Valentijnsmeditatie

Deze meditatie is een waardevolle boodschap over de liefde aan jou!

"Heel fijn en voedend"

Fieke

 

 

"Ik voel alsof ik me lichter voel, mijn ademhaling is weer rustiger,

ik moest huilen bij de hart op handen, ik kreeg door dat

er behoefte was aan aanraking."

Antoinette

 

 

 

VAN WIE HOU JIJ HET MEEST?

Valentijnsdag is toch wel een bijzondere dag, een dag van de liefde. Even stil staan bij wat soms zo vanzelfsprekend is. Even extra uitspreken of laten blijken dat je van iemand houdt.

 

Liefde is van alle dag en een belangrijke voedingsbron voor ons bestaan. Maar wat als je voor deze voeding niet perse iemand anders nodig hebt? Wat als de liefde voor jezelf het belangrijkste is? Lukt het jou om in de spiegel kijkend tegen jezelf te zeggen: "Schat ik hou van je, wat zie je er goed uit vandaag! Je bent perfect zoals je bent."

 

Misschien voelt dat wel ongemakkelijk... of krijg je het niet uitgesproken. Let wel je bent hierin niet de enige.... Veel HSP's lijken het contact met zichzelf verloren te zijn en hebben daardoor moeite met zichzelf liefhebben. Ze zijn vaak op een ander gericht waardoor ze zichzelf vergeten. Ze zorgen goed voor de ander, maar niet zo goed voor zichzelf. Ze zetten met gemak een ander voor zichzelf, en daardoor is het vaak ook lastiger om met anderen om te gaan. Ze raken zichzelf kwijt in verbinding met de ander en vergeten hun zelfliefde.

 

Houden van jezelf is dus een belangrijke basis om jezelf te kunnen zijn. Houden van jezelf betekent dat je je niet meer klakkeloos aanpast aan een ander, duidelijk aangeeft wat jij belangrijk vindt en je grenzen stelt. Je jezelf ook altijd afvraagt wat jij nodig hebt en hoe het jou past.

 

Je eigen grenzen stellen lijkt misschien raar, het voelt onwennig en misschien zelfs egoïstisch. Dat komt omdat je zo gewend bent jezelf opzij te zetten, vaak al vanuit je jeugd. Het is zo normaal voor je dat het lastig is je te realiseren dat je dat doet en dat het ook anders kan. En als je het dan probeert, voorzichtig oefent krijg je daar een reactie op van de mensen in je omgeving, want zij zijn immers ook gewend aan jouw opofferende gedrag.

 

Maak de eerste stap door mee te doen aan deze meditatie. Ben je al verder gevorderd in de zelfliefde? Ook dan is de meditatie geschikt voor jou! Een valentijnscadeautje voor jezelf! Een momentje quality-time voor jezelf.

    ᴀʟs ᴊᴇ ᴊᴇ ᴊᴇ ᴀᴀɴᴍᴇʟᴅᴛ ɢᴀ ᴊᴇ ᴏᴏᴋ ᴀᴋᴋᴏᴏʀᴅ ᴍᴇᴛ ʜᴇᴛ ᴠᴇʀᴡᴇʀᴋᴇɴ ᴠᴀɴ ᴊᴏᴜᴡ ɢᴇɢᴇᴠᴇɴs ᴠᴏʟɢᴇɴs ᴍɪᴊɴ ᴘʀɪᴠᴀᴄʏᴠᴇʀᴋʟᴀʀɪɴɢ.

Zelf-liefde, wordt ook wel zelf-compassie genoemd, omvat het verzorgen van je eigen behoeften, het accepteren van je zwakheden en mislukkingen, evenals je sterke punten, en in contact blijven met je emoties. Zorgen voor andere mensen is belangrijk, maar het moet niet ten koste gaan van je eigen welzijn. Waarom? Hier zijn tien goede redenen:

 

  1.  Zelfliefde helpt stress te verminderen
  2.  Zelfliefde helpt je gezondere gewoontes te ontwikkelen
  3.  Zelfliefde verbetert je emotionele veerkracht
  4.  Zelfliefde verbetert je relaties
  5.  Zelfliefde maakt je productiever
  6.  Zelfliefde helpt om angst- en depressiesymptomen te beheersen en verkleinen
  7.  Zelfliefde vergroot je geluk
  8.  Zelfliefde geeft je zelfvertrouwen een boost
  9.  Zelfliefde helpt je om je doelen te bereiken
  10.  Zelfliefde inspireert anderen

 

Het gaat over jezelf alle liefde geven die je verdient, de liefde waar je zo wanhopig naar op zoek was bij anderen, de liefde waardoor je je thuis voelt.