Je voelt je kind zo goed aan; meditatie om je energie te beschermen

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 11:39

Het was maandagochtend, nog heel vroeg. Ik maakte onze jongste wakker om straks weer naar school te gaan. “Goedemorgen, schatje!” En ik voelde de zware energie al… Na een “Nou lieffie ik zie je zo beneden, doe maar rustig aan” ging ik alvast naar beneden. Daar kwam ze aan, haar stappen op de trap klonken anders, ook zwaarder eigenlijk. Plof daar zat ze aan tafel, mondhoeken naar beneden. Hoofd leunend op haar hand. Op mijn vraag wat er aan de hand was, haalde ze haar schouders op. Goh ben je nog moe of heb je er vandaag even geen zin in? Wederom een schouderophaal.

Op zo’n moment gebeurd er van alles in mij. Eigenlijk 2 essentiële dingen:

 • Ik voel ook de trillingsfrequentie van mijn energie dalen
 • Mijn reparatiereflex gaat aan

Op deze twee wil ik graag verder in gaan, omdat ik denk dat elke HSP moeder die dit leest zich hierin herkent.

 

Stemming overnemen

Iedere gedachte, stemming en emotie is op energetisch niveau waar te nemen. Alles bestaat uit energie en heeft een trilling, een frequentie wordt dat ook genoemd. Als HSP voel je die energie automatisch. In dit geval was de energie van mijn dochter in een lage trillingsfrequentie. Door de sterke band die ik met haar heb, versmelt mijn energie met die van haar. We vormen op dat moment samen één energieveld. Maar goed daarmee is mijn dochter natuurlijk niet geholpen.

Het versmelten met de energie van iemand kan overal en met iedereen gebeuren, zelfs met een toevallige voorbijganger. Hoe intenser de band is hoe lastiger het te voorkomen is, maar gelukkig kun je jezelf wel leren beschermen tegen dit gebeuren. Je leert je eigen energie te versterken en begrenzen, waardoor je beter beschermt bent tegen invloeden en energieën van buitenaf.

In de oefening plaats je een beschermende rand om je aura. Daarbij is het belangrijk om goed in verbinding met jezelf en geaard te zijn.      

Reparatiereflex

Ik wil de natuurlijk niets liever dan ontbijten met een vrolijke dochter, die zin in de dag had. Daardoor trad mijn reparatiereflex in werking. Met de beste bedoelingen droeg ik vanalles aan om haar weer te laten lachen. Een reparatiereflex treedt vaak op als je je verantwoordelijk voelt. In dit geval voor het welbevinden van mijn dochter. Totdat ik me realiseerde dat het belangrijkste wat ik teweeg bracht was dat zij zich helemaal niet begrepen voelde. Ze was meer gebaat bij een begrip volle reactie van mijn kant.

 

Mijn HSP kant wil als geen ander dat alles fijn en harmonieus is, dit was echter niet de juiste manier om dit te bereiken. Als (HSP) kind is het zo belangrijk je gehoord en begrepen te voelen, het gevoel te hebben er te mogen zijn (met alles wat er is) en altijd geaccepteerd te worden. Dat werd mijn reparatiereflex onderdrukken. Het beste alternatief dat ik op dat moment had was haar in mijn armen te nemen en te zeggen dat het goed was. En weet je wat er gebeurde? Na enkele minuten (die voor mijn gevoel wel een uur leken) maakte zich los uit mijn omhelzing en zei: “Mam ik heb nu echt zin in een boterham!” Daarna was ze weer het vrolijke meisje dat zin heeft om naar school te gaan. Zoals ik haar ken.

  HSP-valkuilen

  Met dit verhaal wil ik je een aantal valkuilen van een HSP-moeder laten zien. Herken jij ze bij jezelf? Maar weet dus ook dat je het voor jezelf een heel stuk makkelijker kunt maken nu je dit weet! Wil je hier meer over leren? Als jij als HSP’er lekker in je vel zit door bij je eigen energie te blijven, heeft je kind de beste moeder die het zich maar kan wensen. Leer in één van mijn trainingen hoe je dit kunt bereiken. Om je alvast een voorproefje te geven deel ik een meditatie met je. Als je deze aan het begin van de dag doet, dan helpt het je om gedurende de rest van de dag bij je eigen energie te blijven.

  Druk op de rode knop, dan wordt je doorgelinkt naar meer informatie over de HSP-trainingen van Energie-ik.

   

   

  Energieke groet

  Nicole

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.