Liefde vanuit je hart

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 04:06

In mijn eerdere blog schreef ik al dat ik denk dat zelfliefde de belangrijkste basis is om jezelf goed en energiek te voelen. Dat kun je hier terug lezen. In het blog dat nu voor je ligt, ga ik een stapje verder: liefde vanuit je hart.

Als hoogsensitief persoon ben je van nature vooral gericht op de ander en nauwelijks op jezelf. Je stemt heel makkelijk af op de ander. Dit kan heel ver gaan. Soms zelfs zo ver dat je een beetje de ander wordt. Dit wordt vervloeien genoemd. Hier krijg je zelf last van, je raakt steeds verder van jezelf verwijderd en dat kost erg veel energie.

 

Oorzaken van vervloeien

De valkuil van hoogsensitieve personen is dat zij erg op de buitenwereld gericht zijn. En daardoor ontstaan:

  • Een grote aura.

Hoogsensitieve mensen hebben vaak een groot aura. Doordat je aura groot is wordt het ook transparanter, ijl en laat het makkelijk de energie van anderen binnen en vloeit je eigen energie weg.

  • Buiten je kern staan.

Een onveilige situatie kan iets groots zijn, zoals een misdrijf, maar ook iets dichterbij zoals het niet handelen vanuit je eigen waarheid. Door een onveilige ervaring maak je je aura groot. In eerste instantie geeft dat een veilig gevoel. Later echter levert het juist een onveilig gevoel op, waardoor je jezelf buiten je kern plaatst. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. Als je buiten je kern staat raak je alle contact met jezelf kwijt en ben je je niet bewust van je grenzen. Hierdoor kunnen alle prikkels je makkelijk bereiken en zul je overprikkeld en vermoeid raken.

  • Chakra’s die uit balans zijn.

Ze staan te ver open of zijn te zeer gesloten. Je chakra's kunnen hun onderlinge verbinding verloren hebben. Maar je chakra’s kunnen ook gericht zijn op de negatieve buitenwereld, waardoor je je slecht en klein voelt.

 

Hoe voel je je daarbij?

Aanvankelijk voel je je ontzettend vermoeid, zonder aanwijsbare reden. Verander je niets aan deze zijnstoestand dan zullen er ook hoofdpijn, spierspanning en mogelijk misselijkheid bij ontstaan. Je stresssysteem is in een overactieve toestand. Dit maakt het moeilijk je te concentreren, het ontbreekt je aan een helicopterview, de gedachten in je hoofd slaan als het ware op hol, je verliest je creativiteit. Je bent prikkelbaar. Uiteindelijk kan deze situatie uitmonden in een burn-out.

 

 

Veranderen

De wereld om je heen kun je niet veranderen. Daarom zul je jezelf moeten veranderen. Dat is het gene waar je invloed op hebt. Je aura weer verkleinen, je chakra’s sluiten en weer terug in je kern stappen, dat kun jij helemaal zelf. En van daar uit aandacht en liefde aan jezelf geven.

De basisstap hierin is weer terug in je kern stappen. Om je daarbij te helpen heb ik een meditatie geschreven, welke je begeleid om in je hart te komen. Met je aandacht terug naar binnen te gaan. En jezelf vanuit dit perspectief te aanschouwen. Het zal je helpen om te groeien in je eigen waarde, het zien van je kwaliteiten en jezelf lief te hebben. Jezelf liefde vanuit je hart te schenken, onvoorwaardelijk. Klik hier voor de meditatie.

Vanuit dezelfde uitgangspositie in je hart (zoals beschreven in de meditatie) kun je visualiseren dat je je aura weer naar je toe trekt. Hoe dichterbij hoe compacter en minder doorlatend. Ervaar waar je je prettig bij voelt, je kan het ook aanpassen aan de situatie. Veel prikkels, maak je aura compacter. Het aura is in een omtrek op armlengte om je heen in zijn oorspronkelijke vorm.

Om je chakra’s weer terug in balans te brengen zijn er diverse mogelijkheden. Het voert te ver om dat hier helemaal uit te spitten, omdat er voor elk van de 7 chakra’s iets anders nodig is. Dit kun je uit de Yoga halen, of uit meditatie, of door middel van edelstenen of etherische oliën. Reiki is ook een heel mooie methode om je chakra’s met elkaar te verbinden en te openen of sluiten zoals dat op dat moment het beste bij jou passend is. Tevens kun je middels een reiki-behandeling je aura en je chakra's behandelen.

 

Reiki

Met de eerste 2 stappen kun je makkelijk zelf aan de slag. Wil je Reiki ontvangen neem dan contact met mij op. Je kunt het laagdrempelig proberen door jezelf te verwennen met een cadeaubon, er zijn echter ook pakketten beschikbaar met meerdere sessies daarin. Alle Reiki-behandelingen vinden op afstand plaats. Klik hier voor het aanbod.

 

Maak kennis met die mooie, warme plek in je hart.

 

Liefs Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.