Dit vragen mensen vaak aan mij

Gepubliceerd op 26 oktober 2021 om 12:19

Vandaag eens iets anders dan anders. Ik vindt het superleuk dat er steeds meer interactie tussen jullie en mij ontstaat. Ik leer jullie, jou steeds beter kennen, maar andersom geldt dat ook. Daarbij merk ik dat er enkele vragen zijn die met enige regelmaat gesteld worden. Dus waarom deze niet in dit blog beantwoorden, dacht ik deze week. Nou hier gaan ze komen, zonder verdere omhaal open en eerlijke antwoorden van mij.

Ben je een introvert of een extravert?

Ik heb heel lang gedacht dat ik introvert ben. Ik hield er niet van om in de belangstelling te staan. Voelde me altijd wat verlegen. Daar ben ik eigenlijk wel een soort van overheen. Ik geniet ervan om webinars en dergelijke te geven, evenals van het maken van filmpjes en foto’s voor mijn posts. Redelijk naar buiten tredend, denk ik zo. Wel ben ik nog steeds niet zo van de vele woorden, hou ik vooral van sociale contacten met 1 of 2 mensen en hou ik vooral van het vertrouwde en bekende (behalve soms …..) Eigenlijk weet ik het niet.

 

Wat wilde je als kind worden?

Fysiotherapeut. Ik wist al heel jong dat ik mensen wilde helpen. Op de havo was er een leraar die hier met me over in gesprek ging en dacht dat ik me blind had gestaard op dit beroep. Hij liet me meer mogelijkheden zien, waaronder ergotherapie. En dat bleek een nog veel leuker vak, in mijn ogen. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik deze richting gekozen heb.

Mijn vader vroeg me later vaker of het niets voor mij was om een eerstelijns Ergotherapie praktijk te beginnen. Maar dat zag ik nou helemaal niet zitten. En uiteindelijk ben ik toch met een eigen bedrijf gestart. Hoe kan het zo lopen in je leven!

 

Waar ben je nu geld voor aan het sparen?

Ik spaar voor een verre reis met het hele gezin. In het verleden hebben mijn man en ik een paar prachtige landen in Azië, Afrika en Midden-Amerika mogen ontdekken. Zo’n fantastische ervaring wil ik onze kinderen ook graag meegeven. En een mooi moment heb ik er ook al voor in gedachten; over 4 jaar zijn we 25 jaar getrouwd….

 

Wat is het grootste succes in je leven?

Dit vindt ik een hele moeilijke eigenlijk… Een goede en zorgzame moeder zijn is er wel eentje. Daarnaast het op kunnen bouwen van een eigen bedrijf, meer kunnen met automatisering als ik ooit voor mogelijk gehouden had.

 

 

Hoe zou je jouw leefstijl omschrijven?

Ik leef vrij gestructureerd. Er is steeds meer ruimte voor spiritualiteit. En het gezinsleven is voor mij erg belangrijk.

 

Drie dingen waar je onvoorwaardelijk van houdt?

 • Mijn kinderen
 • Mezelf
 • Mijn man

Soms in deze volgorde en soms verandert die.

 

Hoe zou je herinnerd willen worden?

Als iemand die een positieve invloed heeft gehad op de wereld. Als iemand die veelal positief was en waarbij je terecht kon voor echte aandacht. Maar ook iemand die er was voor zichzelf. Mijn hoop is dat als mijn naam uitgesproken word, er een glimlach op je gezicht komt.

 

Wat is jou droombaan?

Mijn droombaan is floreren met Energie-ik, zodat ik veel mensen kan helpen zich gelukkig en energiek te voelen.

 

Wie vertrouw jij met je leven?

Kort maar krachtig: mijn man en mijn beste vriendin. Ik weet wat ik aan hen heb en zij wat ze aan mij hebben.

 

Stel geld was geen probleem; wat zou je doen?

Ik zou mogelijkheden zoeken om een gezonde leefstijl meer op de kaart te zetten. Van “herstel van ziekte” naar “gezond blijven”. Van insteek vanuit ziekte, naar insteken vanuit gezondheid en preventie.

En als ik eerlijk ben zou ik er zelf ook luxer van willen leven. Dan zou ik iemand hebben die de dingen die ik binnen Energie-ik lastig vindt, overneemt. Dan zouden we een auto hebben waar we met z’n 5en goed in passen en dan zouden we misschien wel meer reizen maken.

 

  Waar ben je onzeker over?

  Over wat ik te brengen heb en dat met name in m’n loondienstbaan.

   

  Wat waardeer je het meeste aan vriendschap?

  Acceptatie van elkaar. Eerlijkheid en openheid. Ook als je het niet met elkaar eens bent, of eigenlijk juist dan.

   

  Hoe ga jij om met negatieve mensen?

  Ik wil mensen graag de positieve kanten van het leven te laten zien. Het ligt aan hen of zij dat toelaten of niet. Als mensen mij overwegend negativiteit brengen, dan heb ik geen behoefte meer aan dat contact. Het heeft dan teveel negatieve invloed op mijn eigen energie en daar pas ik tegenwoordig voor.

   

  Geloof jij in ware liefde?

  Ja. Volmondig! Ik heb mijn man leren kennen toen ik 15 was en we zijn nog steeds gelukkig bij elkaar.

   

  Je meest favoriete lied/boek of film?

  Film: ik kijk nog vooral films met de meiden. Het mooie vindt ik vaak dat er dan ook een verborgen boodschap in zit. Zoals laatst, ik weet de titel niet meer, over twee weeskinderen, waarvan het meisje graag ballerina wilde worden. Samen deden ze alles, zodat het meisje in een grote stad op een vooraanstaande balletschool kon komen. Heel mooi: Doe er alles voor om je doelen te bereiken.

  Lied: Ik hou al heel lang van Metallica. Ook van Meatloaf, the Golden Earring en Andre Hazes kan ik genieten. Maar wat ik vooral luister is 528 HRZ muziek.  

  Boek: Ki van Hans Peter Roel

   

  Wat is je favoriete seizoen in het jaar?

  De zomer vanwege de temperatuur en het zonnetje. En toch ook van de herfst vanwege de mooie kleuren, de mooie natuur en de fijne dagen die er dan ook nog zijn.

   

   

  Wat geeft jou de ultieme ontspanning?

  Slaap? Second best de sauna (waar ik nu trouwens al lang niet meer geweest ben).

   

  Wat is de boodschap die je met de wereld wilt delen?

  Vindt de liefde in jezelf en verspreid deze over de wereld.

   

  Wie inspireert jou het meeste en waarom?

  Mijn Reikimaster Sandra van Lenthe was en is een grote inspiratiebron voor mij.    

   

  Wat vindt jij de mooiste dingen in de wereld?

  • Onze kinderen zien opgroeien
  • Mensen die open en eerlijk elkaar tegemoet treden
  • Echte liefde tussen mensen, dat geeft me hoop voor de toekomst
  • De natuur.

   

  Wat is je meest waardevolle herinnering?

  Onze trouwdag op 18 augustus 2000.

   

  Wat is je guilty pleasure?

  Chocolade (inmiddels wel puur 92%) en het liefst chocoladerozijntjes!

   

   

  Wat is je allerleukste dagelijkse activiteit?

  Met z’n allen aan tafel lekker nakletsen. Helaas eten we steeds vaker in fases, omdat iedereen sport- of werkafspraken heeft. (En dat is ook goed.) Die keren dat het wel kan, geniet ik gewoon dubbel.

   

  Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?

  Dat mijn gezin en familie elke dag weer gezond op mag staan en zij kunnen genieten van het leven. Dankbaarheid is voor mij een hele belangrijke waarde geworden in mijn leven. Elke ochtend doe ik een oefening in dankbaarheid en soms ook nog voordat ik ga slapen.

   

  Je wordt wakker en hebt een nieuwe gave/kwaliteit, welke zou dat zijn?

  Ik zou wel hypnose willen kunnen beoefenen.

   

  Wat is jou grootste angst?

  Mijn kinderen verliezen.

   

  Wat maakt jou een vreemde vogel?

  Ik ben de zweefteef van de familie!

   

  Wat vind je het allerleukste aan jezelf?

  Ik denk dat ik het leukste aan mezelf mijn openheid en toegankelijkheid. Het voelt wel een beetje ongemakkelijk om iets het allerleukst aan mezelf te vinden.

   

  Hoe ziet je ideale dag eruit?

  Dat ik mijn eigen regie kan voeren, er voldoende ruimte is voor de kids, m’n rituelen, om te wandelen (dan ook bij voorkeur met een hondje), spiritualiteit, ontwikkeling en sociale contacten te onderhouden. Ik werk dan niet meer voor een baas, maar volledig in mijn eigen bedrijf, waar ik ondersteund wordt in de taken die ik lastig of niet zo interessant vindt. Vrijheid!

   

  Jouw beurt!

  Welke vraag of welk antwoord heeft jou getriggerd? Graag nodig ik je uit om jouw antwoord op deze vraag naar me toe te sturen! Ik ben benieuwd. Ook als je nog een andere vraag aan me hebt, beantwoord ik die heel graag. Laat maar horen!

   

  Energieke groet

  Nicole

   Ja, ik wil meer energie!

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.