Niksen, luieren, lummelen, lantefanteren

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 12:13

In de laatste Energizer voor mijn vakantie schreef ik het volgende: Hierna ga ik een paar weekjes niet werken en vooral ook veel offline zijn. Dat vind ik namelijk wel een groot nadeel van mijn bedrijf; er gaat veel social media en digitaal werk mee gepaard. Daarom heb ik sinds dit jaar ook echte vakanties ingevoerd. Eerder vond ik het wel leuk om te blijven posten op de socials. Met alle gevolgen van dien..... Aangezien ik nog steeds aan het oefenen ben met "niksen" past dit me prima!

Ja je leest het goed ik kan nog steeds niet zo goed helemaal niets doen. Moet je dat dan willen, kun je je afvragen. Ik zeg volmondig JA, want de momenten dat ik ervaar wat eventjes niets doen me brengt vraag ik mezelf af waarom ik dat niet vaker doen.

Hoe complex een mens toch in elkaar zit.

Het is zoveel gemakkelijker om in mijn oude patroon van lekker druk zijn, rennen en vliegen te vervallen. Allemaal leuke dingen. Maar niets doen vraagt van me dat ik de controle los laat. En daar zit het 'm denk ik in. Het zou ook nog kunnen zijn dat er een onbewuste angst is voor alles wat er bovenkomt als ik even zit te lummelen. Een andere factor zou "wat anderen zullen denken" kunnen zijn.

Het is voor mijn zo'n diepgeworteld iets om bij issues of problemen in de actiestand te gaan. Om plannen te hebben die ik met liefde uitvoer. En zovéél leuk te vinden, blij van te worden en energie van te krijgen. Er plopt altijd wel weer iets op.... en hup go. Gewoon eens toekijken, afwachten, diep ademhalen, lachen, huilen, uitrusten, bijslapen, afleiding zoeken of gewoon een beetje dagdromen, lastig.

En juist op die momenten dat het wel lukt vindt ik écht rust. Juist dan ontstaan de mooiste, creatieve ingevingen en oplossingen. Juist dan kan er heling plaatsvinden. Dát zijn de momenten dat mijn lichaam in zijn kracht staat en ik dus ook.

 

Tegenwoordig heeft het zo'n negatieve bijsmaak als je niets doet. We leven in een tijdperk waarin het tempo hoog ligt en er veel druk wordt ervaren. We worden van alle kanten gedwongen of gemotiveerd om een actief en ambitieus leven te leiden en lanterfanten wordt gezien als iets negatiefs. Waar het me juist zoveel positieve dingen brengt in de zin van oplossingen, inspiratie en gezondheid.

 

Tijd, stilte en ruimte

Dit zijn in mijn ogen de medicijnen die we nodig hebben. Op die momenten kunnen we alles toelaten wat er zich voordoet, elke emotie, ons volledige zelf. Want hoe pijnlijk of verlammend iets ook is, het is onderdeel van jou. Het komt op je pad omdat je een les te leren hebt. Maar in de hectiek van alle dag is het makkelijker om het weg te stoppen. Om je, zoals ik dat ook nog vaak doe, te verstoppen in druk zijn. 

Afleiding

Een naar gevoel drukken we weg. We willen het niet. We willen iets presteren. Nuttig maken. En hoe makkelijk is het dan om de smartphone te pakken. Afleiding. Dan is het er niet meer. We denken ons dan beter te voelen, dat het opgelost is.. Maar wat er werkelijk gebeurd is dat je het ergens wegstopt. Dat het ergens aanhaakt op een soort gelijke situatie of gevoel. Ergens in je lichaam. Het vormt het begin van een blokkade, welke groeit en groeit. Totdat deze klachten gaat veroorzaken. Onbegrepen klachten. Geen oorzaak voor te vinden.....

Tijd, stilte en ruimte

Maakt dat je je ontspannen voelt. Je weer oog hebt voor al het moois om je heen. Een moment om de blokkades in je lijf te helen. Waarin je een rijkgevoelsleven hebt, waarin geluk de boventoon voert. Juist na een moment van niets doen kun je er weer volop tegen aan en lever je beter werk. 

Controle is een illusie
Niets doen is in veel gevallen effectiever!


Die missie neem ik in elk geval mee de vakantie in, want niets doen is het beste werk wat je voor jezelf kan verrichten!

Wil je meer informatie over holistisch energetische behandelingen? 

 

 

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.