Het perfecte kinderfeestje

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 05:40

Het organisatietalent van een moeder.

 

Een kinderfeestje organiseren, je hebt het vast al eens gedaan. Er zijn natuurlijk vele varianten. Maar je wilt toch het allerleukste feestje voor je kind. Je gaat ervoor! Lees hier mijn ervaringen, een voorbeeld....... 

Feestje te vieren

Zaterdag is het weer zover; een kinderfeestje te vieren. Mijn dochter verheugt zich er ontzettend op. Logisch want eigenlijk zou ze al in april gevierd hebben dat ze 8 jaar is geworden. Maar toen was er “corona”. Ontzettend teleurgesteld was ze, logisch op die leeftijd. 

Vorige week vroeg ze opeens of zij haar feestje nog mag vieren. Ja zeker doen we dat, hebben we destijds tenslotte beloofd. Maar ja dan moet het wel over twee weken, anders is iedereen op vakantie. Dat is al heel snel. Een poolparty wordt het, als het weer mee zit. Een paar spelletjes uitgezocht om te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Makkelijk….  Kort dag, dus ook niet meer de tijd om het té gek te maken..... Eigenlijk ook wel eens lekker, dacht ik toen al.

 

Organiseren

Ja dat is het inderdaad. Want we zijn anders gewend. Ik ben een kei in het organiseren van kinderfeestjes, al zeg ik het zelf. De kinderen genieten en er wordt nog jaren over nagepraat.

Vroeg beginnen. Onvergetelijk. Want als ik iets doe, doe ik het goed, hé. Thuis natuurlijk. Samen een thema vaststellen. Weken, zo niet maanden van te voren het internet afstruinen voor dé leukste activiteiten. Een uitnodiging maken. Spullen bestellen. En ga zo maar door.

De dag plannen. Hele avonden ben ik er mee bezig. En ik vind het nog leuk ook

 

Zelf-maak-traktaties heb ik inmiddels al wel afgeschaft. Zo slim was ik al. Je kan wel raden waarom……

 

De dag zelf

De laatste dagen van te voren moet er natuurlijk nog één en ander voorbereid worden. Even goed doorpakken. De rest van het gezin instructies geven, want zij mochten zich er eerder niet mee bemoeien, dat snap je wel.

En dan is het eindelijk zover. Tijdens het feestje ben ik continu in de weer. Spullen klaar zetten, de planning en de tijd in de gaten houden, zorgen voor natjes en droogjes.

En dan... het is alweer voorbij. Hoe fijn het voelt als iedereen naar huis is en ik mijn voetjes op de bank kan leggen, kun je je vast wel voorstellen. Maar niet voordat alles opgeruimd is! Een beetje (heel) moe en voldaan, zoiets.....

 

Bewustwording

Eigenlijk vindt ik het zó leuk om dit te doen. Maar ik overvraag mezelf er zo ontzettend mee. Nu merk ik dat het ook anders kan, omdat het last-minute moet. Merk ik dat dit zoveel relaxter is, zoveel beter voor mezelf. Ik ben er zoveel gezelliger door. En zullen die meiden er zaterdag iets van denken? Nee, zeker weten van niet.

 

En ik, wat doe ik zaterdag? Ik ga genieten en af een toe een spelletje organiseren. En laat die meiden lekker hun gang gaan en lol hebben. Wat wil ik nog meer……

 

Kiezen voor jezelf

Dit jaar leer ik dat het ook anders kan. Dat ik altijd een keuze heb. Ik kan kiezen hoeveel inspanningen ik vooraf lever, ik kan kiezen hoe betrokken ik ben op de dag zelf. Ik kan zelfs hulptroepen inschakelen, vooraf en tijdens het feestje. Of ervoor kiezen me tussendoor even terug te trekken. Het lastige is om me op de juiste momenten bewust te zijn van die keuze. Mis ik dat moment dan is het te laat en dan ga ik er vol voor, ben ik niet meer te stoppen.

 

Die interne drijfveer zit in mijn karakter. Komt voort uit mijn creativiteit, maar ook uit perfectionisme, het ergens in vastbijten en niemand teleur willen stellen (wat feitelijk helemaal niet het geval is). Vele HSP’ers zullen dit herkennen. Karaktereigenschappen die prachtig zijn, mits je ze op de juiste manier inzet en ermee in balans blijft. Ze zijn tegelijkertijd een ontzettend grote valkuil, die bij verkeerd gebruik maken dat je uit balans raakt.

 

Beïnvloeden

Hoe beïnvloed ik die balans dan? Dat is een vraag die ik vaak hoor. Daarom heb ik een programma geschreven waarin ik met jou op zoek ga naar wat voor jou werkt. Wat zijn jouw valkuilen, waaraan verlies jij energie? Dat brengen we samen eerst in kaart. Want dan pas kun je het voorkomen en er daardoor voor zorgen dat jij je voelt zoals ik nu bij het organiseren van een "eenvoudig", maar toch leuk, kinderfeestje. En het mooie is dat je tijdens het traject ook een cadeautje krijgt. Enkele Reiki-energie-cadeautjes om precies te zijn.

 

Hier kun je je aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Als jij in de opmerkingen “Energy-talk-sessie” vermeld dan neem ik snel contact met je op om een afspraak te maken.

Wil je eerst meer weten over het traject klik dan hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.