Ben jij al lenteproof?

Gepubliceerd op 30 maart 2022 om 09:56

Als ik buiten wandel, zie ik elke dag meer kleur in de natuur. Er ontstaat een waar bloemenparadijs. Ook de bedrijvigheid van mensen en dieren neemt toe. De vogels kwetteren er vrolijk op los en bouwen driftig aan hun nestjes. Andere dieren komen uit hun winterslaap. Ook wij mensen poetsen onze huisjes op, we voelen een hernieuwde energie om te creëren. We komen tot leven, voelen het stromen. Dat heeft een positief effect op ons humeur en hoe we ons voelen. De lente is de start van een natuurlijke cyclus. Een nieuw begin! Maar soms is het lastig om in die flow te komen. Soms houd oude energie je tegen. Soms vindt je je balans niet. Soms voel je een interne strijd. Soms is het allemaal te vermoeiend. En dan?

Meebewegen met de natuur geeft je energie!

Van alle seizoenen spreekt de lente bij de meeste mensen het meeste tot de verbeelding. De dagen worden langer en warmer. Hier hebben veel mensen al een tijdje naar uit gekeken. En je schudt dan ook graag de donkere en grauwe winter van je af. Je ziet het in de natuur er is ruimte voor groei en vernieuwing. Als je hebt toegegeven aan de bezinnende energie van de winter zijn er wellicht ook al tal van ideeën ontstaan. Deze kunnen nu als zaadjes gaan ontkiemen. Als je jezelf afstemt op die lente-energie ontstaat er balans. Je laat de energie voor je werken en je kunt tot bloei komen.

 

Groei

Wat wil er in jou groeien en bloeien? Luister jij naar je dromen en verlangens? Wat houdt je tegen? Om de antwoorden op deze vragen te horen is het belangrijk om rustig aan te blijven doen en geregeld bij jezelf stil te staan. Dat wat begint te groeien is kwetsbaar en kan makkelijk verstoord worden. Focus daarom op de groei van de wortels. De groei van je fundament. Laat je niet teveel door anderen beïnvloeden en volg het pad dat je uitgestippeld hebt. Dit kun je aanvullen met groeiend inzicht.

 

Ook in jezelf begint de vitale energie weer te stromen. Je kan merken dat je aan het begin van de lente vaak sneller wilt, dan hoe het gaat. Je voelt die hernieuwde energie zo bewust. Blijf geduldig en heb vertrouwen in de groei van je fundament. Het gaat om een opbouw van energie en hiervoor zijn sterke wortels erg belangrijk.

Energie te over

Je voelt je energiek, creatief en actief. Je ervaart een gezonde drang om te creëren. Om te leven. Helder denken, plannen en duidelijk keuzes maken gaan als vanzelf. In de meesten van ons is deze actieve energie (ook wel Yang energie) overvloedig aanwezig en is juist het ontspannen (Yin energie) dé dagelijkse uitdaging. Niet gek overigens, onze maatschappij is hierop ingericht. Voorjaarsschoonmaak, de tuin op orde, nieuwe kleding kopen, winterfiguur wegwerken. Alles staat in het teken van actie, en ‘niks doen’ wordt al snel bestempeld als nutteloos.

Met beleid

De lente is bij uitstek een tijd waarin je jezelf vanuit enthousiasme gemakkelijk voorbij kunt rennen. Met het gevaar dat een gevoel van onrust je denken en doen gaat bepalen en je als kip zonder kop van alles verandert en onderneemt. Met als risico dat je je zielspad uit het oog verliest. Me-time is dus een essentiële component om optimaal te kunnen genieten van de alles wat de lente je brengt. En door regelmatig uit de actiemodus te stappen voorkom je dat je doorschiet.

 

Alles heeft zijn eigen tempo. Dat accepteren geeft rust. Rust geeft je weer energie. Vanuit dit ritme blijf je bij jezelf en mogen emoties er zijn. Je komt in een natuurlijke flow, welke je de mogelijkheid geeft om uit je comfortzone te stappen en je zaadjes te laten groeien. Zodat jij groeit!

Cleaning

Omdat ik weet dat het een lastig spanningsveld is tussen energie en rust. Omdat ik weet hoe lastig het is om uit je comfortzone te stappen. Soms hou je jezelf tegen om de groei te maken die je graag wilt. Je houdt oude en/of negatieve energie vast, die groei belemmert.

Je bent wellicht al gestart met het schoonmaken van je huis. Dan weet je ook hoe lekker het voelt als dat klaar is. Alle negativiteit verwijder je. Energie stroomt weer. Het voelt er licht en ruim. Je omgeving is weer in balans. Maar waarom alleen je huis schoonmaken?

 

Jij pikt het hele jaar door overal energie op. Daar ben je je misschien niet van bewust, maar jouw energie connect met alles en iedereen in je omgeving. Er vindt een constante uitwisseling van energie plaats. Je kunt je voorstellen dat je lichaam en aura ook geregeld schreeuwen om een grote schoonmaak.

 

Tijd dus om je aandacht te verleggen en overbodige en negatieve energie vaarwel te zeggen. Hoe beter je energie stroomt, hoe beter je je voelt in je lichaam. Hoe meer rust en balans je ervaart. De vermoeidheid verdwijnt. Je zit weer lekkerder in je vel en voelt de levenskracht stromen.

Bezinning

De lente is een goed moment voor bezinning. Eens even stil staan en je afvragen hoe je leven nu is; waar jij staat; hoe het met je gaat. Ben je hier tevreden mee, of zijn er dingen die je graag zou veranderen? Wat is er nodig om je koers wat bij te stellen? Welke stappen kun je hiervoor nu zetten? Waar wil je nu eindelijk eens van af? Heb je hulp nodig? Wil je samen reflecteren? Boek dan hier een gratis Energy-talk-sessie.

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.