Persoonlijke reis naar zelfliefde

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 21:15

Ik ben op reis. Op reis naar zelfliefde. Het is een magische reis. Ik ontdek hoe ver ik van mezelf vandaan geraakt ben en hoe ik naar mezelf kijk. Mezelf afwees. Eerder zocht ik waardering bij anderen. Eigenlijk werkte dat alleen maar averechts: het maakte me meer en meer onzeker en afhankelijk.  Ik ontdek ook dat meer van mezelf gaan houden helemaal geen zweverige shit is, maar de sleutel naar een rijk en gelukkig leven. Vrijheid. Puurheid. Ik heb de eindbestemming nog niet bereikt, voor zover dat al mogelijk is. Maar ik neem je, in deze vakantietijd, graag mee op reis.

 

Begin van de reis

Op het moment dat ik burn-out raakte in 2019, begon mijn reis. Dat wist ik toen echter nog niet. Ik had nooit verwacht dat ik op dit station zou moeten stoppen. Niets aan zien komen….. Ik was overweldigd. Eerst maar eens rustig rondkijken, waar ben ik , wat is er aan de hand. Rust was wat ik nodig had.

 

Wie ben ik

Toen ik weer wat helderder kon denken, lukte het me om samen met een POH (praktijkondersteuner huisartsenpraktijk) van een afstandje naar mezelf te kijken. Ik merkte dat me dat moeite koste, ik stelde mezelf altijd ten dienste van anderen op, en nu stond ik daar in de spotlight. Ik zag vooral dingen waaraan ik nog zou willen werken, dingen die me in de weg zaten, maar me ook moeilijk veranderbaar leken. Het voelde als klem zitten.

 

Mijn mechanisme

Mede doordat ik ontdekte dat ik HSP ben, kwam ik er langzaam maar zeker achter dat ik te ver van mezelf was afgeraakt. Allerlei beschermende muurtjes had op gebouwd. Me ging meten met anderen. Ik de lat hoog legend voor mezelf, op zoek naar erkenning. Functioneren en denken in starre patronen, weinig voelen. Allemaal strategieën voor zelfbescherming, weet ik nu. Maar vaak mislukte die zelfbescherming ook en dan voelde ik me waardeloos en tekortschieten.

 

 

Balanceren

En ondertussen had ik al die jaren de schijn hoog gehouden. Met mij is alles goed! Ik kan het aan. Maar ondertussen struggelde ik, telkens weer opnieuw zoeken naar balans in mijn leven. Dit was een kwetsbare balans, instabiel. Het koste me voortdurend energie om die balans te (proberen te) behouden. Maar dat was ik me tot dan niet bewust.

 

 

In actie komen

Ik ging aan de slag met het opdoen van kennis over HSP zijn, waardoor ik ook de positieve kant van mijn persoonskenmerken leerde kennen. Ik ging op zoek naar mezelf met behulp van meditaties. Hierdoor kwam ik bij mijn essentie, sloot ik vriendschap met mezelf en kon ik zonder oordeel gewaar zijn van wat er is. Ik kon muurtjes laten vallen met behulp van access bars. Ik kon overtuigingen loslaten met behulp van EFT (Emotional Freedom Techniek). Ik hoefde niets aan mezelf te veranderen om goed of waardevol te worden. Mezelf omarmen was voldoende.  Zo vond ik de weg naar mezelf terug.

Acceptatie

Alles veranderde toen ik stopte met vechten, met alle ballen hoog houden, met mijn aangeleerde gedrag achterwege ging laten. Ik kon die donkere bril afzetten. Ik hoefde mezelf niet langer af te wijzen. Ik kon mezelf omarmen. En dat leverde direct geluk en harmonie op. Ik kom nu ook steeds meer in een natuurlijke staat van zijn, waarin het kritische panel in mijn hoofd zich er steeds minder mee bemoeit. Ik steeds meer in het nu vertoef, waarin het heden en verleden er niet toe doen. Ik steeds minder oordelen heb (over mezelf, maar ook over anderen en situaties). Mijn leven wordt steeds beter. Nee ik creëer een prachtig leven voor mezelf.

 

7 tips voor jou

Door verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedachten, gevoelens en gedrag, veranderde mijn leven dus rigoureus. Ik wil je vanuit mijn ervaring enkele tips geven:

  • Ontwikkel je eigenwaarde en autonomie
  • Stop met projecteren op anderen
  • Stop de dissociatie met jezelf
  • Ben je bewust van oordelen en stop ze
  • Deel
  • Sta je gevoelens toe en stop ze niet weg.
  • Wees liefde

 

Ik hoop dat ik heb over kunnen brengen dat ZELFLIEFDE niet zweverig is, maar een EERSTE LEVENSBEHOEFTE, pure noodzaak!

 

Wil je meer over het ontwikkelen van zelfliefde weten?

Wil je ook een liefdevol en gelukkig leven?

 

Kom dan meedoen aan mijn webinar op 27 of 29 juli. Ja echt mee doen! Niet alleen luisteren, maar ook je eigen stappen zetten met een aantal van de technieken die ik ook gebruikt heb (en nog). Heel praktisch dus.

Laat je verrassen en bevrijd jezelf!

 

Aanmelden kan op: www.energie-ik.nl/gratis/webinar-liefdevol-en-gelukkig-leven of via onderstande knop. Superleuk om je dan te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.