Energie-ik

Energie vanuit intuïtieve kracht!

Energie-ik helpt drukke, hooggevoelige moeders middels pure hart-tot-hart trajecten

van denken en doen, naar voelen. Na afloop zijn zij in staat hun energie te

laten stromen en een geweldig, energiek droomleven te creëren!


Jij bent de spil in je gezin maar daar betaal je op dit moment wel een flinke rekening voor! Het gaat ten koste van jezelf.

 

Herken jij dit.....?

 

♥  Je hebt te weinig energie.

♥  Je bent niet die moeder die je graag wilt zijn.

♥  Je bent prikkelbaar.                                            

♥  Je komt niet aan de dingen toe die je wilt doen.

♥  Het is druk in je hoofd.                                       

♥  Je pikt alle emoties van iedereen op.

♥  Je voelt je vaak moe, geen idee waardoor.     

♥  Je voelt je onbegrepen of begrijpt jezelf misschien niet.

♥  Je heb moeite met loslaten.                                             

♥  Je voelt je verantwoordelijk voor je gezin.

♥  Alle ballen hooghouden lukt niet meer.                   

♥  Ligt er een burn-out op de loer?

wat een ervaring zo'n reiki behandeling

Meer recensies vindt je op Facebook:


Jij, als hoogsensitieve, werkende moeder (HSP) bent helemaal op! Het lukt je even niet om alle ballen hoog te houden. In jouw hectische gezin. Jij staat altijd voor iedereen klaar. Je wilt graag dat iedereen gelukkig en tevreden is. Je regelt en organiseert van alles. Wringt je in vele bochten. Dat gene wat je doet, daar ga je helemaal voor. Want je wilt dat het goed gaat met iedereen om je heen en dat je goed werk levert. Je hebt aan een half woord van de ander, genoeg en komt dan direct in actie. Je wilt hen ook niet teleurstellen. 

Je eigen karaktertrekken vindt je vaak maar lastig en ziet ze als negatief. Tegen anderen kijk je op, zij doen alles zo makkelijk of goed.

Eigenlijk heb je behoefte aan tijd en dingen voor je zelf. Hier gun je jezelf echter de tijd niet voor. Anderen komen op de eerste plaats bij jou. En als je dan tijd hebt, is je zin over en je energie op.

Misschien heb je zelfs het gevoel dat het buigen of barsten is, d'r op of d'r onder. Je hebt nog niet geleerd om jouw prachtige eigenschappen als HSP ten volle te benutten.

Daar help ik je graag bij. Klik hier voor meer informatie over Holistische Reiki behandeling en energiecoaching.


Stel je toch eens voor dat ........

Er ruimte is voor ME-time.

Je, ook naarmate de dag vordert, energiek voelt.

Je rust in je hoofd ervaart.

Je geen hinder van emoties en prikkels van buitenaf hebt.

Je begrijpt hoe jou brein en lijf functioneren.

Je afstand kunt nemen.

Je in staat bent om grenzen te stellen.

Je kunt genieten van iedereen en alles om je heen.

Je jezelf centraal stelt.

 

Energie-ik

Energiek-ik staat voor energiecoaching met een spiritueel tintje, al dan niet gecombineerd met energetische behandelingen zoals Holistische Reiki behandeling of Access Bars.

 

Energiecoaching

Heb je dagelijks een tekort aan energie en ben je daar helemaal klaar mee, dan is energiecoaching geschikt voor jou. Coaching is geschikt voor iedereen. Ik doe dat vanuit een holistische visie en de positieve psychologie. Dat betekent dat ik naar jou als geheel kijk; spiritueel, mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek. En dat ik je vanuit je kracht benader. Ik ben er van overtuigd dat je dat antwoorden en de kennis al in huis bent, we moeten deze alleen nog even boven halen. Daarvoor is het vaak nodig om uit je hoofd te komen. Want dat is iets wat ons in deze moderne en snelle tijd vaak blokkeert. We zijn ons zelf een beetje kwijtgeraakt en moeten weer leren om van onszelf te houden, onszelf belangrijk te vinden en echt voor onszelf te kiezen. Jij staat centraal niet alleen tijdens onze gesprekken, maar ook in jou leven! Vanuit deze basis kun je alles bereiken wat je maar wilt!

 

Holistische Reiki Behandeling

In de loop van je leven ontstaan er blokkades in je lichaam. Dit kan al gebeuren doordat energie zich gaat ophopen als er simpel weg iets op je pad komt wat je niet leuk vindt. Hoe groter de ophoping wordt hoe groter de kans dat je er last van krijgt, b.v. in de vorm van energetische of lichamelijke klachten. Reiki laat je energie stromen en kan blokkades die in de loop van je leven ontstaan zijn, oplossen. Het is een prachtige universele energie die zijn weg in jou lichaam zoekt, en daar waar het nodig is zijn werk doet. Door Reiki toe te voegen aan jouw traject zal je energie in een stroomversnelling verbeteren, want soms is gewoon nodig die blokkade op te lossen voordat je verder kunt. 

De combinatie geeft je goud in handen!

 

Access Bars®

Ben jij op zoek naar een effectieve methode om weer rust en ruimte in je hoofd te ervaren, om je weer goed te voelen,  om meer van het leven te genieten en om jezelf meer te ontwikkelen in wat jij wil creëren in je leven?
Access Bars zorgt onder meer voor het loslaten van oude gedachten, beperkende ideeën, emoties en patronen waardoor je vrijer in het leven komt te staan. Door het ontladen hiervan gaat de energie weer stromen en ontdoe je jezelf van de vermoeidheid, stress en blokkades (vastzittende energie) in je lichaam. De Bars behandeling is ook een energetische behandeling, welke dus weer net op een ander niveau aangrijpt als de Reiki behandeling.

 

Intuïtief

In een eerste kennismakingsgesprek, bijvoorbeeld tijdens een Energy-talk-sessie, stem ik intuïtief op je af en kan ik een goede inschatting maken welke van bovengenoemde pijlers, of combinatie ervan, jou bij je diepste verlangen brengt. Dit zal ik dan ook open en eerlijk met je communiceren en een inschatting maken hoeveel behandelingen of sessies er nodig zijn. Of het binnen het Energie-ik-Active-Reiki kan, of dat we het beter in een andere vorm kunnen gieten.

plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Waarom zou je voor mij kiezen?

Mijn kracht is dat ik reiki combineer met mijn jarenlange ervaring als ergotherapeut in de revalidatie (vanaf 1997). In die tijd heb ik met verdiept in energiemanagement, gesprekstechnieken en positieve gezondheid. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. Ik luister heel goed naar wat je zegt, maar ook je non-verbale signalen, begrijp rationeel gezien wat jou drijft, maar ik voel ook de signalen van je lichaam. Mijn gewaarwording is erg sterk als hoogsensitief persoon. Ik werk met humor en vanuit rust. Soms kletsen we veel, maar ik kan ook samen met jou stil zijn om naar je diepe ik te luisteren. Als we daar behoefte aan hebben pakken we er een grote mok thee bij. Gesprekken kunnen online en fysiek plaatsvinden.

Mag ik je alvast inspireren? Lees hier mijn nieuwe blog

Waardevol tips voor jou, om te groeien naar een relaxed leven. Met jezelf, met je gezin en andere naasten. Adviezen met betrekking tot je energieniveau, je mindset en je levensstijl. 

Adviezen om jezelf centraal te stellen en te ontplooien tot je MAXIMALE POWER als HSP en/of moeder. Het leven waar jij van droomt!

Een goede breinconditie voor geluk

Wat train jij? Misschien je spieren, je conditie of je lichaam. Dat doe je meestal omdat je vindt dat de conditie ervan onvoldoende is en dat kan verschillende redenen voor je hebben. Maar wist je dat je brein ook in een goede of mindere conditie kan zijn? Steeds meer mensen kampen met een disbalans in hun brein. Het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie neemt in schrikbarend tempo toe. Ook steeds meer kinderen ervaren soortgelijke klachten. Charlotte Labee, van Your Brain Balance, luidde de alarmklok. Vorig jaar introduceerde zij de Nationele Breindag om meer aandacht voor breingezondheid te vragen. Zondag 20 maart, is het weer zover. Voor mij een reden om vandaag aandacht aan dit thema te besteden.

Lees meer »

Voel jij je soms een buitenbeentje?

Sommige mensen voelen zich al van kinds af aan anders, een buitenbeentje, niet begrepen. Op latere leeftijd komen zij er achter dat zij hoogsensitief (HSP) zijn. Meer lerende over de eigenschappen die bij HSP zijn (kunnen) horen, ontstaat er meer begrip en kunnen kwaliteiten weer tot bloei komen. Helaas is er ook een groep mensen die nooit ontdekt dat zij de mooi HSP eigenschappen weggeduwd hebben en zich hun hele leven het zwarte schaap of de poema tussen de schapen blijven voelen. Met dit blog wil ik je graag meenemen in de kwaliteiten van HSP zijn en hopelijk ontdek jij jouw ware aard. 

Lees meer »

Vergeet jezelf niet

5 tips om meer bij jezelf te blijven en daardoor lekkerder in je vel te zitten. Wie goed doet, goed ontmoet. Dit gezegde betekent dat wie goede dingen doet voor andere mensen ook goede dingen terug kan verwachten. Eens! De energie die je uitstraalt krijg je in dezelfde trillingsfrequentie terug. Een mooi principe om in je leven te integreren. Iets dat een Hsp’er al van nature doet. Er komt voor een Hsp’er echter ook heel makkelijk een valkuil op dit vlak om de hoek kijken. Namelijk dat de balans zoek raakt tussen het dingen doen voor anderen en voor jezelf. Een Hsp’er richt zijn antennes van nature op de buitenwereld om zo bijvoorbeeld een gevoel van controle te hebben. Dit naar buiten richten doen zij vaak zo vanzelfsprekend en zo sterk dat er geen contact meer is met zichzelf. Ze weten dan niet meer wat zij zelf willen en wat hun behoeftes zijn.

Lees meer »

Moeten

Ik had deze week een heel to-do-lijstje. Het was heel divers: dingen doen voor energie-ik, taken in het huishouden, dingen doen die goed zijn voor mijn herstel en ga zo maar door. Het voelde ineens beklemmend. En op dat moment realiseerde ik me dat ik er ook echt klem in zat, omdat het allemaal "moetjes" zijn, in mijn hoofd. Ze zijn onderdeel van rigide regeltjes die ik in mijn hoofd gevormd heb en waar ik een deel van mijn identiteit aan ben gaan ontleden.

Lees meer »

Goede voornemens komen uit

Daar zijn we weer het nieuwe jaar ingerold. Altijd een moment van terugblikken en plannen maken voor veel mensen. In het verleden deed ik daar niet aan. Was me er niet van bewust, leefde mijn leven zoals dat op mijn pad kwam. Nu zie ik veel meer dat ik mijn leven kan manifesteren, kan vormen. En dat is een hele waardevolle bewustwording. Hierdoor voel ik me veel meer eigenaar van mijn leven, waarin ik me in het verleden eerder een slachtoffer voelde. Dat klinkt misschien negatief, maar ik weet niet goed wat jet tegenovergestelde van eigenaarschap is. Het komt er op neer dat ik reagerend was, afwachtend. Eigenaarschap betekent voor mij een route uitzetten, wat wil ik bereiken vanuit mijn persoonlijke motivatie. Hoe wil ik me ontwikkelen, hoe wil ik dat mijn leven zich ontwikkelt. Helemaal vanuit verbinding met mezelf en daarvoor de volle verantwoordelijkheid nemend.

Lees meer »

Overweldigd zijn is niet nodig

Voordat ik burn-out raakte in 2019, werd ik vaak overweldigd door het leven. Overweldigen betekent: met geweld overmeesteren, bemachtigen. Ja zo voelde het. Ik machteloos. Dingen overkwamen me. Mijn rol daarin? Passief. Misschien zelfs slachtoffer te noemen. Ik werd al snel lam geslagen en zat met mijn emoties en gevoelens (bij de pakken neer, bedenk ik als ik er nu op terugkijk). In die tijd leerde ik echter dat er veel is waar ik wel invloed op uit kan oefenen en dat ik er een actieve rol in heb, wat er op mijn pad komt. Verbaasd je dit of wil je daar meer over weten? Lees dan vooral verder.

Lees meer »

Zo voorkom je de winterblues

De eerste “sneeuw” is deze week bij ons gevallen! Sneeuw heeft voor mij altijd iets magisch. Het landschap verandert, de mensen veranderen. Winter is voor mij leuk als we ook echt een periode met winterweer hebben. Sleetje rijden, sneeuwballen gevecht, een sneeuwpop maken en niet te vergeten schaatsen. Dat zijn dingen waar ik echt van kan genieten. Het zorgt bij ons voor verbinding, veel buiten zijn, lachen en lol maken. Heerlijk! Tuurlijk heeft dit weer ook minder leuke kanten, als je bijvoorbeeld de weg op moet dan is het niet fijn en brengt het extra risico’s met zich mee. En er zijn ook mensen die zich in de wintermaanden echt niet lekker voelen. Zij hebben last van de winterblues.

Lees meer »

Survivaltips voor december

Een hele gezellige tijd, december! Ik kan er reuze van genieten. Maar voor mij ook een tijd waarin ik het lastig vindt om goed in m'n energie te blijven. Ik hoor om me heen dat veel mensen het moeilijk vinden om niet overprikkeld te raken in de laatste maand van het jaar. Maar voor hoogsensitieve mensen is die uitdaging vaak nog net iets groter. Bovendien krijgen zij er vaak klachten van als zij overprikkeld raken, zoals nergens zin in hebben, buikpijn, hoofdpijn, hangerig, huilerig, ruzie zoekend, bleek, geen energie, futloos, moe, moe en nog eens moe. December is een ingewikkelde maand. Het is een maand waarin afsluiten, saamhorigheid, onrust, knusheid, creativiteit en nieuwe voornemens samenkomen. Hoogsensitieve personen kunnen er veel van hun kwaliteiten in kwijt, maar het kost hen vaak ook heel veel kruim.....

Lees meer »

Flow in je leven

Ik recent een boeiend boek gelezen; “Ikigai” van Miralles en Garcia.Leuke inzichten! Ikigai staat voor: ‘je reden van bestaan’. Het boek belicht de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven. De schrijvers gingen op onderzoek uit hoe het kan dat er op het Japanse eiland Okinawa zoveel gezonde en actieve honderd+jarigen leven. Een helder en duidelijk ikigai hebben, zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven, is hun conclusie. Dat is toch wat we allemaal willen een lang, gelukkig en betekenisvol leven. Een van de zaken die voor ikigai zorgen wil ik hier graag met je doorlopen. Het gaat over flow. Zelf heb ik ook ervaren dat hoe meer je je flow in je leven in kan bouwen, hoe lekkerder je leeft.

Lees meer »

De grootste misvattingen over energie

De laatste jaren spreek ik veel gevoelige mensen die vooral moe zijn. Het is op! Ze zijn uitgeblust, leeg! Ze hebben er de energie niet voor. Sommigen van hen ervaren dit dagelijks, de hele dag, anderen bij momenten. En zeker in de herfst en winter lijken meer mensen daar last van te hebben. Misvattingen komen in die gesprekken vaak naar voren. In dit blog sta ik daarom stil bij een aantal van die misvattingen, om je in iedere geval meer inzicht te geven in wat vermoeidheid voor heel gevoelige mensen nu wél is.

Lees meer »

Als je voelt wat een ander voelt

Heb jij ook dat je vaak zo goed aanvoelt hoe het met een ander gaat, of wat hij/zij nodig heeft? En is het dan ook vaker zo dat je dat gevoel overneemt? Als dat een fijn gevoel is dan is dat natuurlijk helemaal niet zo erg. Gaat het over een zwaar gevoel dan is het een ander verhaal, dan kun je daar echt last van hebben. Hoe gevoeliger je bent hoe meer “last” je hiervan kan hebben. Vaak is het dan ook lastig om te weten wat nu van jezelf is dat je voelt, en wat van een ander is.

Lees meer »

Tips om settelen in de wintertijd

Vaak hoor ik van mensen om me heen dat ze enkele dagen in minder goede doen zijn, als de klok verzet wordt. In de nacht van 30 op 31 oktober 2021 was het weer zover. Graag geef ik je enkele tips waardoor je je biologische ritme hier  makkelijker op aan kunt passen.

Lees meer »

Gratis e-book

Dat wil je niet meer. Je wilt het anders gaan doen! In dit gratis e-book vind je wel 10 praktische tips, die jou gaan helpen om een nieuw pad te bewandelen. Dit pad dat leidt naar jouw "nieuwe ik". Op weg naar HSP POWER vol ENERGIE! Onderweg leer jij hoe je invloed uit kunt oefenen op hoe jij je voelt. Dus ben jij klaar voor de volgende stap? Klaar om een energiek leven tegemoet te gaan? Klaar om jezelf ook iets te gunnen? Klaar om voor jezelf net zo goed te zorgen als voor je gezin en de mensen om je heen? Wordt hier jouw eigen energiecoach!

Download dan NU dit gratis e-book!

"Pak de regie over jouw energie" geeft je tips over hoe je voorkomt dat je energie verliest en hoe je jezelf weer kunt opladen. Dit waardevolle boek helpt je, stappen te zetten je energie te beïnvloeden en daarmee naar jouw next level te gaan.

Jij wilt toch ook lekker in je vel zitten, een rustige en kalme moeder zijn en leuke dingen doen, kortom rondlopen met een glimlach op je gezicht.

 

Meld je nu aan, dan ontvang je wekelijks een blog en andere waardevolle informatie in je mailbox!

gratis e-book met 10 tips voor meer energie en een gelukkig leven. Neem hier zelf regie in.
Ja, ik ontvang graag het e-book! Je ontvangt wekelijks tools en tips om meer energie te krijgen.

ᴀʟs ᴊᴇ ᴊᴇ ᴊᴇ ᴀᴀɴᴍᴇʟᴅᴛ ɢᴀ ᴊᴇ ᴏᴏᴋ ᴀᴋᴋᴏᴏʀᴅ ᴍᴇᴛ ʜᴇᴛ ᴠᴇʀᴡᴇʀᴋᴇɴ ᴠᴀɴ ᴊᴏᴜᴡ ɢᴇɢᴇᴠᴇɴs ᴠᴏʟɢᴇɴs ᴍɪᴊɴ ᴘʀɪᴠᴀᴄʏᴠᴇʀᴋʟᴀʀɪɴɢ.


 

De klaproos

Een klaproos is mooi.

Een geplukte klaproos is echter kwetsbaar.

Hij verliest zijn stevigheid.

Invloeden van buitenaf hebben veel impact.

 

Voel jij je soms ook zo? 

 

Maar zolang de klaproos in het veld staat.

Stevig verankerd, zijn wortels diep in de grond.

Is hij krachtig.

Is hij prachtig.

Heeft hij kleur.

 

Wil jij je als een klaproos in het veld voelen?

Dan ben je hier op de juiste plaats!

Reiki behandeling en Energiecoaching