Nieuw jaar, nieuwe kansen. Mijn proces, voor jou ter inspiratie

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 11:31

Oud en nieuw is toch altijd weer zo’n hoogtepunt van het jaar. Maar voor mij en menig ander ook een moment om even stil te staan. Stil te staan om het oude jaar met aandacht af te sluiten en los te laten wat niet mee hoeft naar het nieuwe jaar. En ook een moment om even de balans op te maken. Aandachtspunten voor het nieuwe jaar vastleggen. Bepalen waar wil ik naar toe en hoe doe ik dat.

 

2021

Inmiddels zijn we in de tweede week van 2021 beland. Er is al weer een heleboel gebeurd en dan met name in het Corona-verhaal. Eindelijk kon er gestart worden met inenten en wederom nieuwe maatregelen zijn belangrijke gebeurtenissen. Zo zul jij ook je persoonlijke gebeurtenissen hebben en ik ook. Een van de dingen die mij bezig heeft gehouden de afgelopen twee weken is het maken van een energieke start van 2021. Daar wil ik je graag in mee nemen.

 

 

Me, myself and I

In deze tijd vind ik het nog belangrijker als op andere momenten om bij mezelf in te tunen, om zo mijn diepste pijn en verlangens boven water te krijgen. En vooral ook om ervoor te zorgen dat de keuzes die ik maak op mijn Zijn gebaseerd zijn en niet gevoed worden door de energieën van anderen om mij heen.  Om dit te bereiken ben ik extra bewust bezig geweest met aarding en allerlei geleide meditaties.

 

Loslaten

Mijn volgende stap was terugblikken op 2020, een heel bewogen jaar. En daarbij alle pijnen die er waren goed aankijken en doorleven. Niet altijd makkelijk. Maar als je dat doet, b.v. tijdens meditaties en visualisaties, dan merk je dat de pijnen langzaam wegebben, oplossen. Dat is veel effectiever als het wegstoppen van die pijnen. Want ze zijn dan niet weg, eens komen ze weer op een heel onprettige manier op je pad. Als pijnen niet vanzelf wegebben, kun je dat ondersteunen door de situatie te visualiseren alsof ze weg zijn.

 

Vergeven en afsluiten

Door een situatie of persoon die je pijn deed te vergeven, ontstaat er ruimte voor positieve groei en overvloed. Om dit te bereiken zeg ik een van deze dit mantra’s op: “Ik vergeef het duister en ga verder in het licht” of simpelweg “ik vergeef je”. Als dit gelukt is ontstaat er vanzelf nieuwe energie en flow. Ik voel me vaak ook opgelucht dat ik gedachten, beelden of overtuigingen niet langer met me mee zeul. Ik doe dit heel liefdevol, het betekent niet dat ik letterlijk ‘mijn handen ervan af trek’. Daarna ben ik klaar voor nieuwe stappen!

Waar sta ik nu

Aan de hand van het levenswiel maak ik de balans op. Welke levensgebieden zijn op dit moment belangrijk in mijn leven? Hoe is mijn energieniveau op die gebieden en ben ik daar tevreden mee? Het levenswiel laat me zien waar ik nu sta, met welke pieken en dalen ik op dit moment deal. Dit onderzoek ik dan verder; waarom is dit zo, wat vindt ik daar dan van, waar ontbreekt er iets, hoe kom ik meer in balans?

 

 

Waar ligt mijn prioriteit?

Dit is tocht wel een heel mooie quote dit in dit verhaal heel essentieel is en die ik je niet wil onthouden: "Het belangrijkst in het leven is weten wat het belangrijkst is.". Dat is waar ik vervolgens mee aan de slag ga. En dat doe ik telkens weer, omdat dat nog al eens wisselt. Om helder te krijgen wat op dit moment het belangrijkste is voor mij, gebruik ik twee methoden. Op de eerste plaats neem ik de tijd om intuïtief te schrijven, dan komt er vanzelf op papier wat essentieel is op dit moment. En ten tweede gebruik ik mijn waarden, door het schrijven krijg ik die dan weer extra helder.

 

Balans

Nu is de basis gelegd om te bepalen hoe ik meer balans bereik. Waar wil ik een beetje meer van en waar mag het best een beetje minder zijn? Kan ik het anders doen? Allemaal met als doel mijn meest energieke leven te bereiken. Hoe meer er een balans is die voor dit moment werk, hoe meer energiek ik me zal voelen. Met alle positieve gevolgen van dien. Ik voel me gelukkiger, ik ben meer in flow, sta meer in mijn kracht. Mijn trillingsfrequentie wordt steeds hoger en ik kan daardoor steeds meer manifesteren van datgene wat van wezenlijk belang voor me is.

 

 

De laatste stap

De laatste, maar wel heel belangrijke stap is nu aan de beurt. Dit betreft de praktische uitwerking per maand, per week en per dag. Wat ik dan onder andere doe is mijn intenties en focus bepalen. Ik denk na over mijn self-care-momenten, over welke affirmaties me kunnen ondersteunen. Maar ook wat heb ik nu de vorige periode geleerd en hoe neem ik dat mee? Op week- en dagniveau maak ik dan een planning in mijn agenda.

 

Dankbaar

Dankbaarheid is voor mij stil staan bij wat je hebt en niet alles als vanzelfsprekend beschouwen. Dankbaarheid helpt me om evenwichtiger in het leven te staan, meer van het leven te genieten en extra diepgang te creëren. Het is een innerlijke hulpbron die helpt en inspireert om (verder) tot ontwikkeling te komen. Dus dagelijks sta ik stil bij de dingen waar ik dankbaar voor ben en schrijf deze in mijn agenda-boekwerk op.

 

 

Tot slot

Kom maar op 2021! Ik ben paraat! Maar ik zal deze exercitie zeker nog een aantal malen herhalen dit jaar. Het toffe was dat ik dit traject rond de jaarwisseling met een aantal enthousiaste dames heb mogen doorlopen tijdens een masterclass. Een van de reacties was: “Het was zeer waardevol en gaf ruimte tot overdenken en doelen stellen. Ik vind het een bijzondere ervaring. Prettig, rustig en vooral ook krachtig.”  Wil jij dat ook? Dat kan er is een waardevolle cursus uit ontstaan: SPRANKELEND EN ENERGIEK. T/m bluemonday te koop voor een mooie lanceringsprijs. Meld je aan: https://www.energie-ik.nl/aanbod/sprankelend-en-energiek.

 

 

Ik wens je veel energieke groei!

Liefs Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.