De dokter vindt geen oorzaak voor je klachten, maar je wil er toch van af.

Gepubliceerd op 3 december 2022 om 08:07

Klachten waar de dokter geen oorzaak voor kan vinden, blijven toch heel vervelend als je ermee moet dealen. "U moet er maar mee leren leven". Niet fijn als je dat te horen krijgt. Klachten waar je dagelijks op lichamelijk, energetisch, emotioneel of mentaal vlak mee moet zien te dealen en welke in meer of mindere mate impact op je leven hebben, dat wil je gewoon niet. Iedereen wil toch lekker leven, kunnen doen waar je zin in hebt, zonder remmingen of grenzen, ontspannen zijn en rust ervaren. Zoek de oplossing voor deze klachten eens op een ander vlak. Dokters kijken namelijk niet naar je energiebanen en daar kan toch van alles spelen. En het mooie is dat hier dan ook oplossingen voor zijn! Lees dit blog maar eens. 

Energie

Je lichaam bestaat uit miljarden cellen. Die krijgen allemaal zuurstof en voeding via het bloed. En ze krijgen energie via het energieveld. Dat energieveld bestaat uit de auralagen, chakra’s, meridianen en acupunten. Energie moet stromen net als bloed. Als je zaken in je leven mee maakt die je in meer of mindere mate aangrijpen zetten deze zich in je lichaam vast, in die energie stromen. Het kan al iets kleins zijn, zoals een klasgenoot die in de lach schoot tijdens jouw spreekbeurt, waarbij je dacht dat het over jou ging. Je stopte het nare gevoel weg, doorvoelde de emotie niet en ging door met je spreekbeurt. Maar het kan ook iets lichamelijks zijn, zoals een flinke val. Het gaat vastzitten. Het veroorzaakt dan een verstopping in de meridiaan of het chakra. Dat werkt als een dam. De energie hoopt zich op. Soortgelijke ervaringen haken op elkaar aan, totdat het op enig moment een blokkade in je energiestroom veroorzaakt. Je weet helemaal niet meer wat de oorzaak is.

Achter de blokkade krijg je een tekort aan energie.

Als een bloedvat verstopt raakt krijgt een deel van je lichaam geen zuurstof meer. Als er een verstopping zit in het energiesysteem, krijgt een deel van je lichaam niet genoeg energie. Dan krijg je pijn, stijfheid en functieverlies. Er is niets kapot maar het werkt gewoon niet meer zo goed. En de dokter kan niets vinden. Vaak vinden die opstoppingen in ​één van de 7 hoofdchakra's plaats, maar het kan ook op andere plaatsen in je lichaam gebeuren. Veel spreekwoorden verwijzen hier ook naar, zoals "je hebt iets op je lever". 

Energetische blokkades

Kortom energetische blokkades zijn een emotionele ophoping van energie die niet juist is verwerkt en veroorzaakt is door een bepaalde gebeurtenis. Dit kan ontstaan door de spirituele (bewustmakende) lessen in bepaalde situaties en/of gebeurtenissen onjuist te verwerken of de les ervan niet of te weinig te leren en dit kan mentale- of fysieke klachten als gevolg geven.

 

Herken je blokkades

Er een aantal dingen waaraan je kunt herkennen of je last hebt van een energetische blokkade. Dit zijn enkele voorbeelden:

 • vermoeidheid
 • concentratie problemen
 • je loopt vast in je dagelijkse leven (en in je hoofd)
 • fysieke vage klachten ervaren
 • niet goed kunnen gronden
 • last hebben van spierpijn op onlogische plekken
 • hoofdpijn hebben of spanning in het hoofd hebben
 • last hebben van onrust (afleiding zoeken)
 • last hebben van ‘onverklaarbare’ emoties
 • slecht los kunnen laten
 • steeds terugkerende (negatieve / belemmerende) gedachten (uit het verleden)


Het is dus goed om je te realiseren, als je dit soort ditjes en datjes ervaart, dat er vaak een diepere emotionele laag onder zit.​ Ons is geleerd om het symptoom te bestrijden met bijvoorbeeld een paracetamol of een fysiotherapie behandeling. Doordat je daarmee niet bij de kern komt, zal je klacht in no time weer terugkomen.

Hef blokkades op

Het opheffen van blokkades zorgt ervoor dat je levensenergie kan stromen en stimuleert je zelfhelend vermogen. Het geeft ruimte om in beweging te komen. Je kunt effect merken op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Het is van te voren niet te zeggen wat het effect voor jou zal zijn. Dit komt omdat het universum weet welke heling op dit moment geschikt voor jou is en ook wat je aan kunt en daarop anticipeert.

 

Dit kun je zelf doen om een blokkade op te lossen

 • Yoga of andere strekoefeningen werken heel goed. Door de plek te strekken en rekken komt de blokkade los. 
 • Je kunt de plek laten masseren. Dat maakt niet alleen huid en spieren los. Ook de blokkade wordt losser. Maar omdat de oorzaak niet is opgelost zal de blokkade weer terugkomen.
 • Als je weet je waardoor de blokkade is veroorzaakt kun je dat trauma (laten) oplossen.
 • Als je de oorzaak niet weet zijn daartoe ook mogelijkheden. Ga maar eens met je aandacht naar de plek waar de blokkade zit. Wat voel je als je daar bent? Blijf met je liefdevolle aandacht bij die plek en ervaar wat er gebeurd. Vaak wordt het dan kleiner.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een healing.

Healing

Een holistisch energetische healing ruimt blokkades op en zorgt voor herstel van ‘de balans’ in jezelf, waardoor je levensenergie weer vrij uit kan stromen. Bovendien gaat de healing tot aan de angel van je klachten, door deze op te lossen zal je klacht wegblijven. 

Cliënten zeggen dat ze zich lichter en energieker voelen na een behandeling. Soms is ook de pijn weg. De meesten ervaren meer rust en ademruimte. De effecten zijn altijd positief, al is er niet te voorspellen wat de healing precies teweeg zal brengen. Hoe meer je je openstelt voor de energie, hoe beter het zijn werk kan doen.

 

Disclaimer

Holistisch energetische healing is een alternatieve geneeswijzen en kan in medische situaties nooit een arts vervangen. Het kan wel een mooie aanvulling zijn. Ben je onder behandeling bij een arts of specialist? Vertel deze dan ook dat je deze therapie als aanvulling wilt gebruiken. Bij twijfel over jouw klachten, zal ik je altijd doorverwijzen naar een arts.

 

Energieke groet

Nicole

Ik nodig je van harte uit om eens een holistisch energetische healing te ervaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.