Verjaardagensurvival voor een HSP

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 12:11

Afgelopen weekend vierden we de verjaardagen van onze jongste en mijn man. Hartstikke gezellig. Op zaterdagavond kwamen de vrienden en wat familie op bezoek (17 personen) en op zondag ook nog 12 personen. Maar die gezelligheid heeft voor mij en ik denk voor vele HSP’s met mij ook een keerzijde. In dit blog neem ik je graag mee in mijn ervaring en de dingen die ik doe om mezelf staande te houden en maximaal te kunnen genieten.

Plannen

Ik heb alles graag ruim van te voren gepland. Wie nodigen we wanneer uit? Wanneer doen we het kinderfeestje? Vanaf hoe laat? Wie komt er ook daadwerkelijk? Op die manier kan ik in mijn hoofd orde creëren, me voorbereiden. Langzaam ontstaan er dan al wat ideeën over de hapjes of het gebak. Ik probeer het vaak ook wel wat af te remmen of direct knopen door te hakken in wat we gaan doen, omdat mijn hoofd anders overuren maakt. Ook zorg ik ervoor dat ik al wat extra drinken meeneem bij de wekelijkse boodschappen.

Valkuil

Een grote valkuil is dat ik in mijn hoofd nog altijd graag het perfecte feestje wil organiseren. Ik heb dan ook steevast veel te veel in huis. En ik het bovendien leuk vind om wat dingetjes in de keuken te maken. Ik trapte er ook dit jaar weer in. Want ik bedacht me om een nieuwe plaattaart te proberen…. Nou die ging helemaal de mist in. Gelukkig kan ik er inmiddels om lachen, maar in het verleden werd ik dan verdrietig, boos op mezelf. Dan had ik de lat weer veel te hoog gelegd.

 

Taakverdeling

Inmiddels zijn mijn man en ik een goed team. Hij zorgt vooral voor het drinken. Omdat ik dat overzicht vaak niet heb en het me heel veel energie kost om het allemaal bij te houden. Ik zorg voor de hapjes. Het meeste heb ik al voorbereid. Maar het is ook fijn om me even een beetje terug te kunnen trekken en in mijn bubbel van iets maken te stappen.

Energiebescherming

Op een gewone dag doe ik in de ochtend een meditatie en zorg ik voor mijn energie. Op zo’n verjaardagsdag aard ik mezelf nog even vlak voordat ik de gasten verwacht. Zet dan ook extra bescherming op tegen energieën van anderen. Trek me vaak ook even terug om weer wat op te laden en even te niksen. En dat werkt eigenlijk heel goed. Voordat ik ga slapen maak ik me nog even los van alle energieën van die dag en geef ik mezelf Reiki. Daarmee val ik heerlijk in slaap. De volgende dag is het tijd om op te ruimen. Maar ik vind het ook heel belangrijk om de ruimte energetisch te reinigen.

Wat doe ik aan vandaag

Ik hou ervan om me leuk aan te kleden en net even anders op te maken op zo’n dag. Maar ik weet dat dit voor veel HSP’ers anders is. Zij lopen het liefst wat meer comfi rond. Kies in elk geval kleding uit waar jij je op zo’n dag prettig in voelt. Laat je daarbij niet leiden door wat de standaard is. Het is tenslotte jouw feestje!

 

Hapjes

Zoals al eerder gezegd op een verjaardag komt er lekkers op tafel. Vaak ook alcohol. We zijn zo geconditioneerd dat eten en drinken direct met gezelligheid geassocieerd wordt. En anders om zonder dat wijntje geen plezier. Maar wat nou als je last krijgt van alcohol of zoetigheid. Alcohol kan ik op zo’n feestje makkelijk laten staan. Maar ik hou wel van iets lekkers. Een stukje chocolade of een lekkere wrap, een stokbroodje met beleg of een blokje kaas. Ik weet dat deze dingen mijn energie naar beneden halen. Maar ik zwicht. En eerlijk…. Dan heb ik geen goede rem….. Inmiddels ben ik gestopt om mezelf hierop af te rekenen, omdat het dan dubbel energie kost. En dat is goed zo. Morgen eet ik weer paleo en komt het wel weer goed met die energie.

Kinderfeestje

Ja superleuk, zo’n kinderfeestje! We hebben al vanalles georganiseerd hier. Dan was ik er weken, soms zelfs maanden mee bezig. Want ook dan moest het allemaal op en top zijn, natuurlijk. Maar wat kostte dat veel energie. Toen ik burn-out raakte ben ik het me makkelijker gaan maken. Op aandringen van mijn man…. We gaan gewoon ergens naar toe en dan is het ook leuk. Ook realiseer ik me dat ik de kids niet meer hoef te vermaken. Ze verzinnen zelf de leukste spelletjes die ze normaal gesproken niet zo snel kunnen doen. Loslaten… en op de bank gaan zitten om te kijken en mee te genieten. Best lastig ook. Want dan hoor je een andere moeder zeggen dat zij het zo’n onzin vindt dat er altijd van die uitstapjes gemaakt worden. Waar zijn de simpele thuisfeestjes gebleven? Laat maar. Ik hou liever wat energie over.

Kies voor fijn

Er zijn zoveel manieren waarop je een feestje kunt vieren. Ook ieder mens en iedere HSP is anders. Iedereen heeft iets anders nodig om zich goed te voelen. In dit blog schreef ik mijn manier. Misschien voelt het volgend jaar weer anders en pak ik het anders aan. Wat ik vooral wil bereiken is dat je ideeën opdoet waarmee jij je op een verjaardag goed kan blijven voelen. De tip die ik je wil meegeven is dat je je verjaardag vooral voor jezelf moet vieren, niet voor een ander. Doe waar jij blij van wordt. En de dag erna moe zijn, dat mag er ook gewoon zijn.

 

Een stukje zelfzorg in de periode van een verjaardag kan heel fijn zijn. Dit zou je kunnen doen in de vorm van een holistisch energetische behandeling. Zo'n sessie biedt je sowieso rust en ontspanning. Daarnaast zijn er wellicht overtuigingen die maken dat het organiseren van zo'n verjaardag je veel energie kost. Op die overtuigingen kunnen we werken. Met een access bars behandeling is het zelfs mogelijk om je brein volledig te resetten; te ontdoen van alle overtuigingen die je er in de loop van je leven in hebt opgeslagen.

Wil je meer informatie over mijn  holistisch energetische behandelingen? 

 

 

We kunnen natuurlijk ook gewoon eens samen in gesprek over wat ik voor jou kan betekenen.

Laat het me weten als daar jouw behoefte ligt!

 

Energieke groet

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.