Ik mis mijn corona-bubbel!

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 04:16

Eigen ritme, rust en geen druk hebben, werken goed voor iemand die hoogsensitief is.

Eigenlijk durf ik het bijna niet te zeggen, maar de bubbel waarin ik leefde tijdens de corona-lock-down beviel me wel. Die paste me goed. Soms mis ik deze nu zelfs. Herken jij dat?

 

Thuis

Het was in het begin even wennen. Thuis werken. Kinderen die de hele dag om me heen waren. Iedereen uit zijn vaste structuur gehaald, plotseling. Maar al snel keerde er een zekere rust over ons gezin. Iedereen vond zijn of haar ritme. Het was fijn om veel bij elkaar te zijn. Veel aandacht, liefde en warmte met elkaar te kunnen delen, zeker in die periode. En al snel werd het gewoon.

 

Eigen regie

Aangezien ik niet de enige ben die hoogsensitief is bij ons thuis. Genoot mijn hele gezin ervan om eigen regie te  kunnen voeren. Zonder druk, zonder stress, je eigen ritme volgen en luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. En zo op je eigen manier de taken die je te doen staan volbrengen. Want die drive was er ook gewoon. Moeten afwisselen met mogen. Hoe fijn kan het zijn, ik kreeg er voldoening van op deze manier te kunnen functioneren.

 

Het nieuws

Het nieuws volgen deden we selectief en nog!  Want iets positiefs wordt er niet vaak uitgezonden en  al die negativiteit en emoties hebben veel impact op ons. Dat dragen we lang met ons mee. En zeker de kinderen die dat wat zij ervaren nog niet zo goed onder woorden kunnen brengen en er dan toe neigen om maar niets te zeggen. Het hele corona-gebeuren had al meer dan genoeg impact.

 

Medeleven

Begrijp me niet verkeerd. Het hele gebeuren heeft me zeker niet onberoerd gelaten, integendeel. Ik treur mee om al het verlies wat mensen geleden hebben, leef mee met hun angst en verdriet. Ik heb diep respect voor de zorg en het onderwijs. Ook voor alle instanties die ervoor gezorgd hebben dat er ineens zoveel mogelijkheden waren in het ziekenhuis en met betrekking tot thuisschool en thuiswerken.

 

Corona op z’n retour

Het was een hele heftige periode, voor veel mensen in ons land. Maar gelukkig ging het langzaam maar zeker beter in Nederland. Door de gestelde maatregelen nam het aantal zieke mensen af. En werd er steeds een beetje meer mogelijk voor ons. Beetje bij beetje kwamen er alweer wat vriendinnetjes over de vloer. De bubbel kreeg al wat deukjes. De eerste echt merkbare stap was dat er weer gesport kon worden door kinderen. In eerste instantie klonk dat heel fijn. Maar het luidde ook het begin in van verplichtingen.

 

Afbrokkelende bubbel

Oh help, met drie kinderen, waarvan er twee intensief turnen, en veranderde trainingstijden was het weer even puzzelen. Carpoolen, wat we eerder deden mocht nog niet. We deden het allemaal zelf. Ik zag er tegen op, daar ben ik eerlijk in. Ik heb het niet gemist, want af en toe ben ik net een taxichauffeur. En mijn bubbel, die brokkelde ondertussen verder af.

Hoe meer mogelijkheden en vrijheid we in Nederland kregen, hoe meer ik terug in een keurslijf werd geplaatst waar ik minder goed in pas. Ik ben me de afgelopen zeer bewust geworden wat ik nodig heb.

En nu

We leven in een drukke en hectische maatschappij, waar de lat hoog ligt, prestatie toch min of meer verwacht wordt, evenals productie. De druk wordt op alle fronten hoger. En dat merk ik, in negatieve zin. Gelukkig heb ik ook positieve zaken geleerd en weet ik steeds beter, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik mezelf hiertegen kan beschermen.

Een van die dingen die ik dagelijks doe is mijn eigen bubbel creëren. Dit is een visualisatie die ik doe en waardoor prikkels van buitenaf buiten die bubbel blijven en dus minder impact op mij hebben.

Deze techniek heb ik tijdens een van mijn Reiki-cursussen geleerd en is zeer effectief. Ik stel me voor dat mijn lichaam gevuld wordt met licht, dat via een straal uit mijn eigen gouden zon, mijn kruin binnen stroomt. Het licht vervult mijn lichaam zo volledig dat het zelfs naar buiten treed in een cirkel om me heen. Mijn eigen bubbel. Hij is flexibel, ik kan hem kleiner en groter maken afhankelijk van mijn behoefte. Ik voorzie hem nog van een gouden laagje om hem nog sterker te maken.

Ik kan er de hele dag mee vooruit.

 

Heb je ook interesse?

Heb je interesse in dit soort technieken, waarmee je, als hoogsensitief persoon, goed voor jezelf kunt zorgen? Waardoor je lekker de dag door komt en je ook 's avonds nog energie over hebt. Wil je er meer over weten? Neem gewoon even contact met me op, dan kletsen we er verder over.

 

Warme groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.