Hsp en kermis

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 07:26

Met 9 tips om je energie te beschermen. Afgelopen weekend was het kermis bij ons in het dorp. Op een klein plein staan dan de botsauto’s, een draaimolen, een bank, een snoepkraam, oliebollenkraam en wat gokdingen. Klein maar fijn. Daarnaast staat er een feesttent en daar wordt vier dagen een feestje gemaakt. Zaterdagavond is onze avond, dan gaan we met onze vriendengroep uit. En op zondagmiddag gaan we met de familie naar het kermisterrein. Vaste prik, zolang ik me herinner. Gezellig. Leuk. Maar voor mij, als hsp’er ook een hele uitdaging! Vroeger kon je me na zo’n weekend wegdragen, dan had ik het helemaal gehad en dan moest de week nog beginnen… Tegenwoordig weet ik hoe ik goed voor mezelf en mijn energie kan zorgen en is zo’n weekend lang niet meer zo slopen als voorheen. Ik neem je graag mee in wat ik geleerd heb.

 

Vindt je dat echt leuk?

Misschien vindt je het gek dat ik wel van dit soort dingen hou als hsp’er. Veel mensen, veel geluid, veel lichten en weinig slaap. Dat komt omdat ik het type “sensatiezoeker” ben. Dat betekent dat ik op z’n tijd van actie, avontuur, nieuwe ervaringen en activiteiten die de adrenaline verhogen, houd. Dit lijkt erg tegenstrijdig, want aan de ene kant heb ik meer rust nodig om prikkels te verwerken, terwijl ik juist die prikkels graag opzoek. Deze eigenschappen worden echter aangestuurd door verschillende zenuwbanen. Het betekent dus ook dat ik mezelf makkelijk overprikkel door over mijn grenzen te gaan. Zo was het in het verleden dus ook.

Prikkels

In het verleden lekte mijn energie dan aan alle kanten weg. De prikkels kwamen vol binnen en het waren er zoveel dat ik ze niet verwerkt kon krijgen. Dan ook nog al die mensen met al hun emoties en energie die zo bij mij binnen kwamen en aanhaakten. Wow! Dan was ik op zondagavond echt niet gezellig en ging ik vroeg naar bed om te ontprikkelen en weer op te laden. Voordeel is dan wel weer dat ik in staat ben om intens te genieten, van de muziek, als andere mensen genieten, van het contact met andere mensen, van kleine dingen etc.

Tips om voor je energie te zorgen

Toch ben ik blij dat ik leerde hoe ik kan zorgen voor mijn energie, waardoor ik niet meer zo volledig gesloopt ben en ook op zondagavond nog gezellig ben. Tuurlijk is zo’n weekend nog steeds wel vermoeiend. Maar ik kan er echt van genieten!

Mijn tips voor jou, zodat je je energie goed in balans houdt in uitdagende situaties:

Tips om vooraf te doen

  • Plan mini-pauzes en doe af en toe een meditatie. Als je dit gedurende de dag doet, is je energieniveau tegen de avond als je uitgaat, nog niet zo ver gedaald.
  • Zorg dat je goed geaard bent. Dan is het makkelijker om bij jezelf te blijven en zul je niet zo snel overprikkeld en vermoeid raken.
  • Maak een bubbel om jezelf heen en vul die bubbel puur met je eigen energie. Je mag hier creatief mee zijn. Geef jouw bubbel een kleur of versier hem met dingen waar je blij van wordt. Zoals bloemen, kaarsjes, symbolen die voor jou waardevol zijn. Maak je bubbel niet te groot, hij moet je beschermen van de energie van buitenaf.

Tips om tijdens te doen

  • Focus op jezelf. De neiging is om te focussen op alle prikkels die binnenkomen: de geluiden, de kleuren, het licht, de geuren, de emoties of energieën om je heen, etc. Voorál als het veel is, gaan we daar vaak met onze aandacht naartoe. Terwijl dat je juist uit jezelf en uit je balans gooit.
  • Houd je ademhaling diep in je onderbuik, ook bv tijdens een gesprek dat je voert. Op die manier kan de ander niet zo makkelijk op je inhaken en je van je energie tappen.
  • Geloof in je eigen kracht. Als jij jezelf sterk voelt, zal je dat ook uitstralen. Dan ben je minder beïnvloedbaar voor de energieën van anderen.

Tips om te doen als je thuis komt

  • Was je handen. Was je aura.
  • Visualiseer een waterval over je heen of een douche. Ook langs je zij- en achterkant.
  • Geef alles wat niet van jou is af aan de aarde. laat door je voeten stromen naar beneden.

 

Ga oefenen met je aandacht en energie en mediteren om je eigen energie te beschermen en te verhogen. Het is een proces waarin je steeds sterker wordt. Heel veel succes. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Herken je jezelf in mijn verhaal?

Wil je leren hoe je niet meer zo makkelijk overprikkeld en oververmoeid raakt?

Daar ben ik de aangewezen persoon voor! Ik help je graag om van hsp je kracht te maken en je droomleven te creëren. De online training van "Overleven naar droomleven" is nog t/m 31 aug voor een laag bedrag beschikbaar. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Vanaf 1 sept gaat de prijs fors omhoog, omdat ik inmiddels zoveel waarde toegevoegd heb.

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.