Pure power

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 19:07

Edelstenen hebben een magische aantrekkingskracht op mij, door hun schoonheid, verschil in vormen en kleuren en hun uitstraling. Dat heb ik pas recent ontdekt. Ik ben namelijk niet opgegroeid met edelstenen. En of ik als kind al gebiologeerd was door stenen dat weet ik eigenlijk niet meer. Ik zie het wel bij mijn jongste dochter, zij verzamelt stenen, ze houdt er ook van ze nog mooier te maken met verf of stift. Deze stenen zijn belangrijk voor haar, ze doen klaarblijkelijk ook iets voor haar. Inmiddels hou ik er ook van om met m’n stenen te spelen, ze bij me te dragen, ze te gebruiken en er zeer zeker mijn voordeel mee te doen op allerlei vlakken. Misschien vindt je edelstenen nog wat vaag. Dat wil ik graag weghalen en daarom vertel ik je er graag meer over.

 

Alles is energie

Alles is energie, en daarmee heeft alles een trilling. Dus ook jouw lichaam, je emoties, je gedachten en de woorden die je uitspreekt. Maar ook alle spullen om je heen en ook edelstenen. Ooit werd dit al wetenschappelijk aangetoond door o.a. Albert Einstein. Als je naar een steen kijkt kun je je nauwelijks voorstellen dat er trilling in zit. Het is zelfs zo dat elk soort edelsteen zijn eigen trillingsfrequentie heeft. Ook jouw trillingsfrequentie varieert, al naar gelang je je voelt. Voel je je helemaal happy is je energetische trillingsfrequentie hoog, voel je je verdrietig of ziek is je trillingsfrequentie laag. Daarnaast is het handig om te weten dat trillingen van gelijke hoogte elkaar aantrekken.

Werking

Edelstenen geven dus een energetische vibratie af. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. Als je een edelsteen bij je draagt of in de ruimte zet zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden opgenomen, en ook zal jouw trilling worden overgenomen door de steen. (Daarom is het dus van belang dat je je stenen regelmatig reinigt en oplaadt om ze zo weer ruimte te geven voor nieuwe kracht.) Naast de trillingsfrequentie die de steen je geeft hebben de chemische samenstellingen en de kleur van de steen ook invloed op de werking. Elke steen heeft een eigen, unieke werkzame energie. Deze energie werkt altijd holistische, dus op zowel fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak.

 

Toepassing

Je kunt edelstenen op je lichaam dragen om zo de werking van de steen in jouw aura door te laten werken. De steen draag je dan b.v. als sieraard direct op je huid (dan is de werking sterker), of je stopt deze gewoon in je broekzak.

De edelsteen kan ook in een ruimte geplaatst worden, zodat de steen invloed op de sfeer in die ruimte heeft. Amethist en bergkristal, maar ook woestijnroos en lapis lazuli zijn goede keuzes voor deze toepassing.

Je kan met een edelsteen gaan mediteren. Zet het kristal voor je of hou het in de palm van je hand. Maak je gedachten leeg en richt je op wat je waarneemt in je meditatie-moment.

Door edelsteenwater (water waarin je de steen een tijdje legt) te drinken kun je je lichaam meer in balans brengen en je gezondheid verbeteren. Let wel op dat niet alle stenen in water mogen. Dit water is ook heel goed voor je plantjes en dieren vinden het vaak ook erg lekker.

Tijdens de Reiki-behandeling gebruik ik vaak ook edelstenen, omdat deze de Reiki energie versterken en andersom. Waardoor er ontzettende grote krachten vrij komen, die heel effectief zijn.

 

Reinigen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. Hoeveel en hoe snel dat gebeurd verschilt per steen. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Zoek het dus altijd even op op internet. Meest gebruikte methoden zijn: onder stromend water, in de aarde of met hematiet. Na het reinigen is het belangrijk de steen weer op te laden, om zo de fijne positieve energie weer aan te vullen. Dit kun je doen in maanlicht, met behulp van bergkristal of seleniet.

 

Welke steen

Er zijn natuurlijk geen vaste regels voor het kiezen van een edelsteen. Er zijn een paar hulpmiddelen om een edelsteen uit te zoeken:

  • Kiezen op intuïtie
  • Kiezen met eerst zien
  • Kiezen met je handen
  • Kiezen op informatie
  • Kiezen op kleur
  • Kiezen op sterrenbeeld
  • Kiezen op Chakra

Persoonlijke keuze

Persoonlijk kies ik een steen vaak op informatie. Zo draag ik sinds ik een burn-out had rozenkwarts, om te werken aan zelfliefde. Zonder deze ketting voel ik me niet compleet. Later ben ik een ring van citrien gaan dragen. Vanwege zijn zonnige en verwarmende karakter. Deze bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking, zaken die ik nodig heb om in Energie-ik te groeien. Daarnaast heb ik nog een aantal armbandjes die ik intuïtief kies, al moet ik bekennen dat ik wel heel vaak tijgeroog draag, vanwege zijn beschermende vermogen. En dan heb ik nog mijn draakje Terra, boordevol diverse edelstenen. Deze is intuïtief door iemand voor mij persoonlijk gemaakt. Op mijn werkkamer heb ik inmiddels een mooi kistje vol edelstenen verzameld. Deze gebruik ik bij de Reikitherapie, steek er soms een steen van in mijn zak, maak er een grid van, leg een steen ergens in huis en noem maar op. Ik vind het zo ontzettend fijn en waardevol om met edelstenen te werken. zowel privé als in mijn praktijk! Ik kan niet meer zonder.... ik heb er zoveel baat bij.

 

Een steen kiest jou

Er wordt weleens gezegd dat een edelsteen jou kiest en niet andersom. Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de edelstenen? Of vind je het misschien lastig om zelf een edelsteen uit te zoeken.  Dan is het energiepakket van Energie-ik echt iets voor jou. Je ontvangt dan vanaf 1 juli 2022 een jaar lang elke maand post van mij; een edelsteen en een intuïtieve orakelkaartreading. Een prachtige, maar ook krachtige combinatie!

Enkele reacties van deelnemers:

“Bedankt vond het erg leuk om te ontvangen. Ook de reading klopte gewoon en had het advies al eens eerder gehoord, dus laat ik er nu maar mee iets gaan doen 😉”

 

“Wow...ben er stil van.”

Wil jij dat niet missen? Klik dan voor meer informatie of aanmelden op de rode knop.

 

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.