Energie-ik

Energie vanuit intuïtieve kracht!

Energie-ik helpt drukke, hooggevoelige moeders middels pure hart-tot-hart trajecten

van denken en doen, naar voelen. Na afloop zijn zij in staat hun energie te

laten stromen en een geweldig, energiek droomleven te creëren!


Jij bent de spil in je gezin maar daar betaal je op dit moment wel een flinke rekening voor! Het gaat ten koste van jezelf.

 

Herken jij dit.....?

 

♥  Je hebt te weinig energie.

♥  Je bent niet die moeder die je graag wilt zijn.

♥  Je bent prikkelbaar.                                            

♥  Je komt niet aan de dingen toe die je wilt doen.

♥  Het is druk in je hoofd.                                       

♥  Je pikt alle emoties van iedereen op.

♥  Je voelt je vaak moe, geen idee waardoor.     

♥  Je voelt je onbegrepen of begrijpt jezelf misschien niet.

♥  Je heb moeite met loslaten.                                             

♥  Je voelt je verantwoordelijk voor je gezin.

♥  Alle ballen hooghouden lukt niet meer.                   

♥  Ligt er een burn-out op de loer?

wat een ervaring zo'n reiki behandeling

Meer recensies vindt je op Facebook:


Jij, als hoogsensitieve, werkende moeder (HSP) bent helemaal op! Het lukt je even niet om alle ballen hoog te houden. In jouw hectische gezin. Jij staat altijd voor iedereen klaar. Je wilt graag dat iedereen gelukkig en tevreden is. Je regelt en organiseert van alles. Wringt je in vele bochten. Dat gene wat je doet, daar ga je helemaal voor. Want je wilt dat het goed gaat met iedereen om je heen en dat je goed werk levert. Je hebt aan een half woord van de ander, genoeg en komt dan direct in actie. Je wilt hen ook niet teleurstellen. 

Je eigen karaktertrekken vindt je vaak maar lastig en ziet ze als negatief. Tegen anderen kijk je op, zij doen alles zo makkelijk of goed.

Eigenlijk heb je behoefte aan tijd en dingen voor je zelf. Hier gun je jezelf echter de tijd niet voor. Anderen komen op de eerste plaats bij jou. En als je dan tijd hebt, is je zin over en je energie op.

Misschien heb je zelfs het gevoel dat het buigen of barsten is, d'r op of d'r onder. Je hebt nog niet geleerd om jouw prachtige eigenschappen als HSP ten volle te benutten.

Daar help ik je graag bij. Klik hier voor meer informatie over Holistische Reiki behandeling en energiecoaching.


Stel je toch eens voor dat ........

Er ruimte is voor ME-time.

Je, ook naarmate de dag vordert, energiek voelt.

Je rust in je hoofd ervaart.

Je geen hinder van emoties en prikkels van buitenaf hebt.

Je begrijpt hoe jou brein en lijf functioneren.

Je afstand kunt nemen.

Je in staat bent om grenzen te stellen.

Je kunt genieten van iedereen en alles om je heen.

Je jezelf centraal stelt.

 

Energie-ik

Energiek-ik staat voor energiecoaching met een spiritueel tintje, al dan niet gecombineerd met energetische behandelingen zoals Holistische Reiki behandeling of Access Bars.

 

Energiecoaching

Heb je dagelijks een tekort aan energie en ben je daar helemaal klaar mee, dan is energiecoaching geschikt voor jou. Coaching is geschikt voor iedereen. Ik doe dat vanuit een holistische visie en de positieve psychologie. Dat betekent dat ik naar jou als geheel kijk; spiritueel, mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek. En dat ik je vanuit je kracht benader. Ik ben er van overtuigd dat je dat antwoorden en de kennis al in huis bent, we moeten deze alleen nog even boven halen. Daarvoor is het vaak nodig om uit je hoofd te komen. Want dat is iets wat ons in deze moderne en snelle tijd vaak blokkeert. We zijn ons zelf een beetje kwijtgeraakt en moeten weer leren om van onszelf te houden, onszelf belangrijk te vinden en echt voor onszelf te kiezen. Jij staat centraal niet alleen tijdens onze gesprekken, maar ook in jou leven! Vanuit deze basis kun je alles bereiken wat je maar wilt!

 

Holistische Reiki Behandeling

In de loop van je leven ontstaan er blokkades in je lichaam. Dit kan al gebeuren doordat energie zich gaat ophopen als er simpel weg iets op je pad komt wat je niet leuk vindt. Hoe groter de ophoping wordt hoe groter de kans dat je er last van krijgt, b.v. in de vorm van energetische of lichamelijke klachten. Reiki laat je energie stromen en kan blokkades die in de loop van je leven ontstaan zijn, oplossen. Het is een prachtige universele energie die zijn weg in jou lichaam zoekt, en daar waar het nodig is zijn werk doet. Door Reiki toe te voegen aan jouw traject zal je energie in een stroomversnelling verbeteren, want soms is gewoon nodig die blokkade op te lossen voordat je verder kunt. 

De combinatie geeft je goud in handen!

 

Access Bars®

Ben jij op zoek naar een effectieve methode om weer rust en ruimte in je hoofd te ervaren, om je weer goed te voelen,  om meer van het leven te genieten en om jezelf meer te ontwikkelen in wat jij wil creëren in je leven?
Access Bars zorgt onder meer voor het loslaten van oude gedachten, beperkende ideeën, emoties en patronen waardoor je vrijer in het leven komt te staan. Door het ontladen hiervan gaat de energie weer stromen en ontdoe je jezelf van de vermoeidheid, stress en blokkades (vastzittende energie) in je lichaam. De Bars behandeling is ook een energetische behandeling, welke dus weer net op een ander niveau aangrijpt als de Reiki behandeling.

 

Intuïtief

In een eerste kennismakingsgesprek, bijvoorbeeld tijdens een Energy-talk-sessie, stem ik intuïtief op je af en kan ik een goede inschatting maken welke van bovengenoemde pijlers, of combinatie ervan, jou bij je diepste verlangen brengt. Dit zal ik dan ook open en eerlijk met je communiceren en een inschatting maken hoeveel behandelingen of sessies er nodig zijn. Of het binnen het Energie-ik-Active-Reiki kan, of dat we het beter in een andere vorm kunnen gieten.

plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Waarom zou je voor mij kiezen?

Mijn kracht is dat ik reiki combineer met mijn jarenlange ervaring als ergotherapeut in de revalidatie (vanaf 1997). In die tijd heb ik met verdiept in energiemanagement, gesprekstechnieken en positieve gezondheid. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. Ik luister heel goed naar wat je zegt, maar ook je non-verbale signalen, begrijp rationeel gezien wat jou drijft, maar ik voel ook de signalen van je lichaam. Mijn gewaarwording is erg sterk als hoogsensitief persoon. Ik werk met humor en vanuit rust. Soms kletsen we veel, maar ik kan ook samen met jou stil zijn om naar je diepe ik te luisteren. Als we daar behoefte aan hebben pakken we er een grote mok thee bij. Gesprekken kunnen online en fysiek plaatsvinden.

Mag ik je alvast inspireren? Lees hier mijn nieuwe blog

Waardevol tips voor jou, om te groeien naar een relaxed leven. Met jezelf, met je gezin en andere naasten. Adviezen met betrekking tot je energieniveau, je mindset en je levensstijl. 

Adviezen om jezelf centraal te stellen en te ontplooien tot je MAXIMALE POWER als HSP en/of moeder. Het leven waar jij van droomt!

Hsp en kermis

Met 9 tips om je energie te beschermen. Afgelopen weekend was het kermis bij ons in het dorp. Op een klein plein staan dan de botsauto’s, een draaimolen, een bank, een snoepkraam, oliebollenkraam en wat gokdingen. Klein maar fijn. Daarnaast staat er een feesttent en daar wordt vier dagen een feestje gemaakt. Zaterdagavond is onze avond, dan gaan we met onze vriendengroep uit. En op zondagmiddag gaan we met de familie naar het kermisterrein. Vaste prik, zolang ik me herinner. Gezellig. Leuk. Maar voor mij, als hsp’er ook een hele uitdaging! Vroeger kon je me na zo’n weekend wegdragen, dan had ik het helemaal gehad en dan moest de week nog beginnen… Tegenwoordig weet ik hoe ik goed voor mezelf en mijn energie kan zorgen en is zo’n weekend lang niet meer zo slopen als voorheen. Ik neem je graag mee in wat ik geleerd heb.

Lees meer »

Hulpverleners inschakelen is stom

Ga ik er nu wel of niet over schrijven dat ik op dit moment psychologische coaching heb? Wat zullen mijn volgers over me denken; de coach die zelf hulp nodig heeft… Zullen ze me dan nog wel betrouwbaar vinden? Mijn innerlijke criticus had allerlei argumenten om dit blog niet te schrijven. Maar vanuit mijn hart wil ik mezelf laten zien zoals ik ben. Compleet. Met alle plussen en minnen. Eerlijk. Soms ben ik krachtig, soms heb ik iets te leren. Zoals nu ook, en daar neem ik je in mee. Om als voorbeeld te dienen. Om te laten zien dat het inschakelen van hulp niet getuigd van zwakte, maar juist heel sterk is!

Lees meer »

Heb jij ooit het gevoel dat het goed genoeg is?

De vakantie is weer voorbij gevlogen. Maar dan! Stap je weer in je oude patroon? Ga je weer verder zoals voorheen? Dat kan, maar sta er eens even bij stil, hoe dat leven nu werkelijk voor je voelde. Voelde het licht of zwaar voor je aan? Een van de redenen dat het zwaar kan voelen is dat we geneigd zijn de lat hoog te leggen. Zo hoog dat iets eigenlijk bij voorbaat al niet haalbaar is. Herken je dat bij jezelf? Is dat iets waar jij ook toe neigt, hoge eisen aan jezelf stellen? Perfectionisme? Dat is eigenlijk een heel algemeen beeld, tegenwoordig. Daarnaast herkennen veel hooggevoelige mensen zich als perfectionist. Zolang het perfect is, lijkt het of je controle hebt op je omgeving en alle prikkels. Maar uiteindelijk leidt perfectionisme vaak tot burn-out. ​

Lees meer »

Boos, bozer, ontploffing, 5 preventieve tips

Ik kan het me nog heel goed herinneren, soms had ik het gevoel dat ik helemaal geen controle had over m’n emoties. Dan was er een onschuldige aanleiding, bijvoorbeeld dat de kinderen iets niet opgeruimd hadden, wat dan het vonkje werd waardoor ik ontplofte. Ik reageerde dan schreeuwend en tierend naar hen, compleet onredelijk. En na die woedeaanval was ik dan zo intens verdrietig en moe. De directe oorzaak kon ik me vaak niet eens meer herinneren. Ik schaamde me voor zo’n uitbarsting, voelde me schuldig en een slechte moeder, had spijt. De kinderen gingen steeds meer op hun tenen lopen, zaten ook niet lekker in hun vel en gingen hetzelfde gedrag naar elkaar toe vertonen als ik naar hen toe. Herken je dat? Hoe komt dat nou zo’n uitbarsting en hoe kun je een woedeaanval voorkomen? Dat lees je hieronder.

Lees meer »

Dit kan de natuur je bieden

Buiten zijn, in het bos, in de tuin, bij de vijver, wandelend, zittend op een bankje, tuinieren, alleen, samen…. Ik geniet er altijd met volle teuge van. Daarnaast merk ik dat buiten zijn een ontzettend grote oplader voor me is. Ook wordt ik me steeds meer bewust van alle voordelen die buiten zijn voor mij heeft. Ik kom tot rust. Mijn hoofd wordt stil. Er komen antwoorden. Creatieve ideeën doen zich voor. Tijd lijkt even stil te staan. Ik geniet intens van alle prikkels die ik zie, voel, hoor en soms ruik. Zo ontstonden er twee vragen waarop ik een antwoord zocht. Enerzijds wilde ik graag ontdekken hoe het komt dat de kracht van de natuur zo groot is. Of zit het ‘m vooral in het wandelen? Anderzijds vond ik het ook interessant om de meerwaarde van die krachtige natuur op coaching te ontdekken. In dit blog neem ik je mee in de antwoorden die ik vond.

Lees meer »

Slapeloze nachten, met 10 tips

Onze zoon van 16 heeft het laatste anderhalf jaar echt een probleem met slapen. Zowel met in slapen als met doorslapen. Hij ligt vaak te piekeren en te malen. Echt niet tof deze nachten en bovendien valt de dag daarna vaak ook niet mee, door vermoeidheid. En hij lijkt er door zijn gevoeligheid ook meer last van te hebben. We ontdekten dat dit iets is waar veel gevoelige mensen mee kampen. En dat HSP’ers dus eigenlijk dubbel benadeeld zijn als het om slaap gaat. Interessant om eens uit te pluizen en oplossingen te vinden. Heb jij moeite met slapen? Ik deel de informatie hier graag met jou.

Lees meer »

Pure power

Edelstenen hebben een magische aantrekkingskracht op mij, door hun schoonheid, verschil in vormen en kleuren en hun uitstraling. Dat heb ik pas recent ontdekt. Ik ben namelijk niet opgegroeid met edelstenen. En of ik als kind al gebiologeerd was door stenen dat weet ik eigenlijk niet meer. Ik zie het wel bij mijn jongste dochter, zij verzamelt stenen, ze houdt er ook van ze nog mooier te maken met verf of stift. Deze stenen zijn belangrijk voor haar, ze doen klaarblijkelijk ook iets voor haar. Inmiddels hou ik er ook van om met m’n stenen te spelen, ze bij me te dragen, ze te gebruiken en er zeer zeker mijn voordeel mee te doen op allerlei vlakken. Misschien vindt je edelstenen nog wat vaag. Dat wil ik graag weghalen en daarom vertel ik je er graag meer over.

Lees meer »

De valkuilen van een HSP-moeder, met tips

Zondag 8 mei is het weer moederdag. Een dag waarop moeders in het zonnetje gezet worden. Daar waar zij de rest van het jaar zorgen voor het gezin, voor het huis, alles regelen, er altijd zijn, altijd klaar staan en nog veel meer. Gewoon, daarom. Zonder iets terug te verwachten. Ook al is het gezinsleven druk, ook al vraagt het werk aandacht of wil je toch ook wat tijd voor jezelf. Een moeder is er altijd voor haar kroost. Voor een hoogsensitieve moeder is dit niet altijd makkelijk en zijn er andere uitdagingen en valkuilen, als voor de niet HSP-moeder. Daar wil ik vandaag graag aandacht aan besteden in dit blog.

Lees meer »

Was ik maar...

“De liefde die jij voor jezelf voelt is de liefde die je weer weg kunt geven.” Dit is een zinnetje dat ik eens ooit ergens gelezen heb, dat me echt bijgebleven is. Destijds dacht ik: “Liefde voor mezelf, dat zit wel snor, bij mij”. Maar niets blijkt minder waar. Ik heb allerlei oordelen over mezelf en daar betrap ik mezelf toch behoorlijk vaak op. Ik leg de lat ontzettend hoog voor mezelf (en ook voor anderen). Was ik maar, had ik maar... En uiteindelijk geef ik alle liefde die ik te geven heb vooral weg aan anderen. En dat is zoveel makkelijker, want ik voel al van verre aan wat de ander nodig heeft. Voelen wat ik zelf nodig heb, is een heel ander verhaal….. Misschien heb je er nog nooit zo bij stil gestaan, maar herken je hierin iets van jezelf? Lees dan vooral verder. Mocht je al heel veel van jezelf houden, voel je dan vrij om een ander blog te lezen.

Lees meer »

Pijn en verdriet om je beter te voelen

Tijdens de challenge van afgelopen week, kwam uitgebreid aan bod hoe wij met dingen uit ons leven omgaan die pijn doen. De meeste mensen willen ze niet ervaren en stoppen ze weg. Maar wat gebeurd er dan met deze emoties en gevoelens? Ze gaan ergens in je lijf zitten. Ik maak wel eens de vergelijking met een afvoerputje waarin tijd telkens wat in het chiffon achterblijft en aankoekt en uiteindelijk leidt tot een blokkade, een verstopping. Ook in ons lijf ontstaan op die manier blokkades. Soortgelijke ervaringen haken op elkaar aan en worden daarmee steeds groter, met meer impact op je leven en als het maar lang genoeg doorgaat leidt dit tot serieuze energetische-, lichamelijke- en mentale klachten.

Lees meer »

Ben jij al lenteproof?

Als ik buiten wandel, zie ik elke dag meer kleur in de natuur. Er ontstaat een waar bloemenparadijs. Ook de bedrijvigheid van mensen en dieren neemt toe. De vogels kwetteren er vrolijk op los en bouwen driftig aan hun nestjes. Andere dieren komen uit hun winterslaap. Ook wij mensen poetsen onze huisjes op, we voelen een hernieuwde energie om te creëren. We komen tot leven, voelen het stromen. Dat heeft een positief effect op ons humeur en hoe we ons voelen. De lente is de start van een natuurlijke cyclus. Een nieuw begin! Maar soms is het lastig om in die flow te komen. Soms houd oude energie je tegen. Soms vindt je je balans niet. Soms voel je een interne strijd. Soms is het allemaal te vermoeiend. En dan?

Lees meer »

Zorgen dat je leven flowt

Ik hoor ontzettend veel mensen om me heen die van alles moeten, veel ballen in de lucht houden, veel gedachten in hun hoofd hebben, vaak moe zijn, negatief denken over zichzelf, zichzelf kwijt zijn, geen nee zeggen etc. etc. etc. Wat herken ik dat! Heel lang heb ik dat ook zo gevoeld en te weinig acht op geslagen. Uiteindelijk belande ik in een burn-out. Dat gun ik niemand. Maar anderzijds was het voor mij een waardevolle leerschool en kwam ik er (stereotiep) sterker uit. Voor jou hoeft het niet zo ver te komen. Jij kan zorgen dat je leven weer flowt! Zodat je je energiek en gelukkig voelt. Want dat wil toch iedereen.

Lees meer »

Gratis e-book

Dat wil je niet meer. Je wilt het anders gaan doen! In dit gratis e-book vind je wel 10 praktische tips, die jou gaan helpen om een nieuw pad te bewandelen. Dit pad dat leidt naar jouw "nieuwe ik". Op weg naar HSP POWER vol ENERGIE! Onderweg leer jij hoe je invloed uit kunt oefenen op hoe jij je voelt. Dus ben jij klaar voor de volgende stap? Klaar om een energiek leven tegemoet te gaan? Klaar om jezelf ook iets te gunnen? Klaar om voor jezelf net zo goed te zorgen als voor je gezin en de mensen om je heen? Wordt hier jouw eigen energiecoach!

Download dan NU dit gratis e-book!

"Pak de regie over jouw energie" geeft je tips over hoe je voorkomt dat je energie verliest en hoe je jezelf weer kunt opladen. Dit waardevolle boek helpt je, stappen te zetten je energie te beïnvloeden en daarmee naar jouw next level te gaan.

Jij wilt toch ook lekker in je vel zitten, een rustige en kalme moeder zijn en leuke dingen doen, kortom rondlopen met een glimlach op je gezicht.

 

Meld je nu aan, dan ontvang je wekelijks een blog en andere waardevolle informatie in je mailbox!

gratis e-book met 10 tips voor meer energie en een gelukkig leven. Neem hier zelf regie in.
Ja, ik ontvang graag het e-book! Je ontvangt wekelijks tools en tips om meer energie te krijgen.

ᴀʟs ᴊᴇ ᴊᴇ ᴊᴇ ᴀᴀɴᴍᴇʟᴅᴛ ɢᴀ ᴊᴇ ᴏᴏᴋ ᴀᴋᴋᴏᴏʀᴅ ᴍᴇᴛ ʜᴇᴛ ᴠᴇʀᴡᴇʀᴋᴇɴ ᴠᴀɴ ᴊᴏᴜᴡ ɢᴇɢᴇᴠᴇɴs ᴠᴏʟɢᴇɴs ᴍɪᴊɴ ᴘʀɪᴠᴀᴄʏᴠᴇʀᴋʟᴀʀɪɴɢ.


 

De klaproos

Een klaproos is mooi.

Een geplukte klaproos is echter kwetsbaar.

Hij verliest zijn stevigheid.

Invloeden van buitenaf hebben veel impact.

 

Voel jij je soms ook zo? 

 

Maar zolang de klaproos in het veld staat.

Stevig verankerd, zijn wortels diep in de grond.

Is hij krachtig.

Is hij prachtig.

Heeft hij kleur.

 

Wil jij je als een klaproos in het veld voelen?

Dan ben je hier op de juiste plaats!

Reiki behandeling en Energiecoaching