Master your energy, deel 2

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 21:06

Je kunt verschillende dingen doen om je energie gedurende de dag te beïnvloeden. Hoe meer trucjes je leert, hoe makkelijker je die energie kunt bij sturen. Een krachtige tool is een energieke start van de dag. In dit blog vertel ik je over mijn ochtendroutine om je ideeën te geven voor een routine die bij jou past.

 

Terugblik

In deel 1 van deze reeks ben ik ingegaan op energiegevers en energienemers en hoe je hiermee om te gaan om zo balans te creëren. Als je eenmaal feeling krijgt met wat je energiegevers zijn en de techniek kun je je energie flink up-graden! Je zit nu wellicht nog in de experimenteer fase en die gaat gepaard met vallen en opstaan. Ja je hebt een beetje wrijving nodig om te leren! Dus geef niet op, het wordt vanzelf een nieuwe gewoonte en dus makkelijker.

Frisse tegenzin

Ik kan me de tijd nog herinneren dat ik elke ochtend met frisse tegenzin opstond. De wekker liep af en mijn hoofd ging aan. Wat moet ik vandaag allemaal doen?! O jee een vergadering, o nee werken met die collega, en ook nog rijden voor het sporten. Allemaal gedachtes waar de trillingsfrequentie van mijn energie van daalde. En daardoor vielen die activiteiten me ook zwaar. Aan het einde van de dag dacht ik dan: “Zie je wel, bah.” De hele dag zat ik in mijn hoofd. En tegen de avond was ik doodmoe. Met die lage energie viel zelfs slapen niet mee. En de volgende de dag opnieuw………

 

Stress

Wat bepaalt nou jou energie in de vroege ochtend? Is dat het humeur van je partner, is dat het weer of misschien het nieuws? Pak je direct je mobiel van je nachtkastje en sta je direct aan; regelen, reageren, emoties. Zijn deze zaken of sommige ervan aan de orde, dan zet je daarmee direct je stresssysteem aan. En stress is nuttig en prima als het van korte duur is. Als je er echter je dag mee start moet je van goeden huize komen om het weer uit te krijgen in de hectische maatschappij waarin we leven. Het zorgt ervoor dat je lichaam de rest van de dag naar stresshormonen “verlangt”.

 

Batterij

Ik was er dus een ster in om mijn energie in lage trillingsfrequentie te houden. Toen wist ik niet dat ik het deed. Het was zoals het was. Inmiddels ben ik me meer bewust geworden van hoe hoog of hoe laag die trillingsfrequentie is en hoe ik deze kan beïnvloeden. Vergelijk jezelf eens met je mobiele telefoon. Het valt me op dat iedereen er heel goed in is om ervoor te zorgen dat de batterij voldoende opgeladen is om deel te kunnen nemen aan sociaal verkeer. Jij ook? Zo goed zorgen de meeste mensen niet voor hun eigen batterijtje. Hoe is dat voor jou?

Controle

Naast het slim omgaan met energiegevers en energienemers kun je de toon van je dag zetten in de (vroege)ochtend. Door activiteiten en gedachtes te kiezen die passen bij je doel van de dag. Dus wil je een energieke en positieve dag dan kies je bezigheden die je trillingsfrequentie verhogen. Wil je een rustige relax dag, dan breng je de trillingsfrequentie iets minder hoog.  Je begint je dag op deze manier met een dosis positiviteit en je zult merken dat je op deze manier controle hebt over hoe je je voelt gedurende de dag.

 

Optimaliseren

Wat heel goed werkt is het maken van een routine dat bij jou past. Ieder mens is immers anders en iedereen reageert anders op een ochtendroutine. Op deze manier bereid je je optimaal voor op de dag. Je optimaliseert je energie, je focus, je concentratie, je productiviteit en vermindert stress. En ook je stemming verbeterd, is mijn ervaring. De afgelopen jaren heb ik geëxperimenteerd met verschillende ochtendroutines en ik weet nu hoe het het beste voor mij werkt. Neem daarom niet letterlijk mijn routine over, maar laat je inspireren door de mogelijkheden van deze krachtige ochtendroutine.

 

Na deze aanbieding vindt je mijn routine

 

ᴀʟs ᴊᴇ ᴊᴇ ᴊᴇ ᴀᴀɴᴍᴇʟᴅᴛ ɢᴀ ᴊᴇ ᴏᴏᴋ ᴀᴋᴋᴏᴏʀᴅ ᴍᴇᴛ ʜᴇᴛ ᴠᴇʀᴡᴇʀᴋᴇɴ ᴠᴀɴ ᴊᴏᴜᴡ ɢᴇɢᴇᴠᴇɴs ᴠᴏʟɢᴇɴs ᴍɪᴊɴ ᴘʀɪᴠᴀᴄʏᴠᴇʀᴋʟᴀʀɪɴɢ.

Ja, ik wordt lid van de High Energy Society en ontvang graag mails met tools en tips om meer energie te krijgen.

 

 

Mijn routine als voorbeeld

Ik sta altijd om 5:30uur op. Mijn meest waardevolle momenten van de dag, vinden plaats in de tijd dat ik heerlijk alleen mijn ding kan doen. Niemand om mij heen. Alleen zijn met mezelf en intunen bij mezelf.

 1. Kleding

Ik leg ’s avonds voordat ik naar bed ga mijn kleding alvast klaar, zodat ik niet direct met keuze stress te maken krijg. Dit schijnt de reden te zijn waarom Steve Jobs altijd zwarte coltruien droeg. Dan is er niets te kiezen.

 1. Afsluiten nacht

Met behulp van het zwaard van aartsengel Michael verbreek ik alle koorden die in de afgelopen nacht ontstaan zijn en zet ik een aura en chakra flush aan om beide te reinigen. Dit zijn Reiki-technieken, maar ook makkelijk toepasbaar als je er geen inwijding voor hebt.

 1. Intentie

Ik start de dag met deze positieve intentie: A new day, a new life. Everything is possible!

 1. No stress

Om uit bed te komen rol ik rustig op mijn zij en duw me langzaam op. Geen grote en snelle spierspanning, want deze zetten het stresssysteem in werking en dat stel ik graag zo lang mogelijk uit.

 1. Dankbaarheid

Eerst zet ik mijn linker voet op de grond, en zeg DANK. Vervolgens mijn rechtervoet en zeg U. Al lopend naar de badkamer, herhaal ik deze woorden.

 1. Energiestroming

Ik douche me lekker eerst warm en vervolgens koud. Koud douchen heeft heel veel voordelen, dat kun je hier lezen 

Met behulp van de “Emotional Freedom Techniques” laat ik de energie weer lekker stromen.

 1. Spijsverteringsstelsel

Door het drinken van een grote mok lauwwarm water breng ik mijn spijsverteringsstelsel op gang. Daarna drink ik een glas waterkefir, omdat ook dit heel veel gezondheidsvoordelen biedt. Lees er hier meer over 

 1. Eten

Ik zorg voor een energiek ontbijt en bereid een paleo lunch voor. Het plan voor alle maaltijden van de week maak ik op een vast moment in de week, zodat dit me ook geen stress oplevert.

 1. Meditatie

Mijn ochtend meditatie duurt ongeveer 10 minuten en is meestal met periodes dezelfde. Momenteel doe ik een aardingsmeditatie van Succesvol in Balans.

 1. Yoga

De meest recente toevoeging aan mijn ochtendritueel is 10 minuten yoga. En ja daar sta ik graag die 10 minuten vroeger voor op! Mijn lijf komt in beweging en wordt ook helemaal wakker hierdoor.

 1. Rek

Met behulp van een fitnessband doe ik nog enkele rekoefeningen voor gewrichten die dat nodig hebben, omdat ik er anders last van krijg.

 1. Finishing touch

Dan rest me nog mijn tut momentje: tandenpoetsen, haren doen en een beetje make-up.

Ik ben er helemaal klaar voor, de dag kan voor mij beginnen!

13. Mobiel

Het bekijken van apps of iets dergelijks op mijn mobiele telefoon stel ik ook zo lang mogelijk uit, om op die manier zo min mogelijk cortisol te produceren. Als dit wel geproduceerd wordt, gaat je lichaam steeds om meer vragen en verzand ik makkelijk in doelloos checken. 

 

Verandering

Verandering aanbrengen in je automatische patronen is niet makkelijk. Je brein houdt van het vertrouwde en zal er alles aan doen om je hierbij te houden. Het helpt om een aantal cues/geheugensteuntjes aan te brengen die je eraan herinneren dat je bepaalde dingen wilde toevoegen aan je routine. Om uit je gewoontes te doorbreken is het zeer zeker helpend om jezelf te belonen. Dit is goed voor de hersenen die vervolgens zullen registeren dat waar je mee bezig bent dat het LEUK is! Soms is hetgeen de aanpassing je oplevert al de beloning!

 

 

Hoe gaat jouw ochtendroutine er uit zien?

Zitten er activiteiten tussen voor jouw eigen ochtendroutine? Besef goed dat het aanleren van een nieuwe routine gemiddeld zo’n 66 dagen vraagt. Kies daarom voor een ochtendroutine die je vol kunt houden. Er is immers niks frustrerender dan het hebben van een ochtendroutine die onmogelijk is om toe te passen. Het helpt je ook om de routine in kleine stapjes in te voeren. En telkens weer te ervaren hoe je body en mind erop reageert.

 

In de tijd dat ik mijn routine ontwikkelde, hield ik mezelf altijd committed door iedere ochtend in mijn agenda te noteren als ik mijn routine had uitgevoerd.

 

Tijdens mijn trajecten houd ik mijn klanten altijd committed door ze te vragen mij iedere ochtend een berichtje sturen wanneer zij hun routine hebben uitgevoerd. Een goede manier om nieuwe routines snel te implementeren.

 

Mijn vraag aan jou is dan ook: wie houdt jou commmited aan jouw ochtendroutine?

 

Zoek je een coach die je meer helderheid kan geven, jou helpt sneller jouw doelen te bereiken en die je onder andere ook committed kan houden aan je ochtendroutine? Plan hier dan een gratis en vrijblijvende Energy-talk-sessie.

 

Warme groet,

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.