Heb jij energetische blokkades?

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 16:14

Misschien heb je mij wel eens horen vertellen over energetische blokkades of lees je dit en voel je vraagtekens. In dit blog help ik je om te onderzoeken of jij energetische blokkades hebt en natuurlijk vertel ik je ook wat je eraan kunt doen.

Wat is een energetische blokkade?

Energie stroomt door jouw lichaam. Als deze lekker stroomt, zit jij goed in je vel. Toch kan de energie geblokkeerd worden. Dit gebeurd door energie van bepaalde gebeurtenissen of ervaringen, die niet op de juiste manier verwerkt wordt en zich gaat ophopen. Het gaat daarbij meestal om een emotie of een angst die onvoldoende de aandacht kreeg, te heftig was om te doorvoelen of waar je je simpel weg geen raad mee wist. Daarom wordt er ook wel eens gezegd dat blokkades het gevolg zijn van lessen die we in ons leven nog niet geleerd hebben. Er ontstaan dan ‘knopen van energie’ in je chakra(’s) of aura of andere energiebanen in je lichaam, waardoor de energiestroom stagneert en je uit balans raakt.

Welke emotie?

Soms was er een duidelijk trauma dat de oorzaak van de energiebklokkade is, maar veel vaker is er sprake van een (opeenstapeling van een) aantal kleinere gebeurtenissen. Je bent je waarschijnlijk niet bewust van dat dit gebeurde en hebt in je bewustzijn geen idee waar of wanneer deze blokkade is ontstaan. Wellicht heb je ooit een spreekbeurt gegeven, waarbij er in de klas gegniffeld werd. Jij kreeg het gevoel dat je niet serieus genomen werd. Je stopte dit nare gevoel weg. Later in je leven verspreek je je en er wordt om gelachen. Het gevoel dat daarbij ontstaat is al wat heftiger doordat het ‘aanhaakt’ aan de in je cellen opgeslagen emotie van destijds. Hoe vaker een soortgelijk iets zich voordoet hoe groter de kluwe van opgeslagen energie wordt, waardoor er meer en meer energie geblokkeerd wordt.

Waar aan merk je dat er een blokkade is?

Je energielichaam geeft een signaal af dat er iets niet oké is. Dit signaal begint vaak subtiel, maar zal steeds luider afgegeven worden als het niet gehoord wordt. Je lichaam laat je op deze manier weten dat er aan iets gewerkt moet worden. De blokkades kunnen zich uiten in fysieke, emotionele of energetische klachten. Er zijn een aantal dingen waaraan je kunt herkennen of je last hebt van een energetische blokkade. Ik noem er enkele:

 • vermoeidheid
 • concentratie problemen
 • niet goed kunnen gronden
 • last hebben van spierpijn op onlogische plekken
 • hoofdpijn hebben of spanning in het hoofd hebben
 • pijn of spanning op andere plaatsen in je lichaam
 • last hebben van onrust
 • last hebben van ‘onverklaarbare’ emoties
 • slecht los kunnen laten
 • het verleden dat maar blijft terugkomen in je hoofd
 • ergens niet goed van opknappen

De meest voorkomende blokkades:

 • Een blokkade in nek en schouders kan de oorzaak zijn van hoofdpijn en nekpijn. Welke last draag je mee?
 • Een blokkade in de onderrug veroorzaakt vaak rugpijn of menstruatieklachten. Soms moeite met zwanger worden.
 • Een blokkade in het hartchakra kan benauwdheid en depressie veroorzaken. Wat heb je op je hart?
 • In het maagchakra zitten vaak allerlei emoties samengeklonterd. Als een steen op de maag. Dat kan spijsverteringsproblemen geven en ernstig energiegebrek.

Naar de dokter.

Bij klachten ga je naar je huisarts. De reguliere doktoren gaan dan op zoek naar de oorzaak. maar In de praktijk pakken ze vaak de symptomen aan, want wellicht heb je ergens een tekort aan of moet je vooral wat rust nemen, moet je er anders mee om leren gaan of zelf maar helemaal mee leren leven. Hiermee wordt onvoldoende tot de kern van je probleem gekomen. Je hebt de les nog steeds niet geleerd, de emotie nog niet aangekeken en verwerkt. En binnen no time ontstaat er een trigger en manifesteert de blokkade zich opnieuw. Hiermee zeg ik niet dat je niet naar een huisarts moet gaan. Zeker wel. Belangrijk is goed onderzoek voor acute zorg en om een ernstige medische oorzaak uit te sluiten. Maar daarna mag de zorg wat mij betreft samen gaan met de complementaire, c.q. alternatieve zorg.

Aanpak vanaf de oorzaak.

Het opheffen van blokkades zorgt ervoor dat je levensenergie kan stromen en stimuleert je zelfhelend vermogen. Het geeft ruimte om in beweging te komen. Er zijn veel verschillende methodes om dit te doen, ik deel er enkele met je:

 • Je gaat met je aandacht naar plekken in je lichaam waar je een naar gevoel of pijn ervaart. Adem hier naar toe. Blijf hierbij met je aandacht. En merk dat het langzaam maar zeker oplost.
 • Ho’oponopono, een Hawaiaans vergevingsritueel. Je reinigt negatieve programma’s in je lichaam en geest die overbodige weerstanden, pijnlijke herinneringen en negatieve ervaringen bevatten. Zo verbreek jij de verbinding tussen jou en zo’n beperkend programma.
 • Sedona; een techniek die je op elk moment in staat stelt om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en ongewenste lichamelijke sensaties (zoals pijn en vermoeidheid), los te kunnen laten.
 • EFT, een kloptechniek waarbij je op meridianen klopt en daarbij een krachtige helende zin opdreunt. Het is een tool waarmee je fysieke en emotionele stress, trauma’s, negatieve emoties en gedachten kan verwerken.
 • Reiki is een vorm van handoplegging, waarbij universele energie wordt gebruikt om ons uitgebreide netwerk van energiebanen (meridianen) weer in balans te brengen en te houden. Reiki lost energieblokkades op, door extra energie door het lichaam van de ontvanger te laten stromen.
 • Access Bars®; door 32 drukpunten op het hoofd in verschillende combinaties (bars) licht aan te raken, worden energiebanen in het lichaam in beweging gezet. Een manier om gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten of gevoelens te veranderen.
 • Innerlijk kind-werk, dit houdt in dat je terug gaat naar de ervaringen die je als niet veilig of fijn hebt beleefd en jouw kind alsnog geeft waar het toen behoefte aan had. Jouw ouders/verzorgers konden het toen niet, maar jij kunt het nu wel.

Een aantal van de genoemde tools zijn zelfhulp technieken. Het is echter van groot belang om deze op correcte wijze aan te leren. Tevens gebruik ik ze in mijn Holistisch energetische behandelingen. Als ze voor jou een bijdrage zijn, dan zal ik ze je ook aanleren zodat je er zelf mee verder kunt.

Holistisch energetische healing

Alles is energie en verbonden via één groot veld. Tijdens een healing (ook op afstand mogelijk) stem ik af op jou en werk ik met jouw energieveld. Ik ondersteun je op een intuïtieve manier met Reiki en andere energetische behandelingen. Reiki is universele levensenergie die ik via mijn handen en aanraking doorgeef. Ik stem me af op wat jij nodig hebt. Soms gebruik ik ook edelstenen en klankschalen ter ondersteuning.

 

Door een healing worden blokkades opgelost op lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Je zelfhelend vermogen wordt geactiveerd en je energiesysteem (aura en chakra’s) wordt opgeschoond en in balans gebracht.

In de behandeling ervaar je vaak een diepe ontspanning, lossen vastgeroeste ideeën en patronen op, je bewustzijn verdiept zich en je ervaart ruimte om te voelen en te ervaren wat ten diepste in je zit. Ook kan er inzicht ontstaan in de achtergronden van een ziekte of een probleem.

 

Healing is een zachte en effectieve behandeling bij allerlei klachten en helpt blokkades opheffen. Ook bij ernstige ziekten of pijn kan healing verbetering of verlichting geven.

 

Wil je graag hulp bij het opheffen van jouw blokkades stuur me dan een mailtje op nicole@energie-ik.nl. Dan spreken we iets af.

Wil je meer informatie over mijn  holistisch energetische behandelingen? 

 

 

We kunnen natuurlijk ook gewoon eens samen in gesprek over wat ik voor jou kan betekenen.

Laat het me weten als daar jouw behoefte ligt!

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.