Pijn en verdriet om je beter te voelen

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 14:55

Tijdens de challenge van afgelopen week, kwam uitgebreid aan bod hoe wij met dingen uit ons leven omgaan die pijn doen. De meeste mensen willen ze niet ervaren en stoppen ze weg. Maar wat gebeurd er dan met deze emoties en gevoelens? Ze gaan ergens in je lijf zitten. Ik maak wel eens de vergelijking met een afvoerputje waarin tijd telkens wat in het chiffon achterblijft en aankoekt en uiteindelijk leidt tot een blokkade, een verstopping. Ook in ons lijf ontstaan op die manier blokkades. Soortgelijke ervaringen haken op elkaar aan en worden daarmee steeds groter, met meer impact op je leven en als het maar lang genoeg doorgaat leidt dit tot serieuze energetische-, lichamelijke- en mentale klachten.

Stel je niet aan

Vele van ons zijn ook opgevoed in een tijd waarin emoties en gevoel vooral lastig waren. Hoe vaak heb jij te horen gekregen: “Nu is het klaar met huilen.” of “Ach stel je niet aan.” of als je ergens bang voor was, werd dat als niet reëel afgedaan. Ook ik herinner me dit soort situaties. En dat zeg ik zonder wrok, want ik weet zeker dat mijn (en ook jou) ouders handelden vanuit liefde en beste wetens. Die opvoeding heeft ons echter wel gevormd tot waar we nu staan, wie we nu zijn en hoe we met alles in ons leven omgaan. Op die zelfde manier; wegstoppen zoals je geleerd hebt en niet voelen.

 

Ziek wordt je ervan

Doet me denken aan het liedje van Meau, dat nu in de hitlijsten staat:

“Had mezelf het gezegd, en mezelf het beloofd

Dat het afgesloten, weg met verdriet

En ik zou het vergeten maar het lukt me weer niet.”

Als ik goed naar deze songtekst luister krijg ik het kippenvel….. zo heftig en zo tekenend voor hoe we ons zelf ziek kunnen maken. Door het weg te stoppen, het moet nu maar klaar zijn, het niet meer willen voelen. (link naar het liedje)

Verandering is begonnen

Inmiddels begrijpen we steeds beter hoe en hoe sterk lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Maar het is lastig om die oude gewoonten af te leren. Hoe laat je emoties toe als je je er zo ongemakkelijk bij voelt? Hoe durf je bang te zijn, als je in je achterhoofd steeds een stemmetje hoort wat je vertelt dat je een watje bent? Meditatie, mindfulness en yoga laten ons wel ervaren dat als je lekker in je lijf zit, je ook lekker in je hoofd zit. We worden ons langzaam maar zeker bewust van de invloed van stress op ons lichaam en onze gezondheid. Er is echter nog zoveel stress in ons leven, dat we daar moeilijk tegen op kunnen boxen. Met veel (bijna) burn-out als gevolg.

De kracht van focussen

Tijdens de challenge hebben we geoefend met het aankijken en doorvoelen van de pijn; focussen. Ik heb deze oefening ook al eens eerder opgenomen, je kan hem hier kijken. En het mooie is dat datgene wat er in jou leeft direct en al kleiner wordt en vaak zelfs volledig verdwijnt. Soms is het nodig om de oefening enkele malen op dezelfde pijn toe te passen. Monique gaf bijvoorbeeld deze reactie: "Het was een ontspannende oefening en voelde de warmte en tintelingen...erg bijzonder." Mooie resultaten werden bereikt door iedereen. Emotie komt van het woord emovere, wat letterlijk betekent: ergens uit bewegen. Emotie hoeft alleen maar beleefd te worden, om zo een weg naar buiten te vinden en op te lossen.

 

Change your mind

Natuurlijk is het belangrijk om oude pijn op te lossen en ontstane blokkades te doorbreken. Maar in ons leven zullen zich telkens weer nieuwe dingen voordoen, die je pijn doen. Van onenigheid, tot druk die je ervaart, tot verlies. Als je als een wandelend hoofd je emoties uitschakelt en doorgaat zullen er nieuwe blokkades ontstaan. Daarom is het ook belangrijk dat je er zicht op krijgt hoe je met dit soort situaties omgaat en hoe het ook anders kan. Want welke nare of donkere gevoelens er ook boven komen, zonder het stempel “niet fijn” en alle gedachten en herinneringen die het bij je oproept, is een gevoel gewoon een gevoel. Als je ontspant en vriendelijker met jezelf om leert gaan, wordt je leven lichter en echter. Dat gaan we doen tijdens de Energy-meeting van 19 april.

Zelfcompassie

Zelfcompassie is daarin een belangrijke factor. Lisette Thooft schrijft in haar boek: Vrienden worden met je lijf, het volgende: "Dat je voelt en accepteert: ik ben maar een mens. Ik ben niet perfect, ik kan niet perfect zijn. Als je lief bent voor je lijf, ga je makkelijker voelen. En gevoelens gaan weer voorbij. Als klein kind kunnen gevoelens overweldigend zijn, maar als volwassen persoon kun je die gevoelens dragen. Gevoelens zijn minder dramatisch dan we denken. Je voelt het, het gaat voorbij, en daarna volgt de opluchting." Je kunt leren de neutraliteit te bewaren, te doorvoelen en misschien zelfs te omarmen.

7 tips voor meer contact met je lichaam

Enkele tips om je meer bewust te worden van je lichaam en wat er in je leeft:

  • Stop met vechten tegen je verleden.
  • Praat lief tegen je lichaam en waardeer wat het allemaal voor je doet.
  • Zorg dat je geaard bent.
  • Masseer je lichaam of delen ervan.
  • Kijk op een liefdevolle manier naar jezelf en stel de vraag: “Wat leeft er in mij?”
  • Let enkele malen per dag op je ademhaling; waar voel je deze, adem je hoog of laag, snel of rustig, diep of oppervlakkig, stokt je adem ergens? Neem het alleen maar waar, alles is goed.
  • Neem deel aan de Energy-meeting van Energie-ik voor meer tools en bewustwording.

 

Tijdens de challenge van afgelopen week gingen we al aan de slag met het opruimen van alle oude energie en werd het energetische vuurtje al flink aangewakkerd.

Er gebeurden mooie dingen en enkele reacties die ik kreeg van de deelnemers deel ik graag met je:

    "Het was een ontspannende oefening en voelde de warmte en tintelingen...erg bijzonder."

    "Wat een sterke energie, alles stroomt, pijn in mn voeten en schouder de energie stroomt, warm gevoel in mn voeten en schouder. Dank!"

    "Wat een prachtige belevenis, van dip(ziekjes) naar openheid verandering in mijn lichaam. Toen je vroeg om kleur te zien, zag ik groen en aardetinten. Heb         ook hele mooie energie van de groep mensen die er aanwezig waren gevoeld. Op het einde was ik heel misselijk, diarree, maar heb vooral veel losgelaten.         Dankjewel Nicole voor de prachtige reis.❤🙏"

    "Wat een sterke energie, warm geborgen gevoel. Wat bijzonder! Tranen."

 

Er werd doorvoelt en losgelaten, waardoor je lekkerder in je vel komt, klachten kunnen verdwijnen en alles moeitelozer gaat!

Er is wordt een helingsproces in gang gezet (de universele energie werkt nog een hele tijd door op jouw systeem). 

En dat gaan we ook doen tijdens de Energy-meeting, zodat jij ook dat gevoel krijgt!

 

Dus wil jij dit ook:
Maximale leven, maximaal genieten! Zorg dan dat je deze energy-meeting niet mist. Het helpt jou om de geleerde tools in je dagelijks leven in te passen en gaat nog een stukje dieper in de healing en verhoogt je trillingsfrequentie naar grote hoogtes.

Je trillingsfrequentie bepaalt hoe je je voelt en wat je aan kunt. Hoge trillingsfrequenties zorgen voor een vredig en tevreden gevoel, liefde die volop alle kanten op kan stromen van je af en naar je toe, en stelt je bovendien in staat om te accepteren wat er is.

Dit draagt ontzettend bij aan een positieve wereld. Iets wat in deze tijd zo hard nodig is.

Deze energy-meeting brengt je naar een bewustzijnsniveau dat hoger is, daarmee resoneer je als vanzelf op geluk en overvloed! Emoties en energieën van een lagere trilling mogen dan verdwijnen!

  

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.