De poort naar jouw droomleven wordt bijna geopend!

 

Aankomende week ga je starten met het traject Van overleven naar DROOMLEVEN, waarin je gaat werken aan jouw persoonlijke groei om jou meest fantastische leven te creëren.

 

Algemene informatie

Bij deze ontvang je de informatie die je nodig hebt om van start te kunnen gaan. De vorm waarin jij het traject volgt is het BETA-traject. Dat houdt in dat we samen de theorie en opdrachten doorwerken. Dat doen we via Google Drive. Het is daarvoor nodig dat je hier een google-account hebt. Mocht je dat nog niet hebben dan kun je dat hier aanmaken: https://accounts.google.com/signup/v2/webcreateaccount?flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=SignUp

 

Via de mail stuur ik je telkens een link. Als je op de link klikt dan kom je in een document waarin we samen real-life kunnen werken. Dat betekent dat ik jouw uitwerking van opdrachten direct mee kan lezen. Het kan zijn dat ik je eerst toegang tot het document moet geven als je op die link klikt. In principe denk ik dat de uitleg van google vanzelf spreekt.

 

Tijdens onze afspraak kunnen we dus videobellen via Whatsapp (mijn nummer is 0031653575656) en in het document werken. Je hebt dus een mobiele telefoon en een computer of laptop nodig.

 

 

Groei en ontwikkeling

Dan heb ik een vraag voor je: Kun je fietsen leren door er een boek over te lezen?

Klopt, duidelijk antwoord he. Met persoonlijke ontwikkeling is het ook zo; je kan er heel veel over lezen. Maar je maakt het je echt eigen en je kan pas groeistappen maken als je ervaring opdoet. Daarom raad ik je aan om naar hartenlust te experimenteren met de oefeningen uit deze training.

 

Sommige oefeningen zul je als prettig ervaren, anderen niet. Soms is het ook nodig dat een oefening onprettig is, omdat er een pijn opgeslagen ligt in je systeem waar je door heen moet gaan. Waarvoor het nu tijd wordt deze eens echt aan te kijken. Uiteindelijk na een heel aantal herhalingen maak je een keuze in welke oefeningen je met regelmaat blijft doen of je zelfs onderdeel van je dagelijkse routine maakt.

 

Als het even lastig wordt bedenk dan dat je waarschijnlijk nooit geleerd hebt om angst te durven voelen en te integreren, om zo te kunnen helen. Alleen op die manier kun je jezelf losmaken van oude, opgeslagen overtuigingen en kun je een andere nieuwe werkelijkheid toelaten.

 

Nog een ander cliché: Als je nooit gevallen was, had je ook nooit leren lopen. Je gaat de komende tijd dus af en toe je neus stoten. Maar denk dan niet in goed en fout, bedenk dat dit een mogelijkheid biedt om te leren.

 

 

Verantwoordelijkheid nemen

“Niemand kan voor jou leren. Niemand kan voor jou groeien. Niemand kan voor jou zoeken. Niemand kan voor jou doen wat jij voor jezelf moet doen. Het bestaan kent geen plaatsvervangers.”

-Jorge Bucay-

 

Door verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven kun je problemen uit de wereld helpen en uiteindelijk beter in je vel zitten. Zo neem je zelf verantwoordelijkheid! Jouw probleem is jouw probleem.

 

Is het je weleens opgevallen dat een probleem niet verdwijnt door erover te klagen? Wanneer je niet tevreden bent over je leven is het belangrijk dat je zelf de touwtjes in handen neemt. Jij bent namelijk de enige die echt een positieve draai kan geven aan jouw bestaan.

 

Veel mensen reageren niet constructief wanneer ze worden geconfronteerd met problemen en vervelende situaties in hun leven. Wanneer het leven hen niet bevalt, reageren ze op de situatie met één of meerdere van de onderstaande mogelijkheden:

 • Het probleem bij een ander leggen;
 • De oorzaak van het probleem bij een ander leggen;
 • Tegen anderen klagen over de situatie;
 • Rondhangen in gevoelens van zelfmedelijden;
 • Het probleem ontkennen;
 • Leren leven met de situatie vanuit een gevoel van verslagenheid;
 • Het probleem verzachten met destructief gedrag (overmatig snoepen, drinken, gamen etc.).

 

Deze mogelijkheden helpen je niet vooruit, het blijven voor de hand liggende manieren om met je problemen om te gaan. Toch los je er niets mee op. Je verlegt de verantwoordelijkheid over jouw geluk, terwijl jij de enige bent die hiervoor verantwoordelijk is.

 

Kiezen voor je eigen verantwoordelijkheid

Wanneer je verantwoordelijkheid neemt over je leven heb je slechts twee eenvoudige keuzes wanneer je wordt geconfronteerd met een situatie waarover je niet tevreden bent:

 • Accepteer de situatie;
 • Doe iets om de situatie te veranderen.

Zoals je ziet zijn dingen als klagen en anderen de schuld geven geen onderdeel van deze keuzes. Jouw probleem is jouw probleem, en het is dus jouw verantwoordelijkheid om hier iets aan te doen.

 

Maar dat is toch niet eerlijk?

Niet iedereen heeft het even makkelijk in het leven. De één wordt geconfronteerd met tegenslag op tegenslag, terwijl het leven de ander voor de wind lijkt te gaan. Het leven is niet eerlijk verdeeld. Ben je ontevreden over dat gegeven? Dan heb je twee keuzes, accepteer dat het leven niet eerlijk is of doe er iets aan.

 

Zo neem je verantwoordelijkheid over je leven:

 • Neem zelf je lot in handen. Verander jezelf of de situatie. Niemand anders gaat het voor je oplossen.
 • Zonder geduld is niets mogelijk. Alles dat de moeite waard is, heeft tijd nodig.
 • Alleen actie gaat iets veranderen. Stop je energie in het nemen van stappen in de juiste richting
 • Besef, elke dag opnieuw, dat jouw geluk jouw verantwoordelijkheid is.

 

 

Zo deze mail is al een les op zich geworden. Ik hoop dat ik je er niet mee overweldig, maar dat je zin begint te krijgen om te starten. Daarom nu alvast een voorbereidende oefening.

 

Voorbereiding

Ter voorbereiding heb ik een startmeditatie voor je gemaakt, om even met jezelf in contact te komen en goed te aarden. Je vindt deze onderaan deze pagina.

Als je deze meditatie gedaan hebt, mag je de check-inn scan invullen, welke je in de bijlage vindt.

 

Deel 1

Tel alle vakjes aan de linker kant bij elkaar op en doe dit zelfde aan de rechter kant. Aan welke kant heb jij de meeste vakjes aangekruist?

 

Deel 2

Je hebt elke stelling een score gegeven. Voor welke score zou jij hoger willen scoren? Wil je deze items svp aan mij mailen?

Check In Scan
PDF – 1,3 MB 164 downloads