Dit helpt tegen hooikoorts

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 16:08

Zoveel mensen om me heen hoor ik zeggen dat ze (ineens) hooikoorts hebben, ook kwamen er al een aantal mensen met rode oogjes vragen of ik iets voor hen kan betekenen met mijn behandelingen. Een interessant thema om verder in te duiken, dacht ik. Zeker omdat ik deze week op op het nieuws hoorde dat 1 op de 5 Nederlanders met de nare symptomen ervan kampt.

 

​Het lijkt wel of er steeds meer mensen hooikoorts hebben....

Onze manier van eten (kunstmatige voeding) maakt het voor ons lichaam steeds lastiger om te herkennen welke stoffen gezond zijn en welke niet. Zo kan het dat ons immuunsysteem natuurlijke stoffen, zoals stuifmeel en pollen, opeens gaat benaderen als schadelijke indringers. Ons afweersysteem vertoont dan een overdreven reactie op een lichaamsvreemde, maar onschadelijke stof.

 

Nu schijnen er op dit moment ook nog eens heel veel pollen vrij te komen door de droogte, waar deze eerder dit jaar in overvloed werden aangemaakt dank zij het natte voorjaar.

 

Er is echter ook een energetische verklaring te geven voor hooikoorts. Ik zie dit altijd als een soort van symboliek die je helpt om met een andere bril op naar je klacht te kijken en je mogelijkheden biedt om jezelf te helen.

Energetische verklaring:

Allergisch tegenover je eigen natuur, je ware aard, geprojecteerd op grassen. Je houdt je ware zelf angstig verstopt van binnen, gefrustreerde emoties maar boordevol mogelijkheden. Je vertrouwt je eigen natuur niet, je bent er bang voor, of voelt je minderwaardig en durft jezelf niet te uiten zoals je het allerliefste zou willen. Angst voor reacties van de buitenwereld? Zoals jij stuifmeel uit niest, zo nies je je eigen gaven, talenten weer uit! Schaam je je ergens voor? Of voor jezelf? (Allergie, jeuk) niet goed genoeg voelen?

 

Het voelt diep van binnen als een zelfverstikking aan emoties, vasthouden wegstoppen, en juist die energie die zo graag vrij wil komen! Onveiligheid voelen in jezelf, zorgt dat je houvast buiten jezelf gaat zoeken en zo belemmer je nieuwe en gezonde keuzes maken voor jezelf. Vasthouden aan oude vastgeroeste patronen, bang voor veranderingen en het opbloeien van nieuwe krachten en energie. Je drukt jezelf als het ware vast in het patroon van het hooikoorts seizoen.

Oplossingen

Als ik op internet opzoek ga naar oplossingen kom ik indrukwekkende rijtjes tegen. Van medicijnen, tot binnen blijven; van niet wrijven tot vaseline smeren; hou het weer in de gaten is ook een mooie en een zonnebril op zetten kan natuurlijk ook. Allemaal symptoombestrijding en moeilijk toepasbare tips. Maar desondanks zit jij misschien nog wel steeds met brandende ogen en een loopneus.

 

Begrijp me niet verkeerd; het is altijd goed om de huisarts te raadplegen. Maar bij deze wil ik ook twee tips met je delen waarmee je naar de daadwerkelijke kern van jouw hooikoorts gaat en let op dat zijn niet de pollen! Ik raad je aan om met behulp van onderstaande tips op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak van jouw klacht

Tips

Tip 1

Je lichaam verzet zich tegen de prikkels uit jouw omgeving. Zowel tegen de fysieke prikkels van zaden en pollen, als tegen niet-tastbare prikkels. Zijn het misschien ook mensen en gebeurtenissen in jouw leven waar jij last van hebt? Onderzoek dan eens geduldig wat je daar aan zou kunnen veranderen en kijk daarbij ook naar je eigen rol in het geheel.

 

Tip 2

Als energetisch coach kan ik je helpen om te onderzoeken waar of van wie je in je omgeving last van hebt en je begeleiden om dit los te laten. Of als de oorzaak meer in jezelf gelegen is gaan we op dat vlak aan de slag.

Holistisch energetische therapie brengt daarnaast ook rust en ontspanning in je overactieve immuunsysteem, waardoor er (letterlijk en figuurlijk) weer ruimte komt om te ademen!

 

Ik ben heel benieuwd wat jij met deze tips kunt. Als je het fijn vindt dat ik even met je meedenk, plan dan hier​ een gratis, online Energy-talk-sessie met me in. Ik vind het leuk om je verder te helpen!

Wil je meer informatie over mijn  holistisch energetische behandelingen? 

 

 

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.