaar. Wel ervaar ik heel veel plezier, werkvreugde en verbinding. Dus het is niet een hele dag kommer en kwel! Ik doe mijn werk nog steeds heel erg graag, maar er is een verschil in mijn energiehuishouding. En in deze eerste week was ik me daar nog eens extra van bewust.

 

 

To-do

Gelukkig verliepen donderdag en vrijdag vrij normaal, gezien de omstandigheden. Mijn dochter knapte op en er werd verder niemand ziek. Aan het werkritme was ik toen natuurlijk ook al iets meer gewend. Vrijdag mocht Bo toch nog een dagje naar kindervakantiewerk. Vervolgens was het alweer lekker weekend, met prachtig weer. Waar ik toen tegen aan liep was dat mijn to-do-lijstje inmiddels te lang geworden was. Ik wilde nog zo veel: voorbereidingen treffen voor de challenge die 27 sept start (doe je mee?), de Energizer maken, posts op social media voorbereiden, wat huishoudelijke klusjes, tuinieren, lezen, quality-time….. Keuzes maken, loslaten, de lat niet zo hoog leggen en accepteren wat niet kan. Dat is het leven. Dat zal ook altijd zo blijven. En op dit vlak zullen ook altijd mijn valkuilen blijven liggen.

Wijsheid

Zo zie je maar weer, het overkomt me ook nog steeds dat ik energie verlies. Hoewel ik de afgelopen jaren al veel geleerd heb, blijven er lastige situaties in het leven. Soms verwacht en soms onverwachts. Op die momenten is het wel van belang hoe je er vervolgens mee om gaat, welke zelf(na)zorg pas je toe en hoe zorg je ervoor dat het geen grote tol gaat eisen. Ik ben nu klaar voor een nieuwe week, met frisse energie!

Energieke groet

Nicole

 

P.s. de problemen met mijn mobiel zijn helemaal opgelost, dus ik ben gewoon bereikbaar op 06 53575656. Met dank aan Simyo die mij de helft van de rekening heeft kwijtgescholden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.