De wijsheid van een overprikkelde moeder

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 13:31

Eigenwijs, eigen wijsheid of egoïstisch?

 

In dienst van je gezin.

Sta jij dat ook? Hollen en vliegen! Zij vragen, jij draait. Waarschijnlijk sta je er niet eens bij stil. Het is zo’n automatisme. En eigenlijk voel je je er goed bij. Zorgen voor anderen voelt fijn en maakt dat je jezelf ook goed voelt. Je bent van waarde. Het enige nadeel is dat je ’s avonds opgebrand bent en niet aan de dingen voor jezelf toe komt.

 

Je kinderen worden ouder. Meer clubjes, meer ditjes, datjes en wasjes etc. Wat betekent dat voor jou? Je energie wordt minder, je raakt overprikkeld, er komt niets uit je handen. Je wordt boos op je zelf, het frustreert. Je bent uitgeblust.

 

overprikkelde moeder in druk gezin

Energielek.

Wat is er met je aan de hand?  Ergens in de afgelopen jaren ben je de balans in je energiepeil kwijt geraakt. Er stroomt meer energie uit je als dat er weer bij komt. Je gaat over je grenzen heen.

 

Hoe komt dat? Dat is wat je je afvraagt. Om je heen zie je moeders bij wie het allemaal wel lukt. Zij lijken nog drukker als jij. Hoe frustrerend! Jij vindt van jezelf dat je dat ook moet kunnen.

Wie ben jij?

Dat is waarschijnlijk meteen een van je valkuilen. Je wil het allemaal zo goed doen. Jouw lat ligt hoog, torenhoog zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Je past je daardoor aan, aan de mensen om je heen. Met name aan de mensen die belangrijk voor je zijn. In een proces van al die jaren ben je jezelf langzaam maar zeker kwijt geworden.

 

Wie ben jij? Weet je het nog? Wat zijn de dingen waar jij blij van wordt? Welke dingen deed je altijd zo graag? Wanneer heb je dat dan voor het laatst gedaan? …… Schrik je van je antwoord?

 

Toch ligt hier een deel van de oplossing, waardoor je je weer beter gaat voelen. Inderdaad….. door tijd voor jezelf te nemen. ME-TIME is een magisch woord. En voor sommige hoogsensitieve moeders zelfs ALLEEN-TIJD.

 

“Wat?” Ik hoor het je denken. “Dat kan toch niet! Nee, zo egoïstisch ben ik niet. Ik kan anderen toch niet teleurstellen”. Maar denk er eens over na. Hoe was het toen je nog geen kinderen had, had je toen dezelfde klachten? En toen de kinderen klein waren, jou wereld nog kleiner was, ze misschien nog veel sliepen. Hoe voelde je je toen? En wat gebeurde er met jou in de jaren dat jouw kinderen opgroeide? Zie je een tendens?

 

Waarschijnlijk een tendens waar je iets van kunt leren. Want toen je minder klachten had, zag je leven er anders uit. Wat deed je in die tijd, waar je jezelf nu geen tijd meer voor gunt?

 

Energiegevers.

Oké. Hoe vul je nou die tijd voor jezelf in dan? Wat heb jij nodig? Tijd voor jezelf om je eigen dingen te doen? Of ben je nog liever af en toe even helemaal alleen?

Heb je al inspiratie opgedaan door terug te denken aan dat gene waar je jaren geleden energie van kreeg en blij van werd? Welke stap kun je nu kunt zetten?  Inderdaad, nu ter plekke. Welke dingen heb jij nu nodig? Maak er een lijstje van.

 

zorg goed voor jezelf, dan pas kun je goed voor anderen zorgen

Gelukt?

Wat gebeurt er met je als je naar dat lijstje kijkt?

Krijg je er een goed gevoel van, begint er ergens iets te kriebelen? Voelt dit als ruimte? Ruimte die jij voor jezelf gaat creëren door deze voel-je-goed-activiteiten in te plannen. Realiseer je dat je nog beter voor je gezin kunt zorgen, als je eerst goed zorgt voor jezelf!

Ja, zo is het!

 

Creëer dagelijks één of enkele ME-TIME-momentjes, plan ze in. Zorg dat je gezin weet wat jij nodig hebt en waarom, daardoor ontvang je begrip. Creëer hiermee randvoorwaarden om je plan ook te laten slagen. Door de energie die je dit oplevert zul je gegarandeerd lekkerder in je vel komen te zitten. Krijg je meer balans in je leven.

 

Geen bezwaar.

Voel je je bezwaard om jezelf tijd voor zo’n activiteit te gunnen? Waarschijnlijk is het lastig voor jou vertrouwen in jezelf te hebben, van jezelf te houden zoals je bent en weten wat je nodig hebt in je leven en daarvoor gaan staan.

Dit kun je gelukkig leren.

 

Balans.

Maak nu de balans op. Kiezen voor jezelf is dat egoïstisch, eigen wijs of je eigen wijsheid?

 

Hulp nodig?

Ik kan je in dit proces helpen. Ik kan je leren je eigen kwaliteiten en behoeften te zien. Waardoor jij in staat zult zijn die tijd voor jezelf te nemen. Je energiepeil weer omhoog te brengen. Waardoor je de betere versie van jezelf wordt.

 

Lukt het je wel om tijd voor jezelf te nemen, maar heb je meer nodig? Ook daarin kan ik met je meedenken.

Plan een energy-talk-sessie met me in, door hieronder je gegevens achter te laten en "energy-talk-sessie" te vermelden. Andere reacties zijn ook van harte welkom!

 

Energieke groet,

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.