De lente-touch voor jou als HSP

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 08:54

Ben jij ook zo aan het genieten van de eerste mooie dagen. De zon die al wat warmte afgeeft. De ontluikende natuur. Mijn motivatie om te wandelen is vanzelf vele malen groter als een paar weken geleden. Intens kunnen genieten is één van de heerlijke kenmerken van HSP. Herken jij dat ook bij jezelf? Misschien heb je het idee dat dit toch heel normaal is, dat ieder mens de lente hetzelfde ervaart als jij.

Niets is minder waar! Er zijn namelijk vijf specifieke dingen die bij jou anders werken. Laat ik die eens voor je op een rijtje zetten:

 

 1. Meer daglicht.

Als HSP heb je dagelijks heel wat prikkels te verwerken die van binnenuit of van buitenaf komen. Dit kan stress en angsten veroorzaken. Je ervaart daardoor onrust, vermoeidheid en negatieve gedachten. Zonlicht zorgt daarentegen voor meer positiviteit en verbeterd je gezondheid! Het is een goede tegenpool voor de ervaren stress. Je komt tot ontspanning, bent productiever en meer tevreden. 15 tot 30 minuten per dag met je gezicht en handen in het zonlicht is al genoeg per dag voor een flinke dosis Vitamine D.

 

 1. Meer positiviteit.

Er zijn meer mensen die toe zijn aan de lente en er intens van genieten. De zon zorgt voor een positievere instelling. Hierdoor zitten zij beter in hun vel en dat bepaald de energie die zij uitstralen. De energie die jij weer heel makkelijk oppikt. Dit is een heel andere energie als die van mensen die zich down of neerslachtig voelen. Lift maar lekker mee op deze positiviteit!

 

 1. Voorjaarsschoonmaak.

De voorjaarsschoonmaak helpt je om ruimte en rust te ervaren. In de natuur zie je die schoonmaak als vanzelf plaatsvinden. Al het oude wordt langzaam maar zeker vervangen door nieuw groen en knoppen. Zelf krijg je ook vaak de kriebels die je tot schoonmaken in je huis aanzetten. Of wil je graag in de tuin werken, letterlijk met je handen in de aarde. Allemaal zaken die je een voldaan en geaard gevoel geven. Het brengt je volledig in verbinding met jezelf en dat voelt fijn! Denk ook eens aan een energetische schoonmaak en stel jezelf vragen over wat neem ik mee en wat niet....

   

  1. De natuur.

  Als vanzelf wordt je naar buiten getrokken. De natuur ingaan is een prachtige manier om te ontprikkelen en te aarden. En er is meer. De concentratie en het zelfvertrouwen krijgt een boost, je humeur wordt verbeterd en eventuele depressieve gevoelens worden verminderd. De natuur kan als een medicijn werken voor hoogsensitieve personen. Je hoeft er niets voor te doen. 40 minuten buiten zijn, that's all! En als je dan ook nog in beweging komt door bv te wandelen of tuinieren, kom je uit je hoofd, in je lijf. Antwoorden komen als vanzelf boven borrelen. Het werkt super helend!

   

  1. Geniet van kleine dingen.

  Kleine dingen om van te genieten zijn er volop in de lente. Jouw centrale zenuwstelsel staat super scherp afgesteld en zal elk zingend vogeltje, elk knopje aan de boom en elk ontluikend bloemetje waarnemen. Al deze kleine dingen maken je leven rijker en intens. Je komt erdoor tot rust en je reinigt jezelf energetisch. Zo buiten, zo binnen.

  Concluderend kan ik wel stellen dat genieten helend is! Dat komt omdat je lichaam voel-je-goed-stofjes aanmaakt als je geniet. Je hebt vast wel eens gehoord van endorfine, dopamine, serotonine en oxytocine. Hormonen die jouw lichaam aanmaakt als reactie op iets wat jij doet, welke elk op hun eigen manier een positief effect op je hebben.

   

  Enkele voel-je-goed-lente-tips

  1. Zorg dat je weet waar je van geniet en maak er tijd voor.
  2. Hou het simpel voor jezelf en maak genieten daardoor haalbaar.
  3. Ben bewust bezig met de dingen die je fijn of mooi vindt.
  4. Beweeg dagelijks een half uur in de buitenlucht

   

  De lente is ook een mooi moment om je energie op te schonen. Want de lenteschoonmaak is in alle opzichten bedoeld om ruimte te bieden aan nieuwe groei. Ik kan je daarbij helpen vanuit de holistisch energetische therapie die ik geef.

  Aan de slag met onderliggende oorzaken?

  Dat intense genieten dat jij nu ervaart, is dus niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als jij wellicht altijd dacht! Bijzonder he!

   

  HSP zijn is dan ook een bijzondere eigenschap. Als je je bewust bent van je HSP zijn en de kenmerken die daarbij horen, kun je het ook echt als je kracht inzetten. Vaak hoor ik echter in mijn praktijk dat mensen nog niet of pas weten dat zij HSP zijn. Hierdoor kennen/begrijpen zij hun eigen gebruiksaanwijzing nog niet. Dit leidt dan tot overbelasting, overprikkeling, intense vermoeidheid en soms zelfs tot overspannen raken en burn-out!

   

  Herken jij dit bij jezelf dan kun je daar gelukkig iets aan doen! Belangrijk om jezelf, je HSP en dus je gebruiksaanwijzing te leren kennen. Ik kan je daar als geen ander bij helpen. Ik heb het zelf namelijk ervaren. Kwam in een burn-out terecht doordat ik mezelf niet begreep en mezelf overvroeg. Omdat ik mezelf wilde snappen en dit nooit meer mee wil maken, ben ik in de materie van HSP gedoken. Deze tools in combinatie met de energetische therapie zijn voor jou ook de weg naar genieten van het leven. Leven in balans. Volop kunnen genieten van de lente-prikkels.

   

  Plan een gratis en vrijblijvende Energy-talk-sessie. Tijdens dit online gesprek kunnen we samen bekijken hoe ik je kan helpen.

  Energieke groet

  Nicole

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.