Hoe is het met jouw energie gesteld?

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 11:10

Energie, een woord wat je heel makkelijk in je mond neemt. Maar heb je er al eens bij stil gestaan wat energie eigenlijk is. Het is een ongrijpbaar iets. En sta je er wel eens bij stil hoe het met jouw energielevel gesteld is en welke gevolgen dat voor je heeft? En ben jij hoogsensitief wat betekent energie dan? In dit artikel ga ik je antwoord op deze vragen geven; de term energie voor je verduidelijken en uitleggen welke gevolgen je energieniveau voor jou heeft, en ook de link met hoogsensitiviteit leggen.

Energie

Ja, als je er zo bij stil staat is het eigenlijk een ongrijpbare term “energie”. Zonne-energie, chemische energie, lichtenergie, om maar een paar bekende voorbeelden te noemen, maar er bestaan nog vele andere vormen. Een definitie die je kunt hanteren is dat energie de capaciteit in houdt om warmte, licht of beweging te produceren. Energie heeft te maken met dingen doen, sfeer en uitstraling. Albert Einstein die wist het al, hij zei: “Alles is energie, meer is er niet”.

 

Levensenergie

Als alles energie is betekend dat dus dat ook ons lichaam uit energie bestaat.

Je praat vast wel eens in termen als “ik voel me energiek” of “daar hangt geen prettige energie”. Je weet dus in je onderbewuste dat je energie kunt zien, opmerken, voelen en ervaren. Het is zelfs nog sterker. Naast je fysieke lichaam heb je daar om heen ook een energetisch lichaam. Een energetisch lichaam bestaat uit je aura, je chakra’s, je meridianen en de ziel. Die subtiele energie in en om je lichaam maakt het mogelijk om te leven, om te functioneren. Alles wat je denkt, doet, meemaakt, hoort, proeft, leest, leert, eet, mee omgaat heeft effect op je. Ongeacht hoe klein of hoe groot het ook is, energie wordt opgeslagen in je energetische systeem en is er blijvend in beweging.

 

Energiestroom van hoogsensitieve mensen.

Vanuit je energetische lichaam sta je continu in contact met je omgeving en de mensen om je heen. Je straalt er energie mee uit naar anderen en je neemt er energie mee op uit je omgeving.  Daarnaast sla je informatie op in de vorm van energie, in je fysieke of energetische lichaam. Dit is een continue energiestroom. Bij hoogsensitieve mensen is die stroom groter als bij minder gevoelige mensen. Ben jij hoogsensitief en heb je daar last van, dan is de buitenkant van je energielichaam waarschijnlijk heel open. Er komt te veel binnen en je reikt te ver naar buiten. Daardoor verlies je je eigenheid en levenskracht en worden je karaktertrekken versterkt in negatieve zin. Daar vertel ik je hier beneden meer over. Je kunt leren om jezelf te begrenzen, maar dat is inhoud voor een volgende blog.

 

Hoe werkt je energie.

Als je weet hoe energie werkt kun je het gebruiken, kun je veel beter de goede dingen doen. Energie gaat tenslotte over jou, hoe jij in elkaar zit. Jouw karaktertrekken in combinatie met energie maken namelijk hoe je reageert. Maar energie is toch energie denk je nu. Er bestaan verschillende levels van energie, van hoog tot laag met elk hun eigen vibratie. Deze vibraties, trillingen zijn te meten.

LAAG

HOOG

Heb je een energielevel in oranje of rood, laag dus, dan voelt het leven als een last voor je, ben je passief en ervaar je alles als zwaar. Het is een energie van schaarste.

Is je energielevel daar en tegen hoog, flink in de plus, groen, dan ben je in staat je leven te vormen, je voelt je actief en licht. Dit is een energie van overvloed.

Ellen de Lange-Ros benoemt het heel beeldend. Zij zegt “Je energie is een bril waardoor je naar de wereld kijkt. Deze bril bepaald hoe jij de wereld ervaart en ziet. Met een hoog energielevel zie je alles door een roze bril.

Dr. Hawkins is in staat geweest om bewustzijn met alle bijbehorende emoties, te meten en deze te relateren aan de hoogte van je energie. Schaamte is de emotie met de laagste energetische waarde, vibratie. Vrede en verlichting zijn het hoogste.

Tabel van Dr. Hawkins ter verduidelijking.

Lage energie

Als jij in bijvoorbeeld angst, schuld of boosheid zit, dan zie je schoonheid niet meer. Je kent vast de uitspraak ‘waar je mee omgaat, daar word je mee besmet’ wel. Laag trillende vibraties trekken dan ook laag trillende andere vibraties aan. Gek genoeg maken mensen dan ook nog eens keuzes die de vibratie ook al niet verhogen. Je kiest bijvoorbeeld voedsel dat niet voedend is, zoals gefrituurd, gesuikerd en/of bewerkt fabrieksvoedsel. Of je gaat met mensen om waar je niet blij van wordt en die je niet steunen in je groei.

 

 

Energy-talk-sessie

Is het wellicht lastig om zomaar ineens weer creatief te gaan doen?

Heb je het wel geprobeerd, maar in de praktijk komt het er niet van?

Plan een Energy-talk-sessie en ik help je graag op weg.

Jij verdient het ook om je beter te voelen en je verdient het nu!

  1.   Focus op wat wel kan.
  2.   Drink veel water en minder alcohol en cafeïne.
  3.   Kom in beweging, ga knuffelen, dansen of zingen.
  4.   Geniet van de natuur.
  5.   Zoek mensen op die in die positieve, hoge energie modus zitten.
  6.   Omring je met dingen en personen waar je van houdt.
  7.   Neem een actieve houding aan.
  8.   Neem op tijd pauze, in welke vorm dan ook.
  9.   Ruim op.
  10.   Ontvang Reiki.

 

Deze praktische tips zijn een mooi begin om zelf te maken. Je zult al heel snel merken dat je energielevel stijgt. 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.