Bosretraite 20 september 2023

Energy by Nature

 

In een bosretraite word je volledig ondergedompeld in het bos om tot jezelf te komen in een prachtige omgeving – even weg van alle dagelijkse beslommeringen. In Japan weet men het al jaren: de weg naar een gezonder en gelukkiger leven leidt door het bos. Je onderdompelen in de natuur wordt door de Japanners Shinrin-yoku oftewel bosbaden genoemd. Dit fenomeen laat zien hoe een ‘natuurbad’ positief doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. 

 

We spenderen een groot deel van onze dag achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur. Terwijl er de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer wetenschappelijke bewijzen zijn opgedoken voor het goede van groen; de natuurlijke omgeving van het bos blijkt op diverse niveaus een helende uitwerking te hebben op ons welzijn.

 

Tijdens deze retraite laat ik je ervaren hoe de natuur ons gratis en voor niets een tegengif biedt voor de gevolgen van moderne kwalen als stress,  overprikkeling en vermoeidheid.

 

Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren. Je voeten verbonden met de aarde, je haren in de wind, de energie van de bomen, de stilte. Deze natuurverbinding werkt super helend. Dat wil ik graag met je delen.

 

Na afloop van deze retraite voel jij je ontspannen, uitgerust en veerkrachtig!

10 (bewezen) gezondheidsvoordelen van bosbaden 

- Versterkt je immuunsysteem, onder andere de cellen die tumorcellen kunnen bestrijden

- Draagt bij aan het verlagen van je bloeddruk en je hartslag

- Verlaagt je stressniveau en de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) in je bloed.

- Bevordert je innerlijke rust en zorgt dat het zenuwstelsel minder geneigd is tot een vecht-of-vluchtreactie.

- Verbetert je gemoedstoestand en algehele gevoel van welbehagen.

- Vergroot je concentratievermogen

- Bevordert een goede nachtrust

- Verhoogt het libido en je seksuele energie.

- Verbetert de gezondheid van je ogen.

Even alles op een rijtje....

 

Wanneer: 20 september 2023

Tijd: 10.00-13.00 uur

Waar: Eendenmeer, Nieuw Bergen, Noord-Limburg

Kosten: €77 p.p. incl. BTW.

Inbegrepen: een welkom met thee en iets lekkers en iets gezonds onderweg.

Meenemen: water/drinken, wandelschoenen, pen en papier en iets om op te zitten. Stem je kleding af op de temperatuur en de weersomstandigheden van die dag.

Belangrijk: We zijn in de vrije natuur, er is geen toiletgelegenheid.

Deelnemers:  doorgang bij minimaal 4 deelnemers en ruimte voor maximaal 10 personen

Informatie: ca. 1 week voor aanvang ontvang je een mail met overige informatie.

Ik neem graag deel aan de Bosretraite

De reacties op eerdere workshops die vorig jaar in de natuur plaatsvonden, wil ik je niet onthouden:

 

"Met Nicole de stilte wandeling gemaakt door de Maasduinen, een prachtige omgeving om dit te doen en te ervaren. Tussendoor enkele oefeningen die confronterend waren met voldoende tijd en aandacht. Ik was helemaal leeg aan het eind maar herstelde weer snel wat positieve energie opleverde. Nicole bedankt voor deze bijzondere ervaring."

Connie

 

"Ik leerde om alle zintuigen te gebruiken om mijn gevoel, lichaam en geest weer rust te geven. Het was fijn om emoties toe te laten en dingen af te sluiten. Nicole heeft een luisterend oor voor iedereen en kan goed inspelen op datgene wat iedereen nodig heeft."

Annmarie

 

"Het was een heerlijke ochtend, waarin ik de tijd kon nemen voor mezelf, om mezelf terug te vinden en te waarderen dat ik er mag zijn en mag voelen wat er is. Nicole was hierbij kundig, rustig, respectvol en vol goede tips!"

M

 

"Ik werd me bewust dat je niet veel nodig hebt en dat je het terug kunt vinden in de natuur. Ik voel me na afloop energieker en positiever. Nicole hielp me om echt naar mezelf te gaan kijken. Ik raad je echt aan om aan deze workshops deel te nemen"

Nicole

 

 

We zijn over het algemeen meer in contact met ons hoofd en ons denken, dan met ons hart, met ons ware zelf. Het denken staat vol van oordelen en aannames en wordt veelal geregeerd door angst en stress. Het zoekt controle, houvast en zekerheid. Het hoofd wil weten en dingen vooruit plannen. Het zorgt ervoor dat je altijd in de doe-modus zit. Dat kan flink vermoeiend zijn. Het hart kent vaak een ander tempo. Vertraagt liever. Wil zich richten op zaken die er werkelijk toe doen. Zoekt verbinding. Wil kunnen rusten in vertrouwen. Daartoe zitten er vaak blokkades in de weg die geheeld mogen worden. Daarna is die verbinding met jouw hart, jouw ziel, jouw kern veel makkelijker mogelijk. Kun je je veerkracht versterken en vervolgens je hart volgen. 
Dan is alles mogelijk!

Wat komt er te voorschijn als je meer in contact bent met je zelf en de natuur? Ben jij nieuwsgierig geworden? 

Mobiel uit, zintuigen aan, hup de natuur in! Gewoon ZIJN!

Ik neem graag deel aan de Bosretraite

Als je wandelt kom je letterlijk in beweging. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging. Wandelen geeft rust. Naarmate je langer wandelt, wordt de haast in je hoofd minder. Je wordt je bewust van je omgeving en van jezelf. Er gebeurt wat met je. Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel.

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken.

Hierdoor sta je makkelijker open voor nieuwe inzichten en ideeën.

Foto-impressie van 2022:

Gezelligheid kent geen tijd...

 

We gaan geen kilometers ver lopen, maar het is wel belangrijk dat je mobiel bent en in een bos kunt wandelen.

De workshop gaat ook door bij regen alleen niet bij zeer hevige storm of onweer. Dan zal de workshop verplaatst worden naar een ander moment.

We gaan natuurlijk uit van heerlijk mooi weer!

Hou er rekening mee dat de dag ook iets kan uitlopen (omdat het zo waardevol en gezellig is! :-))

Ben jij er ook bij?

 

Reserveer dan hier jouw plek!

Wacht niet te lang, want er kunnen slechts 10 mensen deelnemen.

Dit ben ik

De natuur heeft mij al veel gebracht en dat deel ik graag met jou. 

 

Wat de natuur voor me doet, werd ik me pas echt bewust toen ik in 2019 burn-out raakte. Het was voor mij echt een plek om mijn hoofd leeg te maken, in contact met mezelf te komen en te ontspannen. Ik leerde hoe ik buiten zijn effectief in kan zetten voor mezelf. Ook merkte ik dat alles wat ik als coach toepas en alle energetische technieken veel krachtiger werken als je je in de natuur bevindt.

 

Ik werk in alle eerlijkheid, vol vertrouwen en met passie, plezier, optimisme & enthousiasme. Dat zijn mijn kernwaarden en is waar ik voor sta en hoe ik jou graag begeleid op deze waardevolle dag. 

 

Je bent meer dan welkom!

Nicole Wijers

Holistisch energetisch coach en therapeut 

met HSP specialisatie

Veel gestelde vragen:

 

De betaling is voor mij lastig.

Je kunt in termijnen betalen. Neem even contact met me op voor de mogelijkheden.

Als je inkomen onder het minimumloon ligt, dan kom ik je graag tegemoet als je de online droomtraining wilt volgen. Je krijgt dan 50% korting op deelname. Om gebruik te maken van deze regeling (die alleen geldt voor online droomtraining), hoef je alleen een inkomensverklaring aan te vragen bij de belastingdienst en deze aan mij te sturen via nicole@energie-ik.nl

Ik voel me niet zo thuis in groepen. Is deelname verplicht?

De bijeenkomsten vinden inderdaad in groepen plaats. Tijdens de bijeenkomsten tref je gelijkgestemde mensen, je kunt dan leren van elkaar. Ook is het zo dat in zo'n groepsproces mooie dingen ontstaan, want een groep kan je juist steunen en samen bereik je veel meer. Wat iemand oplost voor zichzelf lost hij of zij ook voor de groep op. Bovendien komt de energie van de groep meestal op een hoge frequentie bij je binnen, dit is echt een wonderlijke ervaring en vormt een grote bijdrage aan jouw proces.

Je kunt ook kiezen voor individuele begeleiding in de natuur of in de praktijk. Stel me je vragen hierover per mail.

Wordt het vergoed?

Er zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot vergoedingen. Veel organisaties hebben in het kader van persoonlijke ontwikkeling een vitaliteitsplan, persoonlijk ontwikkelbudget of coachbudget opgenomen. Neem contact op met je HR afdeling of leidinggevende en kijk of je in aanmerking komt voor een budget.

Heeft je werkgever geen budget voor een loopbaantraject, of wil je je werkgever niet informeren? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je alles zelf moet betalen. In de meeste gevallen is een coachingstraject aftrekbaar van de belasting. Coaching wordt door de Belastingdienst gezien als studiekosten. Ondernemers kunnen de kosten voor coaching fiscaal opvoeren als bedrijfskosten.

Heb jij ook zin om met een gezellige groep mensen effectieve tijd in de natuur door te brengen? Meld je dan vandaag nog aan, er zijn maximaal 10 plekjes beschikbaar en die lopen al snel vol.